avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cele mai interesante subiecte discutate in Asociatii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cele mai interesante subiecte discutate in Asociatii de locatari?

Avem de gand sa popularizam forumul, incepand cu 15 octombrie, prin urmatoarea strategie. In fiecare saptamana popularizam cate o rubrica a forumului (Asociatii de locatari, drept civil, etc) si propunem publicului Avocatnet.ro o lista cu cele mai interesante 25 de subiecte care au fost discutate in rubrica respectiva de-a lungul timpului. In acest fel, vom aduce in atentia publicului faptul ca in Forum se discuta subiecte extrem de interesante si de utile pentru toata lumea.

Asa incat am o rugaminte: haideti sa alegem impreuna cele 25 de subiecte care urmeaza sa fie prezentate in cadrul a 5 articole (cate un articol publicat in fiecare zi a saptamanii forumului Asociatii de locatari).

Ar fi perfect daca mai multi colegi ar propune cate 3, 4, 5 subiecte. Eu le voi centraliza la final si le voi alege pe cele mai importante 25 de subiecte dintre propunerile tuturor.

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2009
Alin Popescu, administrator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 02:38, 9 Noiembrie 2009
Sunt de acord cu aceste teme mari. Si e o idee buna ca in fiecare zi din saptamana dedicata Forumului Asociatii de Locatari sa aratam ce fel de solutii au fost gasite la problemele din cadrul fiecarei categorii mari de teme. Dar ar fi util sa gasim si problemele in cauza, pentru ca mie mi-e foarte greu sa identific ce fel de probleme s-au discutat si cam unde ar putea fi integrate fiecare.

Prin urmare, pana acum am identificat asa:

1. Folosirea fondului de reparatii (avem nevoie de 5 subiecte in aceasta tema)
2. Cum se poate schimba o conducere ineficienta sau abuziva intr-o asociatie de proprietari (avem nevoie de 5 subiecte)
3. cum putem sa ne rezolvam problemele de convietuire cu vecinii, cu implicarea conducerii asociatiei (avem nevoie de 5 subiecte)
4. Izolarea termica si mansardarea blocurilor. (avem nevoie de 5 subiecte discutate)

Astept si alte propuneri. Daca e cazul, putem largi numarul de teme de discutie.

Multumesc.
Foarte multe subiecte interesante si care si-au gasit rezolvarea aici prin imbinarea legislatiei cu practica:

Desfiintarea asociatiilor de proprietari din Romania
www.avocatnet.ro/content/for...

Sa imbunatatim impreuna Legea 230 /2007

Recalculare cote intretinere pe ultimii 3 ani

Cum se calculeaza cota parte indiviza?

Trecerea la plata intretinerii a copilului pana la varsta de 6 luni

Modificari apartament fara autorizatie. Ce se poate intampla?
Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2009
Adriantot, moderator
O strategie buna, Alin! Poate nu ar strica daca aceste linkuri ar fi adaugate cumva (ina fara de prezentarea in articolele saptamanale) , undeva si pe pagina de forum, pentru ca un nou venit care are o problema la sectiuena respectiva sa gaseasac mai repede aceste acteva topicuri de interes pe tema respectiva.
Sa stii ca e o idee buna. Un fel de "link-uri alese" de comunitate pentru cei care vor sa inceapa sa inteleaga ce discutam sau pur si simplu pentru cei care vor sa inteleaga anumite subiecte mai bine. O sa ne gandim cum putem implementa ideea mai bine ;).
Si eu ma gandisem la asa ceva, numai ca nu vedeam cum poate fi pus in practica, nu atat tehnic, cat cum sa fie selectionate ca teme, pentru ca de multe ori se deviaza de la discutia de baza si ajungem in situatia "unde dai si unde crapa!".
De aceea si acum imi este destul de greu sa selectionez metodic link-urile la teme, ca poate problema este aratata, cumva, acolo unde "...crapa".
................
Ideea este buna pentru toate sectiunile, pentru ca un nou venit ,nu este familiarizat cu forumul, isi expune problema lui si discutia se repeta de nenumarate ori cu aceeasi solutie, in final. Asa.....are niste teme mari si poate sa parcurga intai "povestea altora" si poate se lamureste...... poate, zic!
Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2009
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Va rog sa i-mi raspundeti redialboss redialboss buna ziua am si eu o problema cu presedintele de asociatie : in fiecare luna , ma incarca dupa ce ... (vezi toată discuția)
Diferenta consum apa rece facturat si consumat verionx verionx In cazul in care un apartament nu preda citirea consumului de apa rece, cum va fi luat in calcul pe luna respectiva? Cum se repartizeaza diferenta dintre ... (vezi toată discuția)
Pierderi mari apa calda alina_25 alina_25 In un bloc de 20 apartamente 10 sunt pe centrala apartament iar restul pe termoficare apa calda de care beneficiaza cei pe sistem termoficare apar ... (vezi toată discuția)