avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum ar trebui sa procedez - respectare incerta program ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum ar trebui sa procedez - respectare incerta program de vizitare

Vreau sa ma lamuriti cum ar trebui sa procedez in urmatoarea situatie:
Suntem divortati, custodie comuna, tatal vede copilul doar de cateva ori pe an. Ambii parinti suntem in Anglia , copilul este la scoala aici. Acum in vacanta de vara, am fost plecata cu fata in vacanta in Romania si am lasat -o pe perioada vacantei la mama mea. Fostul sot stie unde este copilul, i-a promis fetii ca vine si el in vacanta si o va lua cu el in vacanta. La vremea respectiva l-am intrebat atat eu cat si bunica daca o aduce el in Anglia inapoi si a spus ca da. Acum , vorbind fata cu el i-a spus ca de venit va veni dar nu stie sigur cand, si ca el se intoarce inapoi in jurul datei de 10 septembrie. Fata incepe scoala pe data de 5, deci ea cel mai tarziu pe 3 septembrie trebuie sa fie acasa. I-am trimis si eu si mama mea mesaje sa ne spuna clar ce face, ca nu ar fi nici o problema pana la urma sa o aduca mama, doar sa stiu sa pot rezerva biletele de avion care cresc ca pret de la o ora la alta. Citeste mesajele dar pur si simplu nu raspunde. Eu in situatia asta ce as putea face?
dle again este o foarte mare problema lipsa copilului de la scoala in anglia, platesti amenda si esti chemat peste tot sa dai nota explicativa pentru ce a lipsit copilul . Eu am lasat copilul sa plece cu el in vacanta, ca drept dovada fata sta si il asteapta. Problema pana la urma este la el care nu stie sa se tina de cuvant, si care face asta in permanenta. Eu va inteleg ca sunteti foarte partinitor cu tatii, dar cred ca am mai spus la o postare ca ar trebui cumva sa faceti diferenta intre tatii adevarati si cei de duminica.
Daca ar fi fost o mama in locul tatalui, as fi scris la fel. Nu sunt partintoare cu mama sau cu tata, ci inteleg importanta ambilor parinti in viata copilului. Si dupa ce am studiat amanuntit problema, am inteles cat de mult conteaza relatia unei fete cu tatal ei pentru dezvoltarea ei viitoare. Va recomand sa va informati. Pare o vacanta ratata cu tata/mama, dar in realitate este mult mai mult.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt de acord ca relatia intre tata si fiica conteaza foarte mult, tocmai de asta am tacut si am inghitit toate mizeriile lui. Dar acum chiar nu am cum sa iau copilul de la scoala doar pentru ca el nu a stiut sa isi gestioneze timpul si pentru ca pana la urma, cinstit vorbind nu mi se pare normal sa mai platesc si amenda la scoala, pe langa faptul ca voi plati biletul de intoarcere aproape triplu fata de cat l-as fi platit daca imi spunea clar de la inceput care este situatia.
Nu e ok ce se intampla.
Notificati tatal ca biletul de avion trebuie cumparat, ca fata incepe scoala la data de ...si ca are nevoie de cateva zile sa se pregateasca, spuneti ca veti cumpara bilet de avion la data respectiva si daca nu se conformeaza il actionati in judecata pentru recuperarea cheltuielilor.
Personal v-as sfatui ca pe viitor oricum sa il actionati in judecata pentru pensia alimentara.
When a scris:

Nu e ok ce se intampla.
Notificati tatal ca biletul de avion trebuie cumparat, ca fata incepe scoala la data de ...si ca are nevoie de cateva zile sa se pregateasca, spuneti ca veti cumpara bilet de avion la data respectiva si daca nu se conformeaza il actionati in judecata pentru recuperarea cheltuielilor.
Personal v-as sfatui ca pe viitor oricum sa il actionati in judecata pentru pensia alimentara.

De ce o sfatuiti sa-l actioneze in judecata ptr pensie alimentara?

Alte discuții în legătură

In ce context se poate obține ordonanța președințială acord suplinire părinte pentru a părăsi țara cu un minor de 3 ani ? Ela S Violeta Ela S Violeta Buna ziua ! Iubitul meu a trecut print-un divort care s-a încheiat cu custodie comuna , domiciliu la mama , pensie alimentara și program de vizita pt el . ... (vezi toată discuția)
Procura notariala iesire din tara cu un minor, posibile consecinte refuz b.claudia89 b.claudia89 Fosta sotie,doreste sa ii platesc banii de pe bilete si rezervarea pt concediu,pt ca nu am vrut sa ii dau procura pt a iesi cu baiatul din tara.Instanta ma ... (vezi toată discuția)
Plecare definitiva din tara cu un copil minor rurum rurum Buna tuturor, Intrucat doresc sa imi gasesc un job in afara (in principiu Bruxelles), si fac multe demersuri in aceasta directie, care cel mai probabil se vor ... (vezi toată discuția)