avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul de vizită la școală a copilului în afara ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul de vizită la școală a copilului în afara programului de legături personale cu minorul. Există hotărâri judecătorești pronunțate în acest sens?

Dreptul de vizita la scoala a copilului in afara programului de legaturi personale cu minorul considerati ca exista sau ca nu exista ?
Considerati ca dreptul la vizita trebuie ingradit daca exista un program limitat stabilit prin hotarare judecatoreasca sau conventie notariala?

Stie cineva vreo hotarare judecatoreasca pronuntata in acest sens cu statul roman parat in cauza si cu invatatoarea ca actionand in temeiul atributiilor de serviciu?

Invatatoarea considera ca parintele nerezident nu are dreptul de a-si vedea copilul la scoala in pauza dintre ore, ingradind accesul parintelui si in aceste conditii doar prin proces se poate stabili cine are dreptate.
Ultima modificare: Joi, 28 Septembrie 2017
Admin, administrator
Scuza-ma, in scoala romaneasca, principalul beneficiar al educatiei intra, de regula, prin usa din dos. Beneficiarul secundar, parintele, intra numai daca vrea sistemul, cum vrea si cand vrea sistemul. Angajatul sistemului, platit din taxele parintilor, are prioritate, intra pe usa din fata, urla la copii si parinti... Se lucreaza cu posturi ocupate de necalificati, pensionari.
Despre ce scoala vorbesti, Claudiu? Evident ca scoala traumatizeaza copilul, e prost educata, prost finantata, prost administrata, zi ce vrei.

Pe de alta parte, 29 de pagini pe problema de mai sus mie, ca avocat, imi spune ca nu un avocat redacteaza actiunea, ci clientul implicat emotional. Imi mai spune ca nimeni nu va termina de parcurs 29 de pagini emotionale.
De ce nu are scoala calitate procesuala, exact? Ca eu una nu pricep... Directoarea care a discriminat (si care, inca odata, nu are o educatie juridica minimala despre drepturile parintilor si ar trebui sa mearga cu capul in pamant si concediata) este angajata acolo, nu? Sistemul raspunde cu ea, asa cum si Ministerul sau primaria, si scoala. Care e problema?
Ce parati nu pot fi identificati, mai ales ca actiunea e impotriva statului, deci toate informatiile sunt publice?
E ordonanta, cum adica nici in 5 zile nu se va motiva? Termenul e de 48 de ore, nu?
Liliana, nu se redacteaza de fel in 48 de ore in actiuni simple pe ordonanta.
Acolo chiar poate redacta instanta 10 pe zi.
In speta aceasta este si greu sa motiveze pentru ca vor fi multe pagini.
Ar trebui sa stea 5 zile sa motiveze numai pentru un proces si in cazul acesta chiar nu cred ca poate judecatorul in mod obiectiv...
In general obtin foarte repede ordonantele redactate dar aici nu se poate.Am asteptat si 2 ore odata sa primesc redactarea.
Daca fortez instanta sa se grabeasca, presupunand ca ar lua in seama cererea si chiar ar incerca sa motiveze poate sa greseasca motivarea.
Nu este un proces cu 2 parti ci cu 16 parti.
Probabil ca ti-a scapat acest lucru.

In 29 de pagini s-a aratat situatia de fapt si argumentele pentru care s-a incalcat legea de toti paratii fiind vorba de fapte diferite si fiind clasificati pe grupuri...in functie de fapte...
Relatarea situatie de fapt este deosebit de importanta pentru a se intelege de instanta.

Nu imi fac griji ca instanta nu va citi.
Nu m-i s-a intamplat niciodata asa ceva, cu exceptia unei situatii cu aproape aceleasi parti in care instanta a stabilit o taxa de timbru care a fost gresita ( pe procedura regularizarii care imi pare o aiureala si o pierdere de vreme-pe legea veche nu s-a intamplat ca instanta sa nu citeasca).Probabil nu a citit ce am explicat despre taxa de timbru si s-a admis cererea de reexaminare de catre alta instanta.Si acum cred ca instanta care nu a citit va citi tot ce scrie pentru ca va incepe fondul in curand.
Pe taxa de timbru era si inselatoare situatia...daca nu erai atent...si a citit doar petitul, cred eu...ca imi dau seama de ce a gresit...
Partea interesanta este ca aceeasi instanta va judeca procesul...ceea ce poate sa fie bine sau rau...Depinde de cum va aprecia instanta acest lucru...

Cerusem sa discutam la termen de taxa de timbru daca exista anumite neclaritati.
Dar...instanta a impus un timbraj...
Putea sa o lase asa daca nu avea timp sa citeasca actiunea si sa discutam frumos la termen.
Nu se mai admitea cererea de reexaminare ca nu ma mai punea sa timbrez mai mult decat trebuia.
Ultima modificare: Joi, 5 Octombrie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pauzele de la scoala sunt pentru copii o cale de a se descarca emotional, de a se descarca de tot stresul si presiunea de a performa, din timpul orelor.

