Tatal copilului este in Belgia,si mi-a trimis procura pentru a calatori cu minorul in străinătate,iar acum a zis ca nu mai este de acord sa il scot din tara si zice ca a mers la ambasada si a anulat procura.
Se poate sa o revoce si sa nu mai fie valabila procura pe care mi-a trimis-o?
Mulțumesc
Daca refuzul lui este nejustificat si va produce prejudicii materiale il puteti da in judecata si sa plateasca daunele cauzate.
Refuzul nu se da asa aiurea...
Degeaba revoca daca nu anunta la frontiera.
Procedura poate sa fie destul de complicata in astfel de cazuri.
Ambasada nu stiu sa anunte la frontiera.
Puteti suna la ambasada ca sa va lamuriti.
El a spus ca oricum nu treceam,chiar ma arestau la aeroport,deoarece la ambasada a declarat ca tara unde ar trebuie sa ajung e Belgia,chiar daca pe procura scrie străinătate.
Este adevărat ce spune?
Bate campii doamna. Cine v-ar fi arestat, ia ganditi-va? Politia de frontiera romana cand ati fi iesit din tara sau cea belgiana cand n-ati fi intrat in Belgia? Ceea ce a spus, respectiv ca dvs ati fi arestata, va spus in scris? Valabil este ceea ce scrie in procura, si anume: perioada pentru care a dat acea procura si deci, intrevalul de timp, pentru care dvs impreuna cu copilul va puteti afla in strainatate si destinatia. Dar ma intreb, tatal, el cu "gandul" la copil, cam cum i se pare ca ar fi ca dvs, impreuna fiind cu copilul, sa fiti arestata? I-ar prii copilului, i-ar aduce o vacanta frumoasa? Ce parinte grijuliu!
Faceti cumva sa aveti scrisa aceasta corespondenta cu tatal "grijuliu". Foloseste la mai multe. In general e de preferat sa aveti totul scris. Poate reusiti la un moment dat sa obtineti autoritate parinteasca exclusiva.
Custodie comuna
In urma unui divirt , printr-o tranzactie cel mic in varsta de 4 ani a ramas la mine (tata) iar fetita in varsta de 10 ani la mama.custodia este comuna. Am fos ... (vezi toată discuția)