avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... lnscriere copil la scoala fara acordul sotului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

lnscriere copil la scoala fara acordul sotului

avand custodie comuna fosta sotie a inscris copilul la scoala fara acordul meu, practic nu stiu unde este inscris. ce pot face in acest caz?
pai scoala e cea arondata la locuinta copilului. Vbesc de cea de stat.
exact, bine punctat scoala ..... etc e ok?! parintele rezident ia decizia cea mai buna fara sa-l consulte pe cel nerezident, ce va face sa credeti asta? decand a devenit parintele nerezident doar un simplu cotizant stimati mediatori?, exista o decizie judecatoreasca in acest sens in care are obligatia de a ma informa.
erati intrebat un lucru simplu si anume, cu sau fara acord, scoala aleasa e buna, invatatoarea ok? asta ar trebui sa va intereseze, zic eu, mai mult decat orice. Caci pana la urma binele copilului trebuie sa primeze, chiar daca calea n-a fost cea mai buna.nn-am zis ca parintele rezident a luat cea mai buna decizie. daca ziceam, nu mai intrebam cum e!
Nu prea ar avea cum sa va raspunda cum e scoala si invatatoarea daca nici nu stie unde e inscris.
Hotararea privind alegerea scolii ( cu copilul meu aveam de ales intre doua ca ex) trebuia sa fie luata de ambii parintii sau macar de unul cu acordul celuilalt sau daca tot a luat doar un parinte hotararea si l-a si inscris, macar sa il fi informat unde e.
Dupa ce o sa caute sa afle unde ii e inscris copilul ( daca nu ramane blocat ca nu i s-a cerut acordul), o sa poata spune cum e scoala.

exista o decizie judecatoreasca in acest sens in care are obligatia de a ma informa.


Asa e, dar si dvs aveti obligatia de a va informa, exista un calendar al etapelor inscrierii, adica femeia nu s-a dus la scoala si l-a inscris, a trecut prin niste evaluari, ar fi trebuit sa va informati si sa o intrebati despre asta, nu sa asteptati pana il inscrie.

avand custodie comuna fosta sotie a inscris copilul la scoala fara acordul meu, practic nu stiu unde este inscris. ce pot face in acest caz?


ce puteti face ? ati putea-o intreba pe mama unde l-a inscris sau sa va interesati pe site-ul ministerului. Altfel . nu inteleg sensul intrebarii, ca doar nu vreti sa il retrageti de la scoala ca l-a inscris mama fara acordul dvs.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Egalitatea intre parintele nerezident si rezident in luarea deciziilor importante e utopica in Romania. In afara cazului in care ai de o parte un parinte suficient de matur si sanatos la cap sa inteleaga normalitatea, in rest sunt cazuri in care toate deciziile le ia rezidentul, desi legislatia prevede ca doar deciziile de zi cu zi (gen cu ce se imbraca azi, daca azi merge in parca sau la mall, daca mananca la micul dejun iaurt sau fructe etc) de iau de catre rezident fara sa consulte celalalt parinte.

Alte discuții în legătură

Educatia copilului, autoritate parinteasca comuna ionelpo906 ionelpo906 Buna seara Ma aflu in urmatoarea situatie : divortat,custodie comuna,copil minor - 8 ani impliniti.Mama refuza orice implicare a mea in viata copilului - se ... (vezi toată discuția)
Sentinta de divort e necesara in actele copilului la scoala? Anom Anom Buna ziua, Baietelul meu, provenit dintr-o casnicie anterioara care s-a terminat acum 4 ani e acum inscris in clasa pregatitoare la o scoala de stat. Am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt divortat de fosta sotie de dinainte de a se naste ... David77_ David77_ Buna ziua, sunt divortat de fosta sotie de dinainte de a se naste baiatul. Avem custodie comuna 50%-50% dar fosta nu respecta nici custodia nici programul de ... (vezi toată discuția)