avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Poate tatal minorului sa revoce declaratia de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Poate tatal minorului sa revoce declaratia de consimțământ pentru a scoate copilul din tara?

Buna ziua

Tatal copilului este in Belgia,si mi-a trimis procura pentru a calatori cu minorul in străinătate,iar acum a zis ca nu mai este de acord sa il scot din tara si zice ca a mers la ambasada si a anulat procura.
Se poate sa o revoce si sa nu mai fie valabila procura pe care mi-a trimis-o?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:20, 21 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Realitatea este că până doamna nu e notificată oficial despre retragerea procurii, poate călători liniştită.
Pe de altă parte, ea declară că nu locuieşte la adresa din Cartea de Identitate.
Doamnă, dacă notificarea ajunge la adresa dvs. LEGALĂ, nu aveţi nici o justificare că nu aţi ştiut.Aşa am putea ignora cu toţii citaţiile, adresele , etc. oficiale venite pe adresa noastră, fiindcă noi nu ne-am conformat legii de a ne anunţa noua rezidenţă.
@When, sunteţi deosebit de agresiv şi tare dornic de a vedea femei cu cătuşe pentru false vinovăţii. Cei care doresc cu atâta îndârjire să-şi strângă copiii în braţe nu-i abandonează, nu şicanează mamele copiilor, nu le penalizează, nu le ia acoperişul de deasupra capului, de dragul copilului. Şi nu doresc să vadă pe mama copiilor lor cu capul pe capota maşinii şi mâinile în cătuşe. Cei care procedează astfel sunt bolnavi şi, din nefericire, legea îi protejează.
Este foarte util ca femeile naive să fie sfătuite pentru prevenţie, fiindcă majoritatea greşesc din necunoaşterea posibilităţilor unor indivizi de a deturna legile de protecţie ale copiilor, tot naiv legiferate, pe baza prezumpţiei de bună credinţă, în scopul şicanării lor şi obţinerii de beneficii materiale, pretextul fiind "binele" copilului.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Septembrie 2017
Martonze, utilizator
@When, sunteţi deosebit de agresiv şi tare dornic de a vedea femei cu cătuşe pentru false vinovăţii. Cei care doresc cu atâta îndârjire să-şi strângă copiii în braţe nu-i abandonează, nu şicanează mamele copiilor, nu le penalizează, nu le ia acoperişul de deasupra capului, de dragul copilului. Şi nu doresc să vadă pe mama copiilor lor cu capul pe capota maşinii şi mâinile în cătuşe. Cei care procedează astfel sunt bolnavi şi, din nefericire, legea îi protejează.

Vorbind strict de cazul de fata, mamele care nu doresc probleme si care isi respecta copii, nu mint, nu folosesc tertipuri pentru a-si atinge scopurile.
E in discutie in cazul de fata o mama care a cerut imputernicire pentru a duce copilul in vizita la tata cand de fapt intentia ei era sa plece in alta tara. Profita acum de eroarea din imputernicire si pleaca cu copilul in alta parte. E simplu. Dumneavoastra vorbiti doar de dragul de a va auzi.
Nu e vorba de hartuirea sau sicanarea mamei in acest caz.
Singura recunoaste ca a indus tatal in eroare in mod voit. Asta cum vi se pare? E ceva ce dumneavoastra ati face?
Asa cum mamele sunt naive si pot gresi, tot asa si tatii pot fi naivi si bazandu-se pe bunul simt al fostei partenere sa nu verifice fiecare cuvant si virgula si sa semneze o imputernicire pentru strainatate avand in minte conform spusele doamnei ca strainatate inseamna la ei.
Da, doamna nu a fost notificata inca.....insa nu inseamna ca nu a primit de fapt notificarea sau ca nu o va primi.
Si din nou, pentru a nu stiu cata oara in discutia aceasta sugerez si sfatuiesc sa nu se mai caute modalitati ocolitoare si scuze ci sa se actioneze corect.
Se informeaza celalalt parinte clar de destinatie si scopul calatoriei apoi se cere imputernicire. Nu se da imputernicire se actioneaza in instanta.
E mai simplu insa sa arati cu degetul spre mine, cum ca eu as fi agresiv nu pe persoana care actioneaza si manipuleaza si minte pentru a-si atinge scopurile.

Martonze, a fost corect ca initiatoarea topicului si-a mintit fostul partener cu privire la adevarata destinatie a calatoriei copilului? Da sau nu? Atat.

Nici dumneavoastra si nici doamna PS nu ati mentionat nimic, dar nimic de comportamentul profund gresit al userului. Ati inchis ochii. Si asta desi pe la topicuri mai vechi bateati apa in piua cu asumarea responsabilitatii.
Daca ati fi avut macar o propozitie la adresa acestui fapt, daca macar o secunda ati fi luat atitudine asupra a ceea ce s-a comunicat atunci sincer v-as fi aplaudat. Pentru ca ati fi dat dovada de impartialitate. Insa nu, se trece cu vederea acest aspect. Minciuna userului e indreptatita, actiunea tatalui la aflarea minciunii insa nu este. el devine brusc reprezentantul tuturor tatilor care au mintit, au sicanat, au abuzat.
E trist. ataqt pot sa zic. Si nu e vorba de agresivitate ci de mila profunda pentru copii avestor femei.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Ce au discutat cei doi nu stiu si nici macar nu are vreo semnificatie.
Procurile nu se revoca cu gura, nici continutul lor nu se stabileste oral, nici in instante nu te judeci pe baza de afirmatii.
A scris omul in Belgia sau "in strainatate"? A scris "in strainatate". Sanatate! De aici incolo e apa-n piua!
. Mama ar fi putut pleca cu masina sau autocarul.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Septembrie 2017
gi-jane2, moderator
Eu tot nu înțeleg.
El spune ca daca nu ar fi anulat procura,tot nu as fi putut iesi din tara,deoarece la ambasada e declarat ca merg in Belgia,chiar daca pe procura scrie străinătate.
Are dreptate?si a zis ca scrie si tarile prin care trec (la ambasada) si nu treceam daca vroiam sa merg in alta tara,decat Belgia
Domana draga, e SIMPUL de inteles:
1. Daca aveti o procura va prezentati in aeroport.
2. Daca vi s-a comunicat in scris, printr-o notificare, ca a fost revocata procura, ramaneti acasa.
3. Ce a discutat dnul cu ambasada nu intereseaza pe nimeni.
4. Daca in procura scrie "in strainatate" puteti merge oriunde, in intervalul de timp precizat in procura.
S-ar putea sa existe intrebari la frontiera TOCMAI pentru ca nu a precizat destinatia. Nu cred insa sa va opreasca de la a pleca.
Cititi ce vi se scrie. Rezolvati-va chestiunea cu domiciliu.

Alte discuții în legătură

Acord calatorie minor din strainatate in romania fadgyas fadgyas Buna ziua. Am si eu o intrebare daca puteti sa ma ajutati cat mai repede cu un raspuns sigur si corect.Traim in Belgia in relatie de concubilitate impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna In urma unui divirt , printr-o tranzactie cel mic in varsta de 4 ani a ramas la mine (tata) iar fetita in varsta de 10 ani la mama.custodia este comuna. Am fos ... (vezi toată discuția)
Circulatia minorilor cu cetatenie straina cu domiciliul in strainatate iulianativadar iulianativadar mama cu cetatenie dubla (romana /engleza) tatal cetatean englez domiciliul stabil in Anglia copii nascuti in Anglia cu certificat englez, cetatenie engleza ... (vezi toată discuția)