avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... O singurã persoanã nu este de acord pentru mansardare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

O singurã persoanã nu este de acord pentru mansardare

O singură persoană nu este de acord pentru mansardare, șiastfel ceilalați16, din 17 apartamente ale condominiului, suntem păgubiți de această afacere avantajoasă. Putem cere daune?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 10:26, 4 Octombrie 2009
Am citit aici foarte multe pareri.
Acum sa va spun eu cum stau lucrurile.Imobilul nostru s-a mansardat cu o firma particulara acum 5 ani.
In ce priveste persoana care nu e de acord:-asociatia deschide un proces si obtine o hotarare judecatoreasca prin care poate sa faca lucrarea si fara acordul acelui locatar(la noi au fost doi care nu au fost de acord de la etajul 4 si acum ei sunt cei mai multumiti deoarece au scapat de caldura vara si frigul de la zapada care statea pe acoperis iarna)
Treaba cu utilitatile:-la apa rece au tras o conducta separata de la reteaua de oras prin teava pe unde se evacua apa pluviala ,deci nu afecteaza presiunea apei la noi
-la gaz au schimbat regulatoarele
-la incalzire nu afecteaza pentru ca au pus centrale individuale
-aerisirile le-au continuat si in apartamentele nou construite.
Avantajele asociatiei:
-Au izolat imobilul,l-au vopsit in lavabil(garantie 10 ani)
-Au zugravit casa scarilor
-Au montat interfon
-Au schimbat geamurile de pe casa scarilor si usa de intrare in termopane
-au dat fiecarui apartament 1000 roni
-Am scapat de reparatiile la hidroizolatie pe acoperis(ei au facut acoperis in doua ape cu tigla,asa ca acum avem si un pic de pod=D>)
Toata lucrarea a durat 4 luni,si toti locatarii sunt multumiti.Pana acum nu au aparut probleme.
Ultima modificare: Luni, 28 Septembrie 2009
alex1955, utilizator
Sa-l stapaniti sanatosi si sa nu aveti probleme :)
asociatia nu poate castiga un proces privind masardarea..
proprietaru a scris:

asociatia nu poate castiga un proces privind masardarea..

Așa cred și eu. Dacă legea spune că e nevoie de unanimitate este foarte greu să-l acuzi pe cineva de rea credință, că vrea pur și simplu să îți facă rău și că nu vede pur și simplu altfel avantajele și dezavantajele. Ceva nu mi se pare OK cu cei care au câștigat astfel de procese.

Mie îmi e clar că ar trebui impus prin lege principiul majorității în orice situație, nu al unanimității. Și abia în plan secund să se discute reaua credință a unora sau a mai multora.
Incercati sa va situati si de partea celor care sunt contra unui proiect (avand interesele Dv. personale) si care majoritate ar fi lasata prin lege sa dispuna permanent si nelimitat de o bucatica din proprietatea Dv. Pentru ca despre asta vorbim atunci cand discutam unanimitate versus majoritate.
Majoritate se cere atunci cand actiunile si efectele sunt revocabile in anumite conditii, unanimitate se cere atunci cand intra in discutie o actiune sau un efect care nu mai poate fi revocat din motive obiective.
.......................
Iar despre rea-vointa nici macar nu se poate discuta atunci cand fiecare proprietar isi are in vedere propriul sau interes, fiind egal in drepturi si obligatii cu oricare dintre ceilalti proprietari.
Rea-vointa intra in discutie cand cineva este rugat (si nu-l costa nimic), este obligat (sa faca) si nu face un anumit lucru fata de alta persoana sau fata de un grup de persoane.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Septembrie 2009
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

construire acoperis bloc bisy83 bisy83 Buna ziua. La noi in bloc s-a mutat un arhitect la etajul 4 care s-a hotarat sa faca acoperis blocului si i-a convins si pe cei de la et 4.Au inceput ... (vezi toată discuția)
Mansardarea e legala sau nu? CotoDaVinci CotoDaVinci As dori sa stiu cum sa procedeaza,la mine au venit niste persoane de la o firma care isi doresc sa construiasca apartamente noi de pe acoperisul blocului,daca ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament in imobil nou mihaela.tasulea mihaela.tasulea Buna ziua, Sunt pe cale sa achizitionez un apartament la mansarda unui imobil de 3 nivele deasupra parterului, in care nu a mai cumparat inca nimeni vreun ... (vezi toată discuția)