avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Poate tatal minorului sa revoce declaratia de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Poate tatal minorului sa revoce declaratia de consimțământ pentru a scoate copilul din tara?

Buna ziua

Tatal copilului este in Belgia,si mi-a trimis procura pentru a calatori cu minorul in străinătate,iar acum a zis ca nu mai este de acord sa il scot din tara si zice ca a mers la ambasada si a anulat procura.
Se poate sa o revoce si sa nu mai fie valabila procura pe care mi-a trimis-o?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:20, 21 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu am obtinut procura de la el spunând i ca voi merge la el,in Belgia

Eu as fi plecat in Anglia

Sa inteleg, ati mintit pe tatal copilului dumneavoastra, i-ati spus ca ii duceti copilul insa de fapt mergeti cu el in Anglia si acum va deranjeaza ca va revoca procura?
Doamna Proastasatului, un om are dreptul sa se gandeasca si sa se razgandeasca, mai ales daca are in fata noi informatii din care reiese ca binele copilului ar putea fi afectat.
Din punctul meu de vedere, tatal a aratat bunavointa atunci cand a dat procura, daca mama a mintit sau nu a fost corecta de la inceput.....atunci se poate razgandi.
Da doamna, ar trebui sa va notifice insa daca v-a comunicat ca a revocat procura e posibil sa va treziti in aeroport ca nu va lasa sa plecati.
Cel mai bine ar fi sa rezolvati aceasta situatie inainte de plecarea propriu-zisa si pe viitor sa nu mai umblati cu jumatati de masura. Tatal, ca si dumneavoastra are dreptul sa stie unde ii pleaca copilul, adresa unde va locui si asa mai departe.
Dumneavoastra v-ar conveni sa dati procura sa plece la bunicii paterni in Italia ( de exemplu) si apoi sa aflati ca e in Congo ( exagerare )?
Iar chestiile astea cu
Cand am primit procura si ia-m spus unde plec ,a fost de acord
mi se par hilare. Pentru ca va contraziceti. Intai spuneti ca l-ati mintit apoi ca de fapt i-ati comunicat adevarul......verbal.....sa nu poata controla nimeni. Din cauza asta si procura pentru "strainatate" nu pentru tara unde aveti de gand sa mergeti cu copilul in realitate.
Pare ca ati orchestrat totul de la inceput si acum va plangeti ca ati fost prinsa cu ocaua mica.

Pe procura scrie STRĂINĂTATE.
Deci pot pleca oriunde in Europa,nu?
Nu scrie destinatia pe procura
Scrie doar intervalul in care pot călători
Dupa ce i-am spus unde plec,nu a fost contra,apoi a spus 'lasa ca mai bine stai tu in tara,ca asa vreau eu'
Deci cat la suta as avea sanse sa trec la aeroport?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate When iar bateti campii! Daca tatal dorea si aprecia, el in marea lui grije, ca binele copilului ar fi fost doar in Belgia, scria in procura Belgia. Punct! Cata vreme a scris "in strainatate" a apreciat ca lasa la latitudinea mamei unde se deplaseaza cu copilul!
Daca se razgandeste doamna, plus amenintari, mai adunati si alte dovezi, daca ele exista sau vor exista, si cereti autoritate exclusiva.
"Ca asa vreau eu" e expresia dragostei parintesti.
Sunati-l doamna si inregistrati convorbirea, Rugati si pe cineva sa fie de fata sa auda convorbirea.
Intrebarea ce sanse aveti nu-si are rostul. Omul poate sa fi revocat procura si sa fi anuntat frontiera ieri, saptamana trecuta sau sa o faca in dimineata zilei in care plecati.
Cata vreme insa nu va notificat, dvs va prezentati cu acte in regula la aeroport si Dzeu cu mila. Daca va intoarce din drum, solicitati documentul in baza caruia va intoarce din drum si faceti in instanta o cerere in pretintii in care solicitati tatalui daune si costurile pe care le-ati facut cu calatoria si le-ati pierdut si evident cheltuieli de judecata.
Mulțumesc pentru sfaturi.
El a spus ca oricum nu puteam trece,deoarece la ambasada a declarat ca merg in Belgia,chiar daca in procura scrie străinătate si as fi fost acuzata de inselatorie daca incercam sa plec in alta tara
Doamna draga, ca multi dintre taticii grijulii, principala preocupare a domnului pare a fi amenintarea! Dvs nu va faceti vinovata de nicio inselatorie. Din tara nu se iese pe baza de declaratii, ci pe baza de acord SCRIS. Cat timp aveti acordul scris si nu ati fost notificata in sens contrar, prezentarea dvs la aeroport cu intentia de a iesi din tara, este una perfect legala.

Alte discuții în legătură

Acord calatorie minor din strainatate in romania fadgyas fadgyas Buna ziua. Am si eu o intrebare daca puteti sa ma ajutati cat mai repede cu un raspuns sigur si corect.Traim in Belgia in relatie de concubilitate impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna In urma unui divirt , printr-o tranzactie cel mic in varsta de 4 ani a ramas la mine (tata) iar fetita in varsta de 10 ani la mama.custodia este comuna. Am fos ... (vezi toată discuția)
Circulatia minorilor cu cetatenie straina cu domiciliul in strainatate iulianativadar iulianativadar mama cu cetatenie dubla (romana /engleza) tatal cetatean englez domiciliul stabil in Anglia copii nascuti in Anglia cu certificat englez, cetatenie engleza ... (vezi toată discuția)