avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... O singurã persoanã nu este de acord pentru mansardare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

O singurã persoanã nu este de acord pentru mansardare

O singură persoană nu este de acord pentru mansardare, șiastfel ceilalați16, din 17 apartamente ale condominiului, suntem păgubiți de această afacere avantajoasă. Putem cere daune?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 10:26, 4 Octombrie 2009
In ce sens va provoaca daune?
Faceti diferenta intre a face paguba asupra unui bun existent in proprietate comuna fortata, asa cum ar fi terasa, deci daca s-ar apuca sa sparga cu toporul terasa....si faptul ca asociatia nu castiga de pe urma vreunei investitii, care este o prezumtie, si care nu poate fi categorisit drept pagubire.
Facem distincția, dar tot călcați în picioare în drepturile noastre suntem. Adică noi nu avem voie să ne exercităm sacrosantul drept de proprietate. Numai individul respectiv are acest drept, noi suntem inhibați. Dacă am 51 % acțiuni la un S.A. și decid să vând o clădire a societății comerciale respective o pot face, în ciuda celorlalți acționari. De ce acel drept de proprietate nu are nevoie de acordul tuturor proprietarilor în exercitarea lui. Ce principii de drept diferite reglementează cele două cazuri: condominiu și societatea comercială?
Ultima modificare: Joi, 24 Septembrie 2009
Isaila55, utilizator
:offtopic:Isaila 55
Legea Fundamentala
Art 16 (1) Cetatenii sunt egali in fata legii si a autoritatilor publice,fara privilegii si fara discriminari
(2)Nimeni nu este mai presus de lege
Art 29 (1)Libertatea gandirii si a opiniilor ,precum si libertatea credintelor religioase nu pot fi ingradite sub nicio forma.Nimeni nu poate fi constrans sa adopte o opinie ori sa adere la o credinta religioasa,contrare convingerilor sale

Consecintele sau incadrarile pe care le-ati facut dvs sunt consecintele traiului in comun
Mai bine va raspund juristii, dar e totusi o diferenta:
Intr-o societate comerciala proprietatea nu este fortata si perpetua, aceasta se poate dezmembra oricand, fiecare actionar primindu-si valoarea actiunilor sale.
Intr-un condominiu proprietatea este de doua feluri: proprietate individuala, tratata ca si "actiune", daca vreti, pe care orice proprietar si-o poate instraina oricand doreste si in orice conditii si proprietate comuna indivizibila. Bucatica de proprietate comuna pe care o detine fiecare proprietar din condominiu este legata fortat si perpetuu de celelalte bucatele ale celorlalti proprietari si el are un cuvant de spus la gestionarea acelei bucatele personale de catre restul proprietarilor, in aceeasi masura (mai bine zis in masura proportionala cu cota-parte indiviza) ca oricare alt proprietar, nu cu suma lor.
Ultima modificare: Joi, 24 Septembrie 2009
elga50, moderator
:offtopic:
ca sa nu suparam .Eventualitati si posibilitati sunt multiple,elga,in timp proprietarii pot functie de interes sa isi modifice opinia ,referitor la utilizarea si destinatia partilor comune.
Cocret ,la momentul mentionat de autorul topicului,exista o retinere din partea unui proprietar care nu poate fii obligat Iar pentru aceasta opinie nu poate fi actionat in instanta

Alte discuții în legătură

construire acoperis bloc bisy83 bisy83 Buna ziua. La noi in bloc s-a mutat un arhitect la etajul 4 care s-a hotarat sa faca acoperis blocului si i-a convins si pe cei de la et 4.Au inceput ... (vezi toată discuția)
Mansardarea e legala sau nu? CotoDaVinci CotoDaVinci As dori sa stiu cum sa procedeaza,la mine au venit niste persoane de la o firma care isi doresc sa construiasca apartamente noi de pe acoperisul blocului,daca ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament in imobil nou mihaela.tasulea mihaela.tasulea Buna ziua, Sunt pe cale sa achizitionez un apartament la mansarda unui imobil de 3 nivele deasupra parterului, in care nu a mai cumparat inca nimeni vreun ... (vezi toată discuția)