avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... lnscriere copil la scoala fara acordul sotului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

lnscriere copil la scoala fara acordul sotului

avand custodie comuna fosta sotie a inscris copilul la scoala fara acordul meu, practic nu stiu unde este inscris. ce pot face in acest caz?
@asaofi, mai sunt scrise şi sancţiuni pe acolo, prin lege.
Dar în cazul de faţă, legea e chiar clară. Putem vorbi de felul învăţăturii pentru un copil mai mare, care se poate deplasa la şcoală singur, ori în ciclul primar, este greu să hotărască părintele la care nu locuieşte copilul pentru cel care are sarcina de a transporta copilul la şcoală şi de a-i asigura supravegherea după orele de şcoală.
ce s-ar fi intamplat daca eu il inscriam la alta scoala. societatea se bazeaza pe reguli, legi ...
le cunoasteti, stimate user? vbesc de reguli si de legi... Si ca sa va raspund, exista institutia legala a suplinirii de acord, pe care o rezolva judecatorul. Ca doar nu o sa lase un copil neinscris la scoala ptr ca mama custodiana vrea la scoala X si tata nerezident vrea la scoala Y!
Acuma...asa, dupa nas....cine va castiga si cine va plati cheltuieli de judecata?
Copilul locuieşte cu dvs.?
Conform legii, domiciliul copilului este arondat unei şcoli, de care aparţine strada în care locuieşte.Pot fi motive de înscris la altă şcoală adresa bunicilor sau a unei rude care-l va supraveghea pe copil cât timp părintele este la serviciu sau apropierea de serviciul părintelui la care locuieşte.
Sub nici o formă nu puteţi dvs. înscrie copilul la o şcoală oarecare.
Ultima modificare: Luni, 31 Iulie 2017
Martonze, utilizator
Totusi ma intreb in aceasta dezbatere, cand se va muta subiectul de la cu acord/fara acordul celuilalat parinte si la chestiuni ce privesc copilul, cum ar fi: Scoala e buna/proasta, invatatoarea e cu experienta/fara, scoala e aproape/departe de casa etc. Ca parca despre copil ar fi trebuit sa fie vorba.
Ultima modificare: Luni, 31 Iulie 2017
proastasatului, utilizator

Alte discuții în legătură

Educatia copilului, autoritate parinteasca comuna ionelpo906 ionelpo906 Buna seara Ma aflu in urmatoarea situatie : divortat,custodie comuna,copil minor - 8 ani impliniti.Mama refuza orice implicare a mea in viata copilului - se ... (vezi toată discuția)
Sentinta de divort e necesara in actele copilului la scoala? Anom Anom Buna ziua, Baietelul meu, provenit dintr-o casnicie anterioara care s-a terminat acum 4 ani e acum inscris in clasa pregatitoare la o scoala de stat. Am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt divortat de fosta sotie de dinainte de a se naste ... David77_ David77_ Buna ziua, sunt divortat de fosta sotie de dinainte de a se naste baiatul. Avem custodie comuna 50%-50% dar fosta nu respecta nici custodia nici programul de ... (vezi toată discuția)