avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... O singurã persoanã nu este de acord pentru mansardare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

O singurã persoanã nu este de acord pentru mansardare

O singură persoană nu este de acord pentru mansardare, șiastfel ceilalați16, din 17 apartamente ale condominiului, suntem păgubiți de această afacere avantajoasă. Putem cere daune?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 10:26, 4 Octombrie 2009
Eu aveam o singură întrebare. Când niște oameni dețin în comun ceva indivizibil este mai bine să se decidă după principiul unanimității (trecut acum în lege, pentru condominii) sau după principiul majorității (într-o propunere de lege care încă nu s-a adoptat).
Isaila55 a scris:

Eu aveam o singură întrebare. Când niște oameni dețin în comun ceva indivizibil este mai bine să se decidă după principiul unanimității (trecut acum în lege, pentru condominii) sau după principiul majorității (într-o propunere de lege care încă nu s-a adoptat).

Si eu va explicam ca depinde ce anume se decide . Daca doriti sa zugraviti scara sau fatada majoritatea este suficienta.Daca doriti sa daramati blocul va trebuie decizie unanima.

@edx: Nu ati inteles . Aici nu este vorba de incompetenta ci de coruptie. Adica pe romaneste spaga. O expertiza facuta asupra structurii de rezistenta a unui bloc de 4 etaje si 2 scari realizata respectand strict reglementarile in vigoare costa o mica avere. O spaga la Serviciul urbanism din Primarie este mult mai mica . SI nu vorbesc povesti.
Mi mi se pare normal să nu li se încalce dreptul de-a decide asupra proprietății celor 51 % care doresc să demoleze blocul. Și să li se încalce celor 49% care vor să trăiască în bloc până să dărâmă peste ei.
@gikurtu,
a-ti auzit de lucrari sau de etape ascunse ale unei interventii/reparatii condominium?Chiar daca finisajul este de nota 10,nu este general valabil ca si lucrarile ascunse sub zugraveala sa intruneasca calitatile de functionare-instalatia electrica ,instalatia sanitara
OBLIGATIILE cum le denumiti dvs ,sunt legal stabilite pe hartie, iar consecintele executiei ,practic si palpabil pot conduce la prejudicii diverse -pana la pierderi de vieti omenesti.
Ce aspect armonios confera mansardarea,mai exact consecintele acesteia ,in urma carora acoperisul nou aplicat cu autorizatie si certificat de urbanism ,zace la parter in urma unei ploi sau furtuni ??
Cat de eficienta este prevederea legala care impune obligativitatea aparatelor individuale de contorizat consum utilitati ?
S-a dovedit efecienta contoarelor apa acalda,setata de catre unitati special acreditate de catre autoritatea statului sa functioneze numai in limita temperaturilor setate,respectiv 60-90 C,cand in realitate contoarele inregistreaza fluxul circulant indiferent de temperatura?
SIGURANTA ,la cine va referiti ?
@ynocentta : prin SIGURANTA ma refer la siguranta cladirii si implicit a locatarilor.
Eu subscriu total opiniei Dvs. Exact acelasi lucru am spus si eu : avem dreptul sa contestam parerile avizate ale 'expertilor' de stat intrucat si noi si ei am invatat in aceleasi facultati. Dar din pacate nu o face nimeni iar hotararile lor ( de multe ori aberante) sunt puse in aplicare . Probabil mai sunt necesari 50 ani pentru a intelege ca avem drepturi .

@Isaila55 : Incepem sa ne invartim in cerc. Va faceti ca nu intelegeti. Dar va raspund: actionati in judecata cei 49% pentru ca va pun viata in pericol refuzand consolidare/demolarea blocului. Veti avea castig de cauza. Dar in situatia Dvs, intrucat mansarda pune in pericol siguranta constructiei cei 49% vor face acelasi lucru. Va vor actiona in judecata pentru ca le-ati pus vietile in pericol. Decizia va apartine !

Alte discuții în legătură

construire acoperis bloc bisy83 bisy83 Buna ziua. La noi in bloc s-a mutat un arhitect la etajul 4 care s-a hotarat sa faca acoperis blocului si i-a convins si pe cei de la et 4.Au inceput ... (vezi toată discuția)
Mansardarea e legala sau nu? CotoDaVinci CotoDaVinci As dori sa stiu cum sa procedeaza,la mine au venit niste persoane de la o firma care isi doresc sa construiasca apartamente noi de pe acoperisul blocului,daca ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament in imobil nou mihaela.tasulea mihaela.tasulea Buna ziua, Sunt pe cale sa achizitionez un apartament la mansarda unui imobil de 3 nivele deasupra parterului, in care nu a mai cumparat inca nimeni vreun ... (vezi toată discuția)