avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Poate tatal minorului sa revoce declaratia de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Poate tatal minorului sa revoce declaratia de consimțământ pentru a scoate copilul din tara?

Buna ziua

Tatal copilului este in Belgia,si mi-a trimis procura pentru a calatori cu minorul in străinătate,iar acum a zis ca nu mai este de acord sa il scot din tara si zice ca a mers la ambasada si a anulat procura.
Se poate sa o revoce si sa nu mai fie valabila procura pe care mi-a trimis-o?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:20, 21 Septembrie 2017
Mulțumesc pentru raspuns!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti in instanta si in baza celor care v-au fost comunicate de tata solicitati suplinirea consimtamantului acestuia ptr plecarea dvs din tara cu minorul. Procedati la fel pentru fiecare plecare din tara si dupa ce adunati 2-3 refuzuri ale tatalui, suplinite de instanta, solicitati exercitarea autoritatii parintesti exclusiv de catre dvs.
Nu ca ar interesa pe cineva acest aspect, dar tatal are si un motiv pentru care a revocat procura? Zic si eu ca ar conta, inainte sa mergeti in instanta. Sau tatal e pe post de a spune da no matter what?
Raspunsul e simplu: daca mama, din acest caz, nu urmeaza sa duca copilul in vreun teatru de razboi, la tabara vreunei secte, intr-o zona pentru care s-a emis avertizare de calatorii de catre m.a.e sau intr-o zona in care a izbucnit vreo epidemie sau altele asemenea, tatal da, e pe post de a spune "da", deoarece spunand "nu" ingradeste nejustificat dreptul copilului de a calatori liber, exercitand cu rea-credinta autoritatea parinteasca.
Dar doamna, intr-adevar, vi s-a oferit si vreun motiv, caci inteleg ca initial s-a gandit si v-a dat procura, dupa care s-a razgandit si a revocat-o? Aveati bilete cumparate?
Ultima modificare: Luni, 18 Septembrie 2017
proastasatului, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tatal are drept de decizie doamna PS si sa-si dea acordul, si sa se razgandeasca. Nu aveti caderea in afara mai multor detalii sa afirmati ca daca nu-si da acordul exercita cu rea credinta autoritatea.
Ultima modificare: Luni, 18 Septembrie 2017
againstPAS, utilizator

Alte discuții în legătură

Acord calatorie minor din strainatate in romania fadgyas fadgyas Buna ziua. Am si eu o intrebare daca puteti sa ma ajutati cat mai repede cu un raspuns sigur si corect.Traim in Belgia in relatie de concubilitate impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna In urma unui divirt , printr-o tranzactie cel mic in varsta de 4 ani a ramas la mine (tata) iar fetita in varsta de 10 ani la mama.custodia este comuna. Am fos ... (vezi toată discuția)
Circulatia minorilor cu cetatenie straina cu domiciliul in strainatate iulianativadar iulianativadar mama cu cetatenie dubla (romana /engleza) tatal cetatean englez domiciliul stabil in Anglia copii nascuti in Anglia cu certificat englez, cetatenie engleza ... (vezi toată discuția)