avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cele mai interesante subiecte discutate in Asociatii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cele mai interesante subiecte discutate in Asociatii de locatari?

Avem de gand sa popularizam forumul, incepand cu 15 octombrie, prin urmatoarea strategie. In fiecare saptamana popularizam cate o rubrica a forumului (Asociatii de locatari, drept civil, etc) si propunem publicului Avocatnet.ro o lista cu cele mai interesante 25 de subiecte care au fost discutate in rubrica respectiva de-a lungul timpului. In acest fel, vom aduce in atentia publicului faptul ca in Forum se discuta subiecte extrem de interesante si de utile pentru toata lumea.

Asa incat am o rugaminte: haideti sa alegem impreuna cele 25 de subiecte care urmeaza sa fie prezentate in cadrul a 5 articole (cate un articol publicat in fiecare zi a saptamanii forumului Asociatii de locatari).

Ar fi perfect daca mai multi colegi ar propune cate 3, 4, 5 subiecte. Eu le voi centraliza la final si le voi alege pe cele mai importante 25 de subiecte dintre propunerile tuturor.

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2009
Alin Popescu, administrator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 02:38, 9 Noiembrie 2009
Asta se intampla din lipsa de moderatori pe sectiune care asta ar trebui sa faca - sa mentina linia topicului stergand orice mesaj offtopic.
Si aici ajungem la problema de care ne-am lovit intotdeauna cand am moderat disputele din forum. "De ce mi-ai sters mesajul?, ca era un mesaj la subiect... cel putin 10% din el se referea la subiect". Iar asociatii de proprietari e lider de necontestat la discutii de genul asta.

In alta ordine de idei, o sa incerc sa adun eu subiectele in cauza sau o sa incerc sa gasesc un alt forum unde se pot aduna mai repede subiectele pentru a fi promovate. Ca asa, incercam sa facem de toate si nimic in acelasi timp, si nu ne ajuta deloc.
Am incercat sa experimentez ceva. Am ales subiectul "Cum se repartizeaza pierderile de apa" si am cautat topiucurile aferente. Concluzia: nu este cea mai buna solutie trimiterea la ele. Cine intra pentru prima oara se zapaceste de cap.
Cred ca ar trebui ca Dvs sa alegeti cate un subiect pe care sa ni- l propuneti, iar noi cei care am incercat sa intoarcem pana acuma problema pe toate fetele sa extragem din topicuri propriile pareri sistematizate si sa le postam din nou fara discutiile inutile pe un topic deschis( nu stiu sub ce forma de Dvs.
Exemplu:
Cum se repartizeaza pierderile de apa

Intrebare:
Va rog sa ma lamuriti, daca exista o reglementare care sa fie unica : pe cota indiviza sau pe nr. persoane sau in mod egal-am vazut toate aceste modalitati. va multumesc. La noi se schimba lunar, pt. aprilie se calculeaza "conform Opaina", (asa zice cel care face lista) pe suprafata indiviza. Multumesc.
Raspuns 1@adriantot :Nu exista o "reglementare unica" pentru repartizarea diferentelor sau pierderilor de apa . Legea este permisiva si normele ne indruma dar modalitatea practica o adopta comitetul executiv. In cadrul adunarii generale se poate adopta o hotarare cu privire la modul de repartizare a diferentelor sau pierderilor de apa si aceasta nu o poate schimba de la luna la luna cine si cum vrea . Daca asociatia nu a stabilit pana acum o modalitate de rezolvare , rezolvati-o la prima adunare generala. Pana atunci decide comitetul. Nimeni nu ne opreste sa ne inspiram din "Opaina" sau alte surse cu experienta si sa adaptam un regulament la specificul asociatiei noastre.
R2...Diferentele apar in fara celor mentionate de catre dvs ,inclusiv de la diferenta de clasa de precizie intre aparatele montate in condominium,inclusiv de la pozitia in care acestea sunt montate in instalatiile individuale
etc.
S- au ceva de genul asta
Da. Tocmai la asta ma gandeam si eu si exact peste aceeasi dificultate am dat si eu.
Subscriu: lansata tema si fiecare sa-si posteze un raspuns anterior sau unul nou, de ce nu? si pastrata in fruntea topicului ca "problema cheie".
...........
Totusi trebuie sa recunoastem ca e o sectiune foarte greu de tinut in frau. Mie mi se pare cea mai nonconformista sectiune din tot forum-ul. Bate chiar si zona mai distractiva a discutiilor nonjuridice...:)
elga50 a scris:

Subscriu: lansata tema si fiecare sa-si posteze un raspuns anterior sau unul nou, de ce nu? si pastrata in fruntea topicului ca "problema cheie".

M-ar ajuta mult daca dvs. ati posta temele respective. Pentru ca stiti mult mai bine decat mine ce fel de teme interesante s-au discutat aici. Eu, recunosc sincer, am avut tangenta cu forumul mai mult ca sa sting focuri in diverse discutii. Si genul asta de alergatura m-a facut sa nu mai am nici rabdare si nici pasiune sa citesc / analizez subiectele interesante si raspunsurile utile.

Asa incat, haideti sa propunem un subiect. Poate sa fie chiar cel de mai sus, "Cum se repartizeaza pierderile de apa". Si sa gasim cateva raspunsuri frumoase la intrebarea asta (raspunsul si link la discutia unde poate fi citit). Si eu centralizez toate raspunsurile intr-un topic inchis, pe care il vom pune undeva unde poate fi citit de toti cei interesati.

Ce parere aveti?

Alte discuții în legătură

Va rog sa i-mi raspundeti redialboss redialboss buna ziua am si eu o problema cu presedintele de asociatie : in fiecare luna , ma incarca dupa ce ... (vezi toată discuția)
Diferenta consum apa rece facturat si consumat verionx verionx In cazul in care un apartament nu preda citirea consumului de apa rece, cum va fi luat in calcul pe luna respectiva? Cum se repartizeaza diferenta dintre ... (vezi toată discuția)
Pierderi mari apa calda alina_25 alina_25 In un bloc de 20 apartamente 10 sunt pe centrala apartament iar restul pe termoficare apa calda de care beneficiaza cei pe sistem termoficare apar ... (vezi toată discuția)