avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Poate tatal minorului sa revoce declaratia de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Poate tatal minorului sa revoce declaratia de consimțământ pentru a scoate copilul din tara?

Buna ziua

Tatal copilului este in Belgia,si mi-a trimis procura pentru a calatori cu minorul in străinătate,iar acum a zis ca nu mai este de acord sa il scot din tara si zice ca a mers la ambasada si a anulat procura.
Se poate sa o revoce si sa nu mai fie valabila procura pe care mi-a trimis-o?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:20, 21 Septembrie 2017
Ce au discutat cei doi nu stiu si nici macar nu are vreo semnificatie.

Eu am obtinut procura de la el spunând i ca voi merge la el,in Belgia

Eu as fi plecat in Anglia

Va hotarati doamna PS ? Ori nu cititi ce scrie initiatoarea topicului si atunci raspunsurile dumneavoastra nu ar trebui luate in consideratie de aceasta sau de catre oricine altcineva, ori omiteti voit informatii pentru a va atinge scopul final, acela de a denigra tatii din cauza unor traume din viata personala pe care nu le-ati depasit.

A scris omul in Belgia sau "in strainatate"? A scris "in strainatate". Sanatate! De aici incolo e apa-n piua!

Tot asa cum a scris "strainatate" poate sa scrie si " revocare" Si tot apa-n piua este. Ca nu va convine, nu face situatia mai putin legala sau pe tata mai putin intrepatit sa o revoce.

Ca sa nu mai vorbesc de un minim rationament, ce-i drept inaccesibil mintilor obsedate. Mama ar fi putut pleca cu masina sau autocarul. Nu era obligata cu avionul. Astfel ar fi traversat multe tari!

Tocmai ca din cauza acestui minim rationament probabil tatal a scris " strainatate" in procura. Va bateti joc de bunavointa unui parinte pentru a va lamenta pe la alte topicuri ca parintele mintit si batjocorit isi pierde increderea.

El spune ca daca nu ar fi anulat procura,tot nu as fi putut iesi din tara,deoarece la ambasada e declarat ca merg in Belgia,chiar daca pe procura scrie străinătate.
Are dreptate?si a zis ca scrie si tarile prin care trec (la ambasada) si nu treceam daca vroiam sa merg in alta tara,decat Belgia

Daca aveti procura in fata va uitati ce scrie in ea. Poate avea o anexa unde sa fie trecute anumite tari pentru cazul in care ati fi mers cu masina. Sau e posibil ca omul sa fi cerut cu adevarat ceva la ambasada si cei de acolo sa fi scris generic "strainatate"
Nu e treaba dumneavoastra ce a cerut el si ce a primit atata vreme cat a semnat.
Situatia insa se poate schimba de la o ora la alta.
Nimeni de aici de pe forum nu va poate spune exact daca nu vedem procura. Nu puteti sa ne scrieti dumneavoastra cateva randuri? Partea unde scrie de strainatate? Poate v-a scapat dumneavoastra ceva.
In orice caz, daca scrie strainatate, pana la primirea notificarii de revocare a procurii puteti pleca.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Septembrie 2017
gi-jane2, moderator
Stiti cu aproximatie in cate zile ar trebui sa ajungă notificarea precum a fost revocata procura?
Dupa ce i-am spus ca de fapt voi pleca in Anglia,a fost de acord.
Chiar a spus ca ii este mult mai aproape sa vina sa vada copilul (face 2 ore pana in Anglia,iar pana in Romania ar fi facut mai mult)..si asa nu va pierde nici locul de munca..
Acum zice ca oricum legea ii va face program si la fel il va vedea in Romania sau in Anglia,dar mai bine sa ma stie el aici.
Oricum venea la 8/9 luni sa vada copilul,dar el a vrut într-un fel sau altul sa se razbune cand a auzit ca i-a spus cel mic ca abia asteapta sa plece cu avionul
Cel mic la cunoscut pe asta cu care sunt acum si stiia ca mergem la el ,in Anglia si era foarte incantat...

I-ati spus ca duceti copilul la el in Belgia initial cum singura ati sustinut.
Apoi, cand i-ati marturisit ca nu mai duceti copilul in Belgia ci in UK, el v-a felicitati pentru ca in UK i-ar fi mai aproape decat in Belgia? Ca asa se pune problema.
chiar ne asteptati sa credem ca s-a bucurat ca a fost mintit? Ca nu a avut in momentul ala nici o obiectie? va rog.......

Oricum venea la 8/9 luni sa vada copilul,dar el a vrut într-un fel sau altul sa se razbune cand a auzit ca i-a spus cel mic ca abia asteapta sa plece cu avionul

Aaaaa, la 8-9 luni, nu cu anii cum sustinea Martonze????
Justificarea dumneavoastra pare putin puerila, cu ce credea ca mergeti in Belgia, cu taxiul? Nuuuuu, se astepta sa mergeti cu avionul. probabil s-a socat cand a aflat ca aeroportul unde va ateriza avionul copilului e in UK nu in Belgia.

Cel mic la cunoscut pe asta cu care sunt acum si stiia ca mergem la el ,in Anglia si era foarte incantat...

Tocmai din acest motiv, trebuia sa faceti lucrurile cu cap. Sa nu mintiti tatal, sa il informati despre destinatia adevarata, adresa si asa mai departe si sa supliniti acordul in instanta pentru ca cel mic sa nu fie dezamagit.

Acum zice ca oricum legea ii va face program si la fel il va vedea in Romania sau in Anglia,dar mai bine sa ma stie el aici.

Mare atentie, ati cerut acordul pentru o iesire in Belgia si de fapt doriti sa va mutati in UK. Sunt lucruri complet diferite.
Ia intrebati ce vi se intampla daca va da acordul pentru 2 saptamani ( sa zicem) iar dumneavoastra nu reveniti in tara la timp ....... oare nu e asta rapire?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Septembrie 2017
gi-jane2, moderator
Daca nu vede copilul cu anii, deci nu stie "unde ii e copilul" cu anii, cred ca e cazul sa cereti autoritate parinteasca exclusiva, pe urmatoarele motive:
- imposibilitatea de a colabora
- distanta
- necunoasterea copilului si deci a ceea ce e bine si in interesul lui
Poate reusiti si incheiati si cu smecheria aratarii muschilor cand e nevoie de "acordul" tatalui!

Daca nu reveniti in tara la data expirarii acordului, da e rapire!

Alte discuții în legătură

Acord calatorie minor din strainatate in romania fadgyas fadgyas Buna ziua. Am si eu o intrebare daca puteti sa ma ajutati cat mai repede cu un raspuns sigur si corect.Traim in Belgia in relatie de concubilitate impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna In urma unui divirt , printr-o tranzactie cel mic in varsta de 4 ani a ramas la mine (tata) iar fetita in varsta de 10 ani la mama.custodia este comuna. Am fos ... (vezi toată discuția)
Circulatia minorilor cu cetatenie straina cu domiciliul in strainatate iulianativadar iulianativadar mama cu cetatenie dubla (romana /engleza) tatal cetatean englez domiciliul stabil in Anglia copii nascuti in Anglia cu certificat englez, cetatenie engleza ... (vezi toată discuția)