Fosta sotie,doreste sa ii platesc banii de pe bilete si rezervarea pt concediu,pt ca nu am vrut sa ii dau procura pt a iesi cu baiatul din tara.Instanta ma poate obliga sa ii dau procura si sa ii platesc concediul si taxele de judecata?
@When, programul de vacanţă nu are de a face cu programul normal de vizită.Ce ar fi ca un copil să stea ţintuit acasă, fiindcă părintele cu care nu locuieşte are program marţi şi joi de la 18 la 19 , sâmbăta 1 şi 3 de la 11 la 16, duminica 2 şi 4 de la 17 la 19?
În plus, chiar domnul recunoaşte că nu poate ajunge la program aşa cum e stabilit, dar dânsul vrea şi nu dă procură fiindcă..."ba pe a mă-tii" :)
Stimate user,
Faptul ca mama nu va asteapta 2 minute daca intarziati dovedeste absurditatea ei. Inainte sa cumpere biletul mama copilului trebuie sa se consulte cu dvs. Nu sa decida pentru dvs. Daca decide sa plece in weekendul in care aveti program cu minorul, trebuie sa fie de acord ca programul sa se desfasoare in alta zi cand puteti dvs, ea este acolo sa incurajeze legaturile, nu sa puna piedici. Pe de alta parte, trebuie sa va asteptati ca instanta sa dea orice, desi aveti dreptate.
Faptul ca un parinte, de exemplu, nu intelege dreptul celuilalt de a petrece timp cu copilul, nu-l indreptateste pe cel din urma sa procedeze la fel.Daca doamna nu respecta programul de vizita aveti la indemana posibilitatea de a va adresa instantei, asa cum si doamna, daca dvs nu respectati dreptul ei si al copilului de a petrece o vacanta in strainatate, se poate adresa instantei. Incalcarea unui drept de catre un parinte nu-l indreptateste pe celalalt sa procedeze aidoma. Fiecare dintre dvs raspunde pentru propria fapta.
Teoretic va poate cere si contravaloarea biletor pierdute si cheltuieli de judecata. Practic....doar instanta stie ce va incuviinta.
L 272/2004 prevede atat dreptul copilului la relatii personale cat si dreptul la vacanta.Legea nu prevede care dintre drepturi are intaietate fata de altul.
Program vizita minor
MYK272est
Buna ziua! In data de 22. 06. 2016 am primit sentinta divortului prin care s-a stabilit si custodie comuna asupra minorului rezultat din casatorie in varsta de ... (vezi toată discuția)