avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procura notariala iesire din tara cu un minor, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procura notariala iesire din tara cu un minor, posibile consecinte refuz

Fosta sotie,doreste sa ii platesc banii de pe bilete si rezervarea pt concediu,pt ca nu am vrut sa ii dau procura pt a iesi cu baiatul din tara.Instanta ma poate obliga sa ii dau procura si sa ii platesc concediul si taxele de judecata?
Martonze a scris:

Dreptul unui individ se întinde până unde încalcă dreptul altui individ.

Martonze...asta e si filozofia exceptiei mele de neconstitutionalitate privind legiferarea refuzului minorului, in situatia in care relatia minor-parinte nerezident este una de drept-drept.
Prin asta, sper ca zeii olimpieni sa indice legiuitorului ca ar trebui schimbata legatura in sensul obligatie-obligatie.

Cred ca e primul pas care trebuie facut inaintea vreunor alte exaltari ONGiste de tip custodie alternativa.

Ultima modificare: Luni, 17 Iulie 2017
asaofi, utilizator
Minorul nu poate fi parte procesuală activă şi nu poate fi obligat , pentru el răspunde reprezentantul legal. Poate fi luat cu forţa, ca un infractor, dar, deocamdată, e ilegal.
Relaţia părinte nerezident - minor trebuie să fie de obligaţie - drept, exact aşa cum este relaţia părinte rezident - minor. Copilul are dreptul, părinţii au obligaţia, în solidar. În plus, părinţii au drepturi şi obligaţii egale, după 272/2004 citire, deci ambii trebuie să asigure dreptul copilului la 2 părinţi.
Sau greşesc?
ma rog...la autoritate comuna. cine e reprezentantul legal?
La autoritate părintească comună, ambii părinţi sunt reprezentanţii legali ai minorului, în mod egal.Că doar aşa ne învaţă Rezoluţia Consiliului Europei şi Legea 272/2004 :)
În plus, din această egalitate, rezultă că ambii au obligaţii EGALE faţă de minor, nu unul are numai dreptul, iar celălalt doar obligaţia.
Martonze...inteleg logica ta si cred ca intelegi si logica mea: dreptul de legaturi personale tre sa se transforme in obilgarea la legaturi personale!

Alte discuții în legătură

In ce context se poate obține ordonanța președințială acord suplinire părinte pentru a părăsi țara cu un minor de 3 ani ? Ela S Violeta Ela S Violeta Buna ziua ! Iubitul meu a trecut print-un divort care s-a încheiat cu custodie comuna , domiciliu la mama , pensie alimentara și program de vizita pt el . ... (vezi toată discuția)
Dupa divort ce drepturi are tatal cu privire la copil ionutcrucea ionutcrucea Sunt in divort de comun acord de sotia mea. Problema este ca nu este de acord cu cerintele mele ptr vizita la copil. Eu am cerut: - sa pot lua copilul de ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor MYK272est MYK272est Buna ziua! In data de 22. 06. 2016 am primit sentinta divortului prin care s-a stabilit si custodie comuna asupra minorului rezultat din casatorie in varsta de ... (vezi toată discuția)