avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de întreținere copil nerecunoscut de tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de întreținere copil nerecunoscut de tata

buna ziua.am un copil de un an nerecunoscut de tata.vreau sa l dau in judecata pentru pensie alimentara.pot sa primesc din urma de la data cand s a nascut copilul?ca eu asa am inteles din lege doar ca aici din ce am citit la alti utilizatori care au intrebat am inteles ca nu.apoi va trebui sa schimb si numele copilului si toate actele care le are?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Septembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 16:41, 1 Noiembrie 2017
multumesc doamna avocat.poate imi explicati putin si ce inseamna cheltuieli pentru leuzie si alte despagubiri .stiu ca ar trebui sa vorbesc cu un avocat insa acum nu imi permit sa platesc unul asa ca apelez la bunavointa dumneavoastra
de retinut ca nimeni nu este obligat sa faca un copil,sa se streseze,etc.,,mai ales cand tatal biologic e total incapabil de a-si asuma responsabilitatea.Legea exista,dar impotriva incapacitatii de a-si gestiona propria viata nu stiu daca exista cineva care poate fi tras la raspundere(a se vedea gluma cu maladia care,din fericire,nu doare...)
0753 a scris:

multumesc doamna avocat.poate imi explicati putin si ce inseamna cheltuieli pentru leuzie si alte despagubiri .stiu ca ar trebui sa vorbesc cu un avocat insa acum nu imi permit sa platesc unul asa ca apelez la bunavointa dumneavoastra

tocmai ce a spus ca pleaca la nu stiu ce curs si ca nu se va prezenta astea sase luni nicaieri....nu l obliga legea cumva?asa merge?nu vrea nu se prezinta?pana cand?
Ultima modificare: Luni, 25 Septembrie 2017
ContSters421076, utilizator
Nu poate fi obligat să se prezinte. Dar procesul merge înainte, nu stați după el, grăbiți-vă`!
Instanța va stabili paternitatea și-l va obliga la pensie de întreținere.
E problema lui dacă se prezintă la proces, sau nu, deoarece Instanța se va pronunța și în lipsa lui.
Dapix, utilizator
Dapix a scris:

Nu poate fi obligat sa se prezinte. Dar procesul merge înainte, nu stați după el, grăbiți-vă`!
Instanța va stabili paternitatea și-l va obliga la pensie de întreținere.

dar cum stabileste daca el nu e prezent?nu trebuie nu stiu ce probe si de la el si de la copil?
ContSters421076, utilizator

Alte discuții în legătură

Cerere de recunoastere a copilului szidonia23 szidonia23 buna ziua.am trait in concubinaj cu cineva,am ramas gravida.la inceput totul a fost bine.insa tatal copilului a plecat in alta tara iar acum refuza orice ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil AIRDD AIRDD Buna ziua! Am fost logodita cu un barbat. Ne-am despartit si eu am ramas insarcinata si am nascut un copil. A refuzat recunoasterea lui si l-am inregistrat ... (vezi toată discuția)
Paternitate ameliepr ameliepr Buna ziua. Am un bebe de 9 luni. Nu sunt casatorita, iar tatal copilului nu a venit sa il recunoasca. Initial luasem hotararea de a nu-l da in judecata si de a ... (vezi toată discuția)