Ascultati aici ... cu sonor !
[ link extern ] /
Nu înțeleg nimeni am avut 90 din 100 din ordonanțe motivate in termen.
Nu mi-a scăpat aia cu 16 părți, doar că nu o spuseseși. Oricum numărul de părți nu e relevant în motivarea pe fond.
Nu înțeleg aia cu taxa de timbru, indifent că e discutată de părți sau nu, instanță e obligata a regulariza cererea in procedura administrativă. Poți cere luna de pe cer, oricum, instanță e obligata sa îți ceara evaluare și taxa de timbru. Măcar provizoriu.
Mă depășește în rest discuția despre depășirea termenelor legale și cât citesc cereri de 29 de pagini.
Dar... Mult succes. Mă îndoiesc sa existe vreo hotărâre de vizitare la școală potriva legislației specifice.
Liliana, in procesele simple instantele dau copy si paste pe minori si familie.Sunt motivari formale si simple.In cazuri simple cu copy paste se poate rezolva atunci cand cazul este simplu.
Cu toate acestea de la mai mult de 50 de avocati stiu ca instantele nu redacteaza rapid ordonantele.Se ajunge la 2 saptamani sau 3 saptamani in cazuri simple.

Numarul de parati si de fapte determina o complexitate a cauzei si instanta nu are de unde sa scoata copy si paste pe specificul acestui proces.Va trebui sa motiveze temeinic si in fapt si in drept si asta insemna sa ia toate paginile scrise la examinat si sa dispuna.Daca nu citeste nu are habar despre ce este vorba...Sigur ca, rolul avocatului este si sa lamureasca instanta in sedinta publica dar a se expune tot ce este scris ar insemna o pledoarie de 4 ore pe putin si cred ca in cca 45 de minute se poate expune in rezumat situatia nefiind necesare 4 ore..
Eu personal nu am auzit sa se mai fi judecat cineva la asemenea mod pentru ca nu cred ca au mai fost astfel de fapte la un mod atat de discriminatoriu.Si cand spun aceasta nu ma refer doar la situatia cu scoala ci la tot ce este in proces.Dupa parerea mea hotararea va avea cel putin 20 de pagini.O hotarare pe ordonanta are de fel 2-3 pagini si presupune o motivare formala pe stabilire domiciliu minori ( la ceea ce te referi tu ).De aceea nu are cum sa o faca in 5 zile din moment ce instanta nu are doar cazul meu.
Oricum, importanta este solutia din dispozitiv si nu cred ca statul nu va respecta o ordonanta chiar daca nu este redactata si motivarea.Adica statul nu cred ca va continua cu incalcarile de drepturi daca ar vedea solutia instantei care o voi comunica eu direct ( daca va fi favorabila sau va fi vorba de o admitere in parte a actiunii pentru ca sunt si multe capete de cerere)

Cat priveste taxa de timbru si cererea de reexaminare ( cu privire la procesul care este pe fond) daca instanta citea despre taxa de timbru ce am scris putea sa o lase asa si dovada este ca a gresit din moment ce s-a admis cererea de reexaminare.Adica timbrajul era corect si daca avea nelamuriri putea sa dispuna la termen dupa o discutie conform regulilor contradictorialitatii.

Pe minori si familie am observat ca citesc si daca este mult scris cu conditia sa fie expuse argumente pertinente si nu povestiri aiurea fara incadrari in drept a faptelor.

Nu te lua dupa avocatii care spun ca instantele nu au citit ce au scris pentru ca instantele citesc cand judeca un caz.
Ca dau solutii aiurea cateodata este cu totul altceva si motivele pot fi foarte diferite dar nu pentru ca nu au citit.

Nu am inteles care este concluzia expusa de Acidsulfuric.

Liliana, referitor la calitatea procesuala pasiva a scolii pe ce te bazezi?
Ultima modificare: Vineri, 6 Octombrie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Nu imi pot vizita la scoala fata ContSters290573 ContSters290573 Buna ziua Vreau sa va intreb daca este legal si normal ca invatatoarea de la clasa I si directorul scolii generale sa nu imi permita accesul in scoala in ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului mamei andutza_puishor andutza_puishor Eu am urmatoarea problema:in urma divortului baiatul mi-a fost incredintat spre crestere si educare.Tatal nu s-a prezentat la proces si nu are program de ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna annepetronela annepetronela Buna ziua! V-asi ruga sa imi spuneti ce inseamna custodia comuna si ce drepturi are tatal asupra minorilor, acestia fiind incredintati mamei cu domiciliul ... (vezi toată discuția)