avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cele mai interesante subiecte discutate in Asociatii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cele mai interesante subiecte discutate in Asociatii de locatari?

Avem de gand sa popularizam forumul, incepand cu 15 octombrie, prin urmatoarea strategie. In fiecare saptamana popularizam cate o rubrica a forumului (Asociatii de locatari, drept civil, etc) si propunem publicului Avocatnet.ro o lista cu cele mai interesante 25 de subiecte care au fost discutate in rubrica respectiva de-a lungul timpului. In acest fel, vom aduce in atentia publicului faptul ca in Forum se discuta subiecte extrem de interesante si de utile pentru toata lumea.

Asa incat am o rugaminte: haideti sa alegem impreuna cele 25 de subiecte care urmeaza sa fie prezentate in cadrul a 5 articole (cate un articol publicat in fiecare zi a saptamanii forumului Asociatii de locatari).

Ar fi perfect daca mai multi colegi ar propune cate 3, 4, 5 subiecte. Eu le voi centraliza la final si le voi alege pe cele mai importante 25 de subiecte dintre propunerile tuturor.

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2009
Alin Popescu, administrator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 02:38, 9 Noiembrie 2009
1) Vine iarna: cel mai arzator subiect cred ca este modalitati de plata ale incalziri. Afost foarte mult dezbatut anul trecut si multe au ramas cam in coada de peste.
A se vedea topicul "De ce sa platesc caldura daca am centrala"
2) Izolarea termica a blocurilor.E la moda si in functie de multe variante existente (dupa cum ii apuca pe fiecare), multe solutii nu indeplinesc conditia de echivalenta calitate- pret
3) Mansardarea blocurilor. Se fac multe mansardari care nu sunt in regula si ar trebui informati oamenii.

@Presedintele a atins subiecte de baza, dar 1-4 sunt cam strict informative. Recunosc ca- i important, dar mai important la 2) :folosirea fondului de reparatii.
Oricum pana la 25 este destul loc.
Ar mai fi de discutat despre relatia reciproca conducerea asociatiei- proprietar( poate chiar deschidem un topic special). Multi nu- si cunosc indatoririle si drepturile.
Va multumesc petnru contributii. Asa cum spunea si elga, mi-ar fi foarte utile niste link-uri. Pur si simplu copiati adresa respectivei discutii si o lipiti aici.

Uite un exemplu, referitor la discutia cu "de ce sa platesc caldura cand am centrala":
www.avocatnet.ro/content/for...

Am copiat adresa, am lipit-o mai sus, am dat enter dupa adresa si am scris mai jos aceste randuri. Mi-e usor sa gasesc discutiile daca procedam cu totii asa, sa pot da exact link-uri la discutiile in cauza pentru persoanele interesate.

Multumesc.
2. Cum se poate schimba o conducere ineficienta sau abuziva intr-o asociatie de proprietari. E o problema stringenta si foarte greu de rezolvat.
-presedintii acestor asociatii fie nu se implica si lasa asociatiile la cheremul unor administratori care sunt si presedinti si comitet si cenzori;
- presedinti cu comportament abuziv, necunoscand, neinteresandu-i aplicarea legilor in condominiu si asociatie, produc prejudicii atat asociatiei in ansamblu, cat si membrilor acestora, prejudicii morale, materiale.
Acest tip de conducere trebuie clar eliminat din viata asociatiilor, dar proprietarii sunt timorati, nu-si cunosc drepturile, dar nici obligatiile, nu au timp..... dar se plang.
Cred ca un ghid de cum se desface o asemenea conducere de catre membrii asociatiei ar fi bine-venit. Mai ales ca e vorba de o Lege si o Norma de aplicare a legii si de putina cunoastere a acestora. Nici macar de interpretari savante.
Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2009
elga50, moderator
E ste legat de topicul pe care am propus sa- l deschidem
Da, numai ca eu nu am facut decat sa conturez o problema din cadrul acestor relatii.
.................
Alta ar putea fi, din aceeasi zona..... "cum putem sa ne rezolvam problemele de convietuire cu vecinii, cu implicarea conducerii asociatiei".
................
Dar identificarea temelor cu adevarat importante necesita putina sistematizare si un pic de cautare prin arhiva. :)

Alte discuții în legătură

Va rog sa i-mi raspundeti redialboss redialboss buna ziua am si eu o problema cu presedintele de asociatie : in fiecare luna , ma incarca dupa ce ... (vezi toată discuția)
Diferenta consum apa rece facturat si consumat verionx verionx In cazul in care un apartament nu preda citirea consumului de apa rece, cum va fi luat in calcul pe luna respectiva? Cum se repartizeaza diferenta dintre ... (vezi toată discuția)
Pierderi mari apa calda alina_25 alina_25 In un bloc de 20 apartamente 10 sunt pe centrala apartament iar restul pe termoficare apa calda de care beneficiaza cei pe sistem termoficare apar ... (vezi toată discuția)