Fosta sotie,doreste sa ii platesc banii de pe bilete si rezervarea pt concediu,pt ca nu am vrut sa ii dau procura pt a iesi cu baiatul din tara.Instanta ma poate obliga sa ii dau procura si sa ii platesc concediul si taxele de judecata?
Unde scrie Martonze ca programul de vacanta nu are nimic de-a face cu programul de vizita? Doar daca asta e specificat in hotarare. Eu am vazut hotarare in care se mentioneaza clar ca tatal are copilul o luna in vacanta de vara, in rest urmand a se respecta programul de vizitare care e cu week-end-uri alternative. Deci mama isi ia concediu cand e week-end-ul ei, nu cand e week-end-ul tatalui.
Ok, putem sa ne plangem ca locuim in Romania, ca ne mananca tot timpul...etc.
Personal insa mi se pare important ca au inceput sa se schimbe mentalitatile si ca vocea tatilor e din ce in ce mai auzita.
Revenind insa la cazul de fata, eu personal nu m-am dumirit daca cel care a deschis topicul nu a lasat copilul in vacanta in strainatate ca sa sicaneze mama sau pentru ca ii afecta programul de vizita.
Pe de alta parte, tot parere personala, as da lege ca parintii care nu respecta programul de vizita cand e copilul in tara, sa nu aiba drept sa ceara imputernicire ca sa iasa cu copilul din tara. Pentru ca e prea mare pericolul sa nu se intoarca.
Sau as cere sa depuna garantii reale, mii de euro sau cheile de la masina.
Ma rog, e doar o parere.
ce program nu respecta mama?? domnul a specificat clar ca vrea ca mama sa ii ofere un program mai extins, nu ca nu il respecta pe cel dat de instanta. de ce faceti scenarii aiurea cand mesajul e clar. nu vrea sa ii dea procura pentru ca....nu vrea! pt ca ia promis ca ii da baiatul peste noapte si nu I l-a dat. ce il impiedica sa mearga sa ceara program extins in instanta??
cris
eu am expus o situatie: daca tata are program in acel weekend stabilit prin hotarare de instanta, inseamna ca mama cand stabileste vacanta copilului trebuie sa tina cont de el. Pentru ca instanta a considerat ca in acel interval tatal are dreptul sa petreaca timp cu copilul, iar mama nu poate decide in contra a ceea ce stabilit instanta in acel interval cum ca ii e mai bine copilului in vacanta. Pana se ceara tata sau mama alt program in instanta, trebuie respectat cel din prezent. Simplu.
Nu toată lumea are condiţii materiale încât să-şi permită vacanţe la libera alegere, între 2 termene de program de vizită, majoritatea îşi achiziţionează pachetele turistice când sunt oferte accesibile, ori ofertele nu ţin cont de primul sau al doilea weekend.
Este evident că persoana care are obligaţia trebuie să informeze persoana care are dreptul la relaţii, oferindu-i o variantă de recuperare pentru ocazia pierdută.
Oricum, văzând concepţiile celor cu drepturile, voi ţine cont ca la următoarea ocazie, să cer stabilirea concretă de intervale de vacanţă şi pentru cea cu obligaţia, nu de altceva, doar să nu dau ocazia de interpretări.
Mie mi se pare inuman că cei doi părinţi se ceartă, iar victima este biata fetiţă.
Program vizita minor
MYK272est
Buna ziua! In data de 22. 06. 2016 am primit sentinta divortului prin care s-a stabilit si custodie comuna asupra minorului rezultat din casatorie in varsta de ... (vezi toată discuția)