avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Penalitati neplata TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Penalitati neplata TVA

Buna ziua,
nu ma pricep la contabilitate, insa familia are un SRL (la care sunt si eu administrator) si avem de platit TVA in valoare de 14000 lei. Imi puteti spune ce se intampla daca nu platim toata suma ci doar 2000-3000 lei pe luna? Cat reprezinta aceste penalitati? Exista vreo posibilitate sa esalonez aceasta plata cu acordul autoritatii fiscale?
Va multumesc din suflet pentru orice raspuns mi-ati da.
O zi buna.
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 13:09, 3 Iunie 2010
De ce-mi era frica , se pare ca nu vom scapa.
De postas , ce sa zic.... somatia de 3000 a venit recomandata...si am semnat pentru ea...
Oricum multumesc din suflet pentru toate informatiile transmise si o sa fac intocmai: astazi pe la 12 mergem la administratie sa vedem.
cu placere!

ati fost? ce ati rezolvat?
am incercat sa citesc cam tot de pe aici.
si eu sunt cam "nepriceputeanu" in de-ale contabilitatii

Deci, eu sunt PFa, platitor de TVA, si m-am cam bagat in banii de TVa. NU mai am acum suficienti bani cat sa platesc tot ce trebuie.

din cate am inteles , penalitatile nu sunt asa de mari: 0,1 % pe zi.....1% in 10 zile....3% intr-o luna,

cam intr-o luna preconizez ca voi avea banii sa ii pun la loc...

am inteles bine???

deci voi plati doar cu 3% in plus??

va multumesc
Am inceput acest subiect fiind convinsa ca vom plati si tva si penalitati si tot....n-am mai platit nimic de atunci...decat somatia respectiva de 3000 lei, plus inca ceva cam 1000 lei parca.... la financiar atunci n-am putut sa vorbim cu cineva in masura, am tot asteptat in acea zi degeaba...si apoi am renuntat, n-am mai fost...
O perioada am avut parte de liniste. Insa saptamana trecuta ne-a venit o scirsorica scurta...foarte scurta... in care ne anunta ca ni s-au blocat conturile x de la banca y. Banii de acolo erau cam 1/3 din datorie. Acum am auzit si noi de taxele astea monstruoase...noi avem datoria din 2008 !!! cum se socoteste la noi acum, retroactiv? daca ne-au blocat conturile...ne mai percep penalitati in continuare? la toata suma? sau la ce-a mai ramas dupa poprirea sumei din conturi?? cum se face acum de exemplu dupa poprirea respectiva mai avem de plata restanta (nici nu stiu cata penalizare avem) vreo 5000 lei.....
majorarile de intarziere se calculeaza asupra sumei nestinse si numai asupra debitului, majorarile nu prodic alte majorari - daca de exemplu aveti de plata suma de 10.000 lei debit si vi s-au blocat conturile, iar banca vireaza suma de 5.000 catre finante, in continuare se calculeaza majorari de 0,1% pe zi doar pt diferenta de 5.000 lei, pana cand si aceasta diferenta se achita
exempli: suma debit = 10.000 lei, scadenta pe 25.01.2010
finantele blocheaza contul pe 5 martie 2010, iar banca vireaza 5.000 lei existenti in cont cu acordul dvs. a doua zi, pe 6 martie (daca nu va dati acordul imediat, atunci banca e obligata sa astepte 15 zile si apoi sa faca platile)
pentru perioada 26.01.2010 - 06.03.2010, se calculeaza majorari pentru toata suma de 10.000 lei
incepand cu 07.03.2010 se calculeaza majorari pentru suma de 5.000 lei pana la achitarea integrala

de la 1 iulie 20100, codul de procedura s-a modificat, iar in loc de majorari de intarziere se vor calcula dobanzi in cunatum de 0,05% pe zi (adica jumatate fata de cuantumul actual) si penalitati de intarziere, incepand cu a 31-a zi de inatarziere, in cuantum de 5% din debitul neachitat si de 15% din debitul neachitat, incepand cu a 61-a zi de intarziere. plata dobanzilor nu inlatura plata penalitatilor.

Alte discuții în legătură

Executare pentru penalitati diana n diana n Buna seara! Va rog sa ma lamuriti. Se poate executa silit o firma cu activitatea suspendata din luna august a.c. pentru penalitati la TVA? Precizez ca ... (vezi toată discuția)
Calcul accesorii bugetul de stat vlad.r vlad.r Buna ziua Am o intrebare in legatura cu dobanzile si penalizarile calculate de fisc. Acestea pot depasi debitul ? De exemplu, la o TVA de plata ... (vezi toată discuția)
Penalitati cass radu1838 radu1838 Buna ziua. Sunt fost PFA si am primit recent o notificare de la CASS pentru achitarea obligatiilor restante 2005-2009. As dori sa stiu la cat se ridica ... (vezi toată discuția)