avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de întreținere copil nerecunoscut de tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de întreținere copil nerecunoscut de tata

buna ziua.am un copil de un an nerecunoscut de tata.vreau sa l dau in judecata pentru pensie alimentara.pot sa primesc din urma de la data cand s a nascut copilul?ca eu asa am inteles din lege doar ca aici din ce am citit la alti utilizatori care au intrebat am inteles ca nu.apoi va trebui sa schimb si numele copilului si toate actele care le are?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Septembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 16:41, 1 Noiembrie 2017
Dacă el refuză să se prezinte, dă de înțeles că el e tatăl natural, și se va pronunța în lipsa lui.
Grăbiți-vă cu procesul, nu mai amânați.
Pensie pentru copil veți primi numai din luna când depuneți cererea de chemare în judecată.
Deci, fiecare luna pierdută, este și pierdere de bani pentru copil.

multumesc
Ultima modificare: Luni, 25 Septembrie 2017
gi-jane2, moderator
daca nu o sa plateasca pensie alimentara din urma atunci m am gandit sa cer daune asa cum spunea cineva insumand exact cat ar fi trebuit sa plateaca de cand s a nascut bebe.e posibil?cum spuneam lucreaza in cadrul ministerului de interne si as vrea sa mi spuna cineva concret:stiti ca ei au salarii relativ mici urcate de diverse sporuri si prime.astea or sa se ia in considerare la calcul?
În principiu erau scutite acele sporuri care au ca scop refacerea capacităţii de muncă în urma solicitării în condiţii de muncă speciale, cum ar fi sporurile de hrană. Dar primele, spor de vechime, se iau în considerare. Dar poate vă dă cineva un răspuns mai precis.
in primul rand vreau sa va multumesc tuturor pentru raspunsuri.se pare ca mi au fost de folos pana acum.poate intr un final ii obtin copilului meu dreptul pe care ar fi trebuit sa l aiba inca din prima clipa de viata fara procese,mascarede si complicatii.sa vedeti:i am povestit despre despagubiri.a avut un efect:acum zice ca vrea sa i plateasca copilului 500 de ron pe luna,dar nu stie daca il trece pe numele lui deoarece ar trebui sa dea explicatii la angajator respectiv MAI cum ca de de nu l a declarat la servici pana acum.e real asa ceva?ma gandesc ca s o fi referit la scutirea aceea de impozit...nu stiu a zis ca nici el nu stie ca asa i a spus seful lui....daca copilul e in intretinere la mine ce treaba are el?de altfel te obliga cineva sa l declari pentru impozit sau la servici, nu e doar daca vrei?stie cineva la ce se refera?

Alte discuții în legătură

Cerere de recunoastere a copilului szidonia23 szidonia23 buna ziua.am trait in concubinaj cu cineva,am ramas gravida.la inceput totul a fost bine.insa tatal copilului a plecat in alta tara iar acum refuza orice ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil AIRDD AIRDD Buna ziua! Am fost logodita cu un barbat. Ne-am despartit si eu am ramas insarcinata si am nascut un copil. A refuzat recunoasterea lui si l-am inregistrat ... (vezi toată discuția)
Paternitate ameliepr ameliepr Buna ziua. Am un bebe de 9 luni. Nu sunt casatorita, iar tatal copilului nu a venit sa il recunoasca. Initial luasem hotararea de a nu-l da in judecata si de a ... (vezi toată discuția)