avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Poate tatal minorului sa revoce declaratia de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Poate tatal minorului sa revoce declaratia de consimțământ pentru a scoate copilul din tara?

Buna ziua

Tatal copilului este in Belgia,si mi-a trimis procura pentru a calatori cu minorul in străinătate,iar acum a zis ca nu mai este de acord sa il scot din tara si zice ca a mers la ambasada si a anulat procura.
Se poate sa o revoce si sa nu mai fie valabila procura pe care mi-a trimis-o?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:20, 21 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate razgandi cam de o mie de ori pe zi dinspre partea mea, atata vreme cat se razgandeste pe pielea lui si cu privire la viata lui. Viata copilului nu se invarte nici in jurul programului de vizitare, nu e nici la cheremul razgandelilor. Daca te pretinzi parinte, apai esti responsabil si te gandesti foarte bine inainte de a lua o decizie cu privire la copil. Daca nu esti capabil sa fi coerent nici macar cu propria decizie ori ai probleme, ori iti bati joc. Oricum, si razgandirea produce in timp efecfte. Ia sa vezi reactia copilului cand desfaci bagajele. Merita toti banii din lume! In rest, observ tehnica schimbarii subiectului, dar ramaneti cu tehnica, ca si cu tot restul de altfel!
Eu nu ar trebui sa fiu înștiințata.ca el a revocat procura?
Doar el a zis.ca a revocat o,dar de unde știu sigur?

Ultima modificare: Marți, 19 Septembrie 2017
gi-jane2, moderator
Ba da, ar trebui sa fiti notificata.

Nu mai apasati pe " citeaza", aveti pe undeva butonul "raspunde", apasati pe el. Daca scrieti de pe telefon, e in bara de jos.
gi-jane2, moderator
Mulțumesc pentru răspunsuri!
In cat timp ar trebui sa fiu înștiințata,deoarece eu am biletele sa plec cat de curând..mulțumesc inca odata
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Până nu primiţi notificarea, plecaţi , asta e părerea mea. Dacă tatăl ştie exact data la care aveţi biletele, poate face cerere ca Poliţia de frontieră să nu vă permită plecarea.
Din exeperienţa mea, la ieşirea din ţară cu minori, Poliţia de frontieră e foarte atentă şi cere copie după declaraţia de acord.Poate nu e la fel la fiecare punct de trecere a frontierei.
În rest, dreptul acesta de a revoca un acord dat în prealabil mi se pare aberant,fiindcă în baza lui, un om îşi planifică viaţa şi nimeni nu are dreptul să buverseze viaţa altuia, chiar dacă are numele trecut pe certificatul de naştere al copilului acestuia .
Martonze, utilizator

Alte discuții în legătură

Acord calatorie minor din strainatate in romania fadgyas fadgyas Buna ziua. Am si eu o intrebare daca puteti sa ma ajutati cat mai repede cu un raspuns sigur si corect.Traim in Belgia in relatie de concubilitate impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna In urma unui divirt , printr-o tranzactie cel mic in varsta de 4 ani a ramas la mine (tata) iar fetita in varsta de 10 ani la mama.custodia este comuna. Am fos ... (vezi toată discuția)
Circulatia minorilor cu cetatenie straina cu domiciliul in strainatate iulianativadar iulianativadar mama cu cetatenie dubla (romana /engleza) tatal cetatean englez domiciliul stabil in Anglia copii nascuti in Anglia cu certificat englez, cetatenie engleza ... (vezi toată discuția)