Tatal copilului este in Belgia,si mi-a trimis procura pentru a calatori cu minorul in străinătate,iar acum a zis ca nu mai este de acord sa il scot din tara si zice ca a mers la ambasada si a anulat procura.
Se poate sa o revoce si sa nu mai fie valabila procura pe care mi-a trimis-o?
Mulțumesc
proastasatului
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Mergeti in instanta si in baza celor care v-au fost comunicate de tata solicitati suplinirea consimtamantului acestuia ptr plecarea dvs din tara cu minorul. Procedati la fel pentru fiecare plecare din tara si dupa ce adunati 2-3 refuzuri ale tatalui, suplinite de instanta, solicitati exercitarea autoritatii parintesti exclusiv de catre dvs.
Nu ca ar interesa pe cineva acest aspect, dar tatal are si un motiv pentru care a revocat procura? Zic si eu ca ar conta, inainte sa mergeti in instanta. Sau tatal e pe post de a spune da no matter what?
Raspunsul e simplu: daca mama, din acest caz, nu urmeaza sa duca copilul in vreun teatru de razboi, la tabara vreunei secte, intr-o zona pentru care s-a emis avertizare de calatorii de catre m.a.e sau intr-o zona in care a izbucnit vreo epidemie sau altele asemenea, tatal da, e pe post de a spune "da", deoarece spunand "nu" ingradeste nejustificat dreptul copilului de a calatori liber, exercitand cu rea-credinta autoritatea parinteasca.
Dar doamna, intr-adevar, vi s-a oferit si vreun motiv, caci inteleg ca initial s-a gandit si v-a dat procura, dupa care s-a razgandit si a revocat-o? Aveati bilete cumparate?
againstPAS
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Tatal are drept de decizie doamna PS si sa-si dea acordul, si sa se razgandeasca. Nu aveti caderea in afara mai multor detalii sa afirmati ca daca nu-si da acordul exercita cu rea credinta autoritatea.
Custodie comuna
In urma unui divirt , printr-o tranzactie cel mic in varsta de 4 ani a ramas la mine (tata) iar fetita in varsta de 10 ani la mama.custodia este comuna. Am fos ... (vezi toată discuția)