avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Penalitati neplata TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Penalitati neplata TVA

Buna ziua,
nu ma pricep la contabilitate, insa familia are un SRL (la care sunt si eu administrator) si avem de platit TVA in valoare de 14000 lei. Imi puteti spune ce se intampla daca nu platim toata suma ci doar 2000-3000 lei pe luna? Cat reprezinta aceste penalitati? Exista vreo posibilitate sa esalonez aceasta plata cu acordul autoritatii fiscale?
Va multumesc din suflet pentru orice raspuns mi-ati da.
O zi buna.
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 13:09, 3 Iunie 2010
Da, e una dintre situatiile in care statul poate falimenta un contribuabil bine intentionat. Comerciantul factureaza fara sa incaseze nimic sau incaseaza doar partial, nu plateste TVA, si, pe langa penalitatile/dobanzile calculate, ii pune si o poprire pe contul bancar, ca atunci cand vor sosi banii primul servit sa fie el si omului sa-i ramana te miri ce...

Sper sa nu fii in situatia asta!
~ Conținut șters la cerere ~
eu as propune plata TVA-ului la incasarea acestora doar in cazul livrarilor sau prestarilor catre stat. pe stat nu-l intereseaza relatiile comerciale dintre agenti economici, mai ales ca in ziua de azi sunt foarte multi tepari.

de asemeni, as mai propune si suspendarea masurilor de executare silita pentru agentii economici care au de incasat sume importante de la institutiile statului.
danike a scris:

.....o alta mare problema, inafara majorarilor, este inceperea executarii silite pentru sumele neachitate la scadenta. executarea silita incepe prin comunicarea unei somatii de plata insotita de titlu executoriu. daca in 15 zile de la comunicarea somatiei nu veti achita sumele inscrise in titlul executoriu, se va trece la blocarea conturilor bancare, adica poprire bancara, iar apoi sechestru pe bunurile mobile si/sau imobile cu care figurati in evidentele Primariei, Serv Inmatriculari si OCPI.


mult succes!



chiar asa este, am primit somatie + titlul executoriu - ieri am primit-o, azi o platesc, insa imi puteti spune aceasta suma este parte din totalul de 14000 pe care il am de plata, corect? ce mai putem pati? luna viitoare primim alta somatie+tit executoriu??
Multumesc tuturor din suflet pentru raspunsuri date.
ce sume sunt inscrise in titlul executoriu? nu apare toata suma de 14.000 lei, aferent tva de plata inscris in decontul depus la 25.09.2009?

Alte discuții în legătură

Executare pentru penalitati diana n diana n Buna seara! Va rog sa ma lamuriti. Se poate executa silit o firma cu activitatea suspendata din luna august a.c. pentru penalitati la TVA? Precizez ca ... (vezi toată discuția)
Calcul accesorii bugetul de stat vlad.r vlad.r Buna ziua Am o intrebare in legatura cu dobanzile si penalizarile calculate de fisc. Acestea pot depasi debitul ? De exemplu, la o TVA de plata ... (vezi toată discuția)
Penalitati cass radu1838 radu1838 Buna ziua. Sunt fost PFA si am primit recent o notificare de la CASS pentru achitarea obligatiilor restante 2005-2009. As dori sa stiu la cat se ridica ... (vezi toată discuția)