Deşi pare un pic off topic, ca exemplu de asumare vă relatez cazul meu real: La şedinţa de început de an, participă şi tatăl copilului; se votează renovarea clasei (bani , materiale sau voluntariat), se votează care copii vor la afterschool, etc. Ei, domnul meu a votat şi renovarea, şi after-ul, numai acesta din urmă costând 500 lei lunar :) , iar el plătea 180 lei pensie alimentară .
La asta m-am referit, stimate user, când am spus că pentru orice propunere peste posibilităţile mamei, trebuie să contribuiţi fizic şi material, dacă nu o faceţi, nu aveţi nici un drept moral să o faceţi.
tratati copilul ca pe un bun personal, nu cumva este si copilul parintelui nerezident, nu cumva conteaza potenta financiara, e usor sa ai pareri, as dori pareri impartiale nu conditionate.
sunteti pe un forum juridic, care se refera la legile din acest moment. Orice parere avizata este conditionata de legile actuale. Orice alta parere impartiala ar trebui sa insemne o modificare legislativa...si nu numai atat.
In fond, va aratati ca un barbat cu pretentii. Pai...dati-i drumul...fara pareri!
intrebarea initiala astepta un raspuns care se baza strict pe legile actuale, orice drept naste si obligatii, nerespectarea acestora ducand la sanctiuni.
Intrebarea dvs initiala a avut multe raspunsuri, toate in acelasi sens. V-au raspuns inclusiv avocati, AVLIL si gi-jane. Faptul ca nu va convin raspunsurile, nu e vina nimanui.
Pe langa avocati, pe aici pe forum mai scriem si noi, oamenii de rand. Parerile noastre pot fi deranjante, stupide, deplasate etc.
Daca va deranjeaza acest aspect mergeti la o consultatie la un avocat, o achitati si acolo timpul va e dedicat doar dvs si veti primi doar raspunsuri argumentate de o persoana cu studii de specialitate.
Aici pe forum intrebati gratis, prin efortul si bunavointa celor care l-au creat, cu inconvenientul ca mai scriem si noi, unii mai nepregatiti sau cu pareri ce nu va sunt pe plac.