avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... O singurã persoanã nu este de acord pentru mansardare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

O singurã persoanã nu este de acord pentru mansardare

O singură persoană nu este de acord pentru mansardare, șiastfel ceilalați16, din 17 apartamente ale condominiului, suntem păgubiți de această afacere avantajoasă. Putem cere daune?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 10:26, 4 Octombrie 2009
Cu alte cuvinte doriti opinii care sa va dea dreptate. S-au exprimat si aceia care va dau dreptate, s-au exprimat si aceia care nu va dau dreptate, fiecare a argumentat asa cum a stiut.
Dv. ati deschis "cutia Pandorei", punand problema majoritatii si unanimitatii, nu altcineva, asa ca suportati consecintele unor pareri care nu sunt intocmai identice cu ale Dv.
Aici e forum, nu adunarea generala a proprietarilor de la blocul Dv. si in consecinta ne putem exprima parerile, intr-o maniera decenta si singurii care ne pot bana sunt moderatorii sau administratorii site-ului, nu Dv.
O data ce ati pus un subiect in discutie, topicul devine un bun al tuturor, iar Dv. va puteti extrage din parerile exprimate informatiile de care aveti nevoie, restul le puteti ignora sau le puteti combate, dar nu le puteti cere userilor sa nu se exprime, chiar daca spun prostii.
Principial eu sunt pentru unanimitate. Orice gicacontra poate fi lamurit in final daca exista tact si diplomatie si chiar in instanta daca altfel nu se poate.
Varianta cu unanimitatea mi se pare corecta daca ne raportam la dreptul de proprietate. Ce- i drept, varianta majoritatii este una practica.
chiar si UNANIMITATEA...este supusa legii. La fel si majoritatea trebuie sa se conformeze dispozitiilor legale. Cel care se apara cu legea impotriva ..asa zisei majoritati ..nu este un gica contra
Legea interzice ..masardarea blocurilor..mai ales cu scop locativ.,avand alt proprietar decat proprietarii respectivi.
marius cioca a scris:

Principial eu sunt pentru unanimitate. Orice gicacontra poate fi lamurit in final daca exista tact si diplomatie si chiar in instanta daca altfel nu se poate.
Varianta cu unanimitatea mi se pare corecta daca ne raportam la dreptul de proprietate. Ce- i drept, varianta majoritatii este una practica.

De fapt exercitarea dreptului colectiv de proprietate este doar una din misiunile posibile ale unui grup social. Grupurile puternic închegate, în care oameniii au încredere unii în alții funcționează după principiul majorității, grupurile slabe cu oameni înapoiați, primitivi, sau care nu sunt atrași spre colaborare, funcționează după principiul unanimității.

În exercitarea dreptului colectiv de proprietate nu vom găsi rațiuni pentru unanimitate sau majoritate, ci numai în calitatea grupului care îl exercită.
Ultima modificare: Joi, 1 Octombrie 2009
Isaila55, utilizator
proprietaru a scris:
Cel care se apara cu legea impotriva ..asa zisei majoritati ..nu este un gica contra
.
Asa- i Dar m- am referit la gica autentic nu la cel cu legea in mana

Alte discuții în legătură

construire acoperis bloc bisy83 bisy83 Buna ziua. La noi in bloc s-a mutat un arhitect la etajul 4 care s-a hotarat sa faca acoperis blocului si i-a convins si pe cei de la et 4.Au inceput ... (vezi toată discuția)
Mansardarea e legala sau nu? CotoDaVinci CotoDaVinci As dori sa stiu cum sa procedeaza,la mine au venit niste persoane de la o firma care isi doresc sa construiasca apartamente noi de pe acoperisul blocului,daca ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament in imobil nou mihaela.tasulea mihaela.tasulea Buna ziua, Sunt pe cale sa achizitionez un apartament la mansarda unui imobil de 3 nivele deasupra parterului, in care nu a mai cumparat inca nimeni vreun ... (vezi toată discuția)