avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de întreținere copil nerecunoscut de tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de întreținere copil nerecunoscut de tata

buna ziua.am un copil de un an nerecunoscut de tata.vreau sa l dau in judecata pentru pensie alimentara.pot sa primesc din urma de la data cand s a nascut copilul?ca eu asa am inteles din lege doar ca aici din ce am citit la alti utilizatori care au intrebat am inteles ca nu.apoi va trebui sa schimb si numele copilului si toate actele care le are?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Septembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 16:41, 1 Noiembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca ati avut de unde, e important de mentionat.
jane?chiar e real ce spune maria?ce martori iti trebuie?dureaza atat?dar legea e in favoarea copiilor care au venit pe lume fara sa fie intrebati si care nu au nici o vina ca tatii lor sunt niste nemernici sau vine in ajutorul iresponsabililor si ii ajuta sa fuga de responsabilitati....poate daca ar fi mai aspra cu ei nu am avea atatia copiii abandonati.cum adica sa incerci sa scapi cu tot dinadinsul de propriul tau copil timp de cinci ani?si apoi scapi pur si simplu?si mama asta care s a chinuit atata timp sa i faca dreptate puiului?care dreptate era oricum a lui din clipa conceperi?cine i sterge ei durerea din suflet si clipele de stres si chin din astia cinci ani?nu mi vine sa cred ca e posibil un astfel de lucru.cum si de ce?
a aflat ca vreau sa l dau in judecata si a venit cu propunerea sa facem test daca se poate sa l platesc eu la nu stiu ce clinica si recunoaste copilul....din ce mi a povestit maria aproape as opta pentru asta...desi cred ca o face doar pentru a nu plati pensia alimentara.cum o sa pot sa dovedesc eu apoi ca nu a contribuit cu nimic la cresterea copilului?deoarece printre altele a mai spus si ca plateste un an de zile ca sa vada cum ma comport eu cu el in timpul asta*cu nu stiu ce hartie pentru un an la notar*...credeti ca ar fi mai bine pentru noi asa?ca eu n as vrea ca de fiecare data cand copilul va fi intrebat de numele parintilor el sa trebuiasa sa spuna ca nu are tata insa nici nu prea imi permit acum sa l cresc fara ajutorul lui desi daca ar fi sa dureze cinci ani...va rog ajutati ma cu un sfat ca sunt derutata rau.nu mai stiu incotro sa o apuc si ce sa mai fac.
Îl dai în judecată, și ceri efectuarea testului ADN de către IML.
Pensia o vei primi începând cu data cererii de chemare în judecată.
Nu se acordă pensie retroactiv din urmă.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a obține pensia este necesar să fie mai întăi stabilită paternitatea copilului:
- fie prin recunoașterea copilului de către tată (prin declarație la notar sau la starea civilă)
- fie prin hotărăre judecătorească (acțiune în stabilirea paternității, dacă tatal nu-l recunoaște pe copil de bună voie).

Este real ce spune @Maria_
Însă durata depinde de mulți factori. Inclusiv de stofa umană a pârâtului și de cât știe avocatul dvs. să aibă ac de cojocul lui.
Spre pildă, dacă ați ști cum să-i povestiți că puteți cere inclusiv cheltuielile nașterii și lăuziei și alte despăgubiri (așa ca „bonus”, dacă vrea să vă apucați de judecată) s-ar putea să vină cu mai multe propuneri decât cele pe care le-a făcut deja, doar auzind că ...
Ultima modificare: Vineri, 15 Septembrie 2017
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Cerere de recunoastere a copilului szidonia23 szidonia23 buna ziua.am trait in concubinaj cu cineva,am ramas gravida.la inceput totul a fost bine.insa tatal copilului a plecat in alta tara iar acum refuza orice ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil AIRDD AIRDD Buna ziua! Am fost logodita cu un barbat. Ne-am despartit si eu am ramas insarcinata si am nascut un copil. A refuzat recunoasterea lui si l-am inregistrat ... (vezi toată discuția)
Paternitate ameliepr ameliepr Buna ziua. Am un bebe de 9 luni. Nu sunt casatorita, iar tatal copilului nu a venit sa il recunoasca. Initial luasem hotararea de a nu-l da in judecata si de a ... (vezi toată discuția)