avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... lnscriere copil la scoala fara acordul sotului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

lnscriere copil la scoala fara acordul sotului

avand custodie comuna fosta sotie a inscris copilul la scoala fara acordul meu, practic nu stiu unde este inscris. ce pot face in acest caz?
daca tatal copilului dumneavoastra ar fi fost dispus sa le compenseze ce ati fi decis, nu cumva sunteti subiectiva, nu cumva tatal trebuia sa cumpere dreptul de a decide??
cat timp i-se ascund informatii cum ar putea sa decida? sa angajeze detectivi, sa caute pe site-ul fantoma al ministerului, apropo cand l-ati accesat ultima data, sa mearga din scoala in scoala si faza cu arondarea e de toata jena.
Stimate user, departe de mine ideea de a vă dezinforma. Legea e clară: fiecărei şcoli generale îi sunt arondate nişte străzi, exact cum mergeţi la secţia de votare, în funcţie de numărul copiilor din respectivul teritoriu se stabileşte numărul claselor. Sunt şi excepţii, aşa cum am arătat mai sus.
Nu, tatăl copilului nu trebuie să cumpere nimic.
La şcoala de cartier, duc copilul pe jos, nu mă costă transportul.La şcoala de cartier, pot să mă asociez cu alţi părinţi, să luăm copiii acasă, la şcoala de cartier, pot ruga şi o vecină să îngrijească copilul până vin de la serviciu, dacă nu am părinţi care să facă treaburile astea. la fel, cu costuri minime, pot ruga chiar vecina să-i încălzească mâncarea copilului şi să-i dea să mânânce.
Dacă tatăl decide să duc copilul la şcoala din buricul târgului, trebuie să trezesc copilul cu o oră mai devreme, să plătesc mijloacele de transport (în comun, maşina proprie sau taxi), trebuie să-i asigur copilului afterschool, care costă un pic sau să plătesc bonă care să-l ia de la şcoală, să-l ducă acasă, să-i dea să mănânce şi să-l supravegheze.
Cred că sesizaţi diferenţa, vorbesc despre mame cu venit mediu , care, pe lângă propriul venit, mai beneficiază de 200-500 lei pensie de intreţinere pentru copil.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exact cum a scris AVLIL si Martonze deciziile impreuna se iau asupra "felului" invataturii si nu asupra careia dintre scoli.
Asa ca, da, celalat parinte e informat, nu decide.
De decis, decide atunci cand e vorba despre "felul invataturii", nu despre scoala 12 sau scoala 1. Daca cineva intelege ca a alege intre scoala aflata langa bloc si cea aflata la o statie mai incolo se numeste a alege "felul invataturii" atunci aceasta alegere intra la capitolul decizii comune. Daca insa mai vorbim toti aceiasi limba romana, atunci pricepem ca intre scoala de langa bloc si cea de la o statie distanta nu e nicio diferenta privitoare la "felul invataturii" si deci nu intra in sfera deciziilor comune.
Nu in ultimul rand, un parinte ar trebui sa se preocupe mai mult de dreptul copilului de a fi inscris la scoala, de preferat una cat mai buna, daca se poate, si mai putin de orgoliul acordului sau.
Nu stiati ca urmeaza inscrierile, ca exista o perioada, ca trebuie aleasa o scoala? Daca nu stiati asta e, trist dar adevarat. Nu poti sa astepti doar sa ti se ceara acordul, mai si trebuie sa faci cate ceva.
Stimate domn, cand aveti un copil nu e nici la alegere, nici la bunul plac, nici in functie de comportamentul mamei, daca contribuiti sau nu la viata lui.
Aceasta e o obligatie fata de copil, si deci copilul nu primeste mancare si caiete de la dvs doar daca mama se poarta frumos, ci primeste obligatoriu indiferent cum se poarta el, mama, unchiul si vecina.
Ultima modificare: Marți, 1 August 2017
proastasatului, utilizator
Si daca scoala de langa bloc e Montessori si cealalta de la trei blocuri distanta e privata si cea e la doua statii de autobuz e de stat atunci decide? Dar atata timp cat din perspectiva mamei e acelasi fel de invatatura tatal este un simplu spectator? legea trebuie citita stimate doamne in spriritul si nu doar in litera ei. La un moment dat veti intelege asta.
Credeti ca leguitorul s-a impiedicat intr-o slaba cunoastere a limbii romane si din nepricepere a scris "felul invataturii", negasind o alta formulare mai buna, de exemplu: parintii vor decide impreuna asupra scolii pe care o frecventeaza copilul. Iata cat de simplu! "Spiritul" legii nu inseamna schimbarea intelesului ei sau folosirea ei in sensul dorit.
Iar daca unele doamne nu inteleg sunt convinsa ca timpul va permite o plangere si/sau o cerere care va clarifica ce inseamna "felul invataturii", in sensul ca felul invataturii difera de la scoala 121 la scoala 15 si evident de de la scoala din Ploiesti la cea din Brasov, ca doar nu exista o programa nationala, ci una de cartier. Mi se pare genial. Negresit trebuie aplicat.
La fel, legea nu dispune ca deciziile comune privesc, de exemplu, activitatile extra scolare sau taberele.
Este de preferat insa ca cei doi parinti sa colaboreze si sa se informeze reciproc.
Ultima modificare: Marți, 1 August 2017
proastasatului, utilizator

Alte discuții în legătură

Educatia copilului, autoritate parinteasca comuna ionelpo906 ionelpo906 Buna seara Ma aflu in urmatoarea situatie : divortat,custodie comuna,copil minor - 8 ani impliniti.Mama refuza orice implicare a mea in viata copilului - se ... (vezi toată discuția)
Sentinta de divort e necesara in actele copilului la scoala? Anom Anom Buna ziua, Baietelul meu, provenit dintr-o casnicie anterioara care s-a terminat acum 4 ani e acum inscris in clasa pregatitoare la o scoala de stat. Am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt divortat de fosta sotie de dinainte de a se naste ... David77_ David77_ Buna ziua, sunt divortat de fosta sotie de dinainte de a se naste baiatul. Avem custodie comuna 50%-50% dar fosta nu respecta nici custodia nici programul de ... (vezi toată discuția)