Vreau sa ma lamuriti cum ar trebui sa procedez in urmatoarea situatie:
Suntem divortati, custodie comuna, tatal vede copilul doar de cateva ori pe an. Ambii parinti suntem in Anglia , copilul este la scoala aici. Acum in vacanta de vara, am fost plecata cu fata in vacanta in Romania si am lasat -o pe perioada vacantei la mama mea. Fostul sot stie unde este copilul, i-a promis fetii ca vine si el in vacanta si o va lua cu el in vacanta. La vremea respectiva l-am intrebat atat eu cat si bunica daca o aduce el in Anglia inapoi si a spus ca da. Acum , vorbind fata cu el i-a spus ca de venit va veni dar nu stie sigur cand, si ca el se intoarce inapoi in jurul datei de 10 septembrie. Fata incepe scoala pe data de 5, deci ea cel mai tarziu pe 3 septembrie trebuie sa fie acasa. I-am trimis si eu si mama mea mesaje sa ne spuna clar ce face, ca nu ar fi nici o problema pana la urma sa o aduca mama, doar sa stiu sa pot rezerva biletele de avion care cresc ca pret de la o ora la alta. Citeste mesajele dar pur si simplu nu raspunde. Eu in situatia asta ce as putea face?
ne-am mutat dupa ce am divortat, intai el si apoi la jumatate de an eu cu fetita, deci domiciliul din UK nu este specificat nicaieri. Nu vreau sa fac copilul sa sufere sub nici o forma, de asta nici nu l-am actionat in judecata pentru plata pensiei alimentare, dar nici nu pot trece peste faptul ca ea incepe scoala, si nu am cum sa o invoiesc si el ar trebui sa stie asta la fel de bine ca si mine, ca traim in aceasi tara. Copilul sufera pentru ca ea il asteapta din data de 29 iulie, asa cum i-a promis.
againstPAS
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
daca copilul sufera si il asteapta din 29 iulie ca nu pleaca cu tata, daca nu o mai lasati sa plece deloc nu o sa sufere sau cum? lasati copilul sa plece cu tatal ei in vacanta, intelegeti ca este important pentru dezvoltarea viitoare a copilei sa aiba legaturi cu tatal ei. Cand veti intelege asta, nu va veti mai crampona in doua trei zile lipsa de la scoala. Parerea mea.
Doamnă, vorbiţi cu tatăl fetiţei , rezolvaţi în mod amiabil.Nu se întâmplă nimic dacă el stă cu copilul 2 săptămâni şi jumătate, urmând ca data viitoare să ia fetiţa 4 săptămâni, dacă şi dânsul doreşte.