avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... O singurã persoanã nu este de acord pentru mansardare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

O singurã persoanã nu este de acord pentru mansardare

O singură persoană nu este de acord pentru mansardare, șiastfel ceilalați16, din 17 apartamente ale condominiului, suntem păgubiți de această afacere avantajoasă. Putem cere daune?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 10:26, 4 Octombrie 2009
Aș vrea să îi întreb pe cei cu principiul unanimității ce părerea au despre o lucrare de îmbunătățirea a structurii de rezistența a clădirii (tot o afacere pentru că cresc prețurile tuturor apartamentelor), sau de una de îmbunătățire a fațadei (facem dintr-un bloc „comunist”, anost o altfel de clădire). Eu nu am spus nicăieri că se schimbă ceva din cota parte a fiecăruia în clădire, deși și asta se poate realiza. Mansardarea o pot face și actualii proprietari, își îmbunătățesc cota indiviză, deși procentual rămâne aceeași. Chestiunea era dacă decide unanimitatea sau majoritatea.
edx a scris:

Nu sunteti in masura sa apreciati calitatea firmelor/proiectelor/expertizelor. Toate aceste lucruri se fac cu respectarea legilor si normativelor statului, cu verificari de proiecte/executie si din partea unor verificatori/diriginti atestati si din partea reprezentantilor statului prin Inspectoratul de Stat in Constructii si Primarie. Nu puteti decide apriori ca toate aceste lucrari sunt de calitate indoielnica.
e.

Stop. Am auzit chestia asta spusa de zeci de ori .Intentia clara este de a inchide gura carcotasilor. Cum adica nu sunt in masura sa apreciez 'calitatea firmelor/proiectelor/expertizelor' ? Aceste proiecte/expertize sunt facute de extraterestrii ? Singurii experti in viata sunt cei care le-au realizat ? Eu ,muritor de rand nu pot apela la alt opinia altui expert ? Eu, muritor de rand, poate ca mi-a placut scoala si stiu sa citesc un proiect ,iar daca nu stiu ,ma duce capul sa sun un prieten . Care e problema ? Sau vreti sa ma convingeti ca angajatii ISC si ,mai ales, ai primariei sunt incoruptibili ?
Ca o precizare , afirmatiile mele se bazeaza pe un caz real. Gasiti intreaga poveste pe internet.

:offtopic:
Fac o paranteza vis-a-vis de aceasta afirmatie. Mi-a povestit un vecin ca la Tribunalul Bucuresti in timpul procesului de anulare a autorizatiei avocata primariei a sustinut aceesi terorie stupida ca 'expertii care este' si noi 'astialalti niste analfabeti ca nu ne pricepem etc'..La care judecatorul a raspuns plictisit : De unde stiti ca nu se pricep ? Sunteti cadru didactic la facultatea de constructii si ia-ti examinat de ati ajuns la concluzia asta ? .
@isaila55
Poate unii proprietari care si-au dat acordul habar n-au despre ce e vorba, ca nu toata lumea se pricepe la proiectare si constructii. V-ati pus problema ca initiatorii acestei afaceri sa-si asume aceasta responsabilitate fata de ceilalti locatari pe care ii momesc cu castiguri miraculoase? Va intreb: si-a asumat cineva responsabilitatea din partea asociatiei?
Ca la caz de nenorocire, Doamne fereste, oamenii raman pe drumuri si nimeni nu are a da socoteala. Constructorul are responsabilitatea lui, dar cine ii permite sa construiasca isi asuma aceasta responsabilitate? Sau o risipiti intre locatarii care au semnat ca primarii?
Isaila55 a scris:

Aș vrea să îi întreb pe cei cu principiul unanimității ce părerea au despre o lucrare de îmbunătățirea a structurii de rezistența a clădirii (tot o afacere pentru că cresc prețurile tuturor apartamentelor), sau de una de îmbunătățire a fațadei (facem dintr-un bloc „comunist”, anost o altfel de clădire). Eu nu am spus nicăieri că se schimbă ceva din cota parte a fiecăruia în clădire, deși și asta se poate realiza. Mansardarea o pot face și actualii proprietari, își îmbunătățesc cota indiviză, deși procentual rămâne aceeași. Chestiunea era dacă decide unanimitatea sau majoritatea.

Legea 230/2007 :
Art. 16. - (1) Proprietarii sunt obligati sa ia masuri pentru consolidarea sau modernizarea cladirii, pentru reabilitarea termica si eficienta energetica, potrivit prevederilor legale. Indiferent de natura interventiilor, se va avea in vedere mentinerea aspectului armonios si unitar al intregii cladiri.
Dupa cum vedeti sunteti OBLIGAT prin lege sa mentineti cladirea intr-o stare foarte buna . Ati incercat sa faceti acest lucru si v-a interzis cineva ? Nu cred.

Art. 11. - (1) Proprietarul poate aduce imbunatatiri sau modificari proprietatii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale referitoare la autorizarea de catre autoritatea publica locala a modificarilor constructive, fara a pune in pericol integritatea structurala a cladirii sau a altor proprietati individuale.
Deci nu conteaza nici majoritatea , nici unanimitatea. SIGURANTA este singurul lucru important in cazul lucrarilor ce afecteaza structura de rezistenta.

gikurtu a scris:

Stop. Am auzit chestia asta spusa de zeci de ori .Intentia clara este de a inchide gura carcotasilor. Cum adica nu sunt in masura sa apreciez 'calitatea firmelor/proiectelor/expertizelor' ? Aceste proiecte/expertize sunt facute de extraterestrii ? Singurii experti in viata sunt cei care le-au realizat ? Eu ,muritor de rand nu pot apela la alt opinia altui expert ? Eu, muritor de rand, poate ca mi-a placut scoala si stiu sa citesc un proiect ,iar daca nu stiu ,ma duce capul sa sun un prieten . Care e problema ? Sau vreti sa ma convingeti ca angajatii ISC si ,mai ales, ai primariei sunt incoruptibili ?

Dumneavoastra ati spus ca orice astfel de mansardare este realizata de firme de calitate indoielnica. Practic ati facut o judecata de valoare inainte de a exista ceea ce judecati. NU sustin ca toti proiectantii/expertii sunt perfecti dar nici sa sustineti ca toti sunt niste incompetenti. Puteti sa va exprimati parerea referitoare la proiectul de mansardare sau la expertiza tehnica DUPA ce acestea au fost realizate, nu inainte si la modul general acuzandu-i pe toti.

Alte discuții în legătură

construire acoperis bloc bisy83 bisy83 Buna ziua. La noi in bloc s-a mutat un arhitect la etajul 4 care s-a hotarat sa faca acoperis blocului si i-a convins si pe cei de la et 4.Au inceput ... (vezi toată discuția)
Mansardarea e legala sau nu? CotoDaVinci CotoDaVinci As dori sa stiu cum sa procedeaza,la mine au venit niste persoane de la o firma care isi doresc sa construiasca apartamente noi de pe acoperisul blocului,daca ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament in imobil nou mihaela.tasulea mihaela.tasulea Buna ziua, Sunt pe cale sa achizitionez un apartament la mansarda unui imobil de 3 nivele deasupra parterului, in care nu a mai cumparat inca nimeni vreun ... (vezi toată discuția)