avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier soldat cu decesul victimei
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier soldat cu decesul victimei

Buna seara!
Ma bucur enorm ca am gasit acest site pentru ca sunt disperata si am nevoie de sfatul cuiva.
Acum doua saptamani sotul meu a avut un accident de circulatie cu masina de la serviciu. Se afla intr-o localitate, iar din partea dreapta un om i-a tasnit in fata masinii. Nu se afla pe trecerea de pietoni, sotul meu a incercat sa evite victima luand viraj stanga, dar degeaba. Accidentul nu a putut fi evitat. Victima a fost dusa la spital, dar a in cel mai scurt timp a fost declarata in moarte cerebrala. Acum o saptamana a decedat.
Sotului meu i-a fost ridicat permisul, dar i s-a dat dovada pentru a circula cu masina pana la solutionarea cazului. De la politie ni s-a spus ca acum se aduna probe la dosar, dupa care dosarul va fi inaintat la procuratura. Ni s-a mai spus ca se va face si o expertiza, probabil dinamica accidentului, prin care se va stabili a cui a fost culpa. Intrebarea mea este : care sunt pasii care urmeaza mai departe?
Ce ar trebui sa facem noi? Ce se intampla dupa terminarea expertizei?Sotul meu are dreptul sa stie rezultatele analizelor de sange de la dosar? Noi banuim ca victima a fost sub influenta alcoolului.
Mentionez ca sotul meu avea pe acea portiune limitare de viteza, pe care nu a respectat-o.
Inchisoare????
Ma ingroziti deja. Adica....un om se arunca inaintea unei masini(poate chiar a vrut sa-si ia zilele), iar soferul ajunge la inchisoare????
Mi se pare absurd!!!!!!
Buna ziua!
Mai am o intrebare. La comiterea accidentului au fost martori doua persoane care nu au 18 ani. Chiar nu se poate tine cont de marturiile lor?
Martorii care sunt minori pot fi audiati conform legii in prezentat parintilor sau tuturorilor legali,daca in cadrul urmaririi penale sau a cercetariii judecatoresti este necesara audierea lor.
Buna ziua!
Am o intrebare. Victima nu avea familie(sotie, copii), doar un frate, cu care noi ne-am inteles omeneste pana acum. Ei spun ca nu au nici un fel de pretentie, urmand sa dea si o declaratie oficiala in acest sens la dosar. Exista posibilitatea ca , in acest mod sa nu se mai ajunga la proces?
Urmarirea penala continua indiferent de o eventuala intelegere cu fratele victimei,aceasta fiind pornita din oficiu. Pe de alta parte,dvs.trebuie sa va intelegeti cu partea vatamata,pentru a se solutiona latura civila si pentru ca aceasta situatie ar fi benefica si la dozarea pedepsei.

Alte discuții în legătură

Accident auto cu decesul victimei iulianbadila iulianbadila Buna ziua, in data de 28.10.2009 am avut un accident in Cluj Napoca pe o artera principala eu fiind conducator auto iar victima pieton cu traversare ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima dragos1988 dragos1988 buna seara, acum 2 luni am lovit un pieton care traversa neregulamentar din partea dreapta spre stanga a directiei mele de mers!pietonul avea o concentratie ... (vezi toată discuția)
Accident emilyB emilyB Buna ziua. In urma cu doua luni sotul meu a accidentat o persoana care s-a angajat in traversarea drumului fara sa se asigure. In zona nu exista treceri de ... (vezi toată discuția)