avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul de vizită la școală a copilului în afara ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul de vizită la școală a copilului în afara programului de legături personale cu minorul. Există hotărâri judecătorești pronunțate în acest sens?

Dreptul de vizita la scoala a copilului in afara programului de legaturi personale cu minorul considerati ca exista sau ca nu exista ?
Considerati ca dreptul la vizita trebuie ingradit daca exista un program limitat stabilit prin hotarare judecatoreasca sau conventie notariala?

Stie cineva vreo hotarare judecatoreasca pronuntata in acest sens cu statul roman parat in cauza si cu invatatoarea ca actionand in temeiul atributiilor de serviciu?

Invatatoarea considera ca parintele nerezident nu are dreptul de a-si vedea copilul la scoala in pauza dintre ore, ingradind accesul parintelui si in aceste conditii doar prin proces se poate stabili cine are dreptate.
Ultima modificare: Joi, 28 Septembrie 2017
Admin, administrator
Depinde cum interpretezi "vizita" la scoala din regulament.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aici sa omis un detaliu important:
Vizita tatalui nu este una regulata, zi de zi, ci a venit de la distanta mare, si nu are posibilitatea sa se duca zilnic la scoala sa-si "deranjeze" copilul in activitatea sa zilnica.
Eu cred ca putina bunavointa din partea invatatoarei ar fi rezolvat situatia. Insa Invatatoarea sa legat de o lege/regulament total ilogic.

Eu, in locul invatatoarei as fi lasat ca copilul sa ramana chiar si putin din ore cu parintele pe care nu-l vede zilnic si de care este atasat puternic din punct de vedere emotional

Este interesul superior al copilului sa petreaca timp si cu parintele nerezident. Daca aceasta locuieste departe, atunci orice moment, petrecut impreuna este importanta.

againstPAS a scris:

Ultima modificare: Miercuri, 4 Octombrie 2017
gaz, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vreau sa stiu daca mamicile de aici care sustin ca e drama si tragedie si nefiresc sa vezi copilul la scoala tot asa sutin si sa lasi minorul daca pateste ceva in timp ce e la scoala.

Poate nu aţi citit, stimate When, ce am scis mai sus:
O spun din principiu, exclud cazurile speciale, care au prioritate înaintea oricărui program, ca de ex. deces în familie sau o urgenţă medicală.

Şi da, mi s-a întâmplat , nu odată, că băiatul a făcut febră la şcoală sau i s-a făcut rău şi am fost chemată urgent la şcoală să iau copilul.
Sunt situaţii diferite, poate cunoaşteţi noţiunea de "caz de forţă majoră".
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
gaz a scris:

Aici sa omis un detaliu important:
Vizita tatalui nu este una regulata, zi de zi, ci a venit de la distanta mare, si nu are posibilitatea sa se duca zilnic la scoala sa-si "deranjeze" copilul in activitatea sa zilnica.
Eu cred ca putina bunavointa din partea invatatoarei ar fi rezolvat situatia. Insa Invatatoarea sa legat de o lege/regulament total ilogic.

Eu, in locul invatatoarei as fi lasat ca copilul sa ramana chiar si putin din ore cu parintele pe care nu-l vede zilnic si de care este atasat puternic din punct de vedere emotional

Este interesul superior al copilului sa petreaca timp si cu parintele nerezident. Daca aceasta locuieste departe, atunci orice moment, petrecut impreuna este importanta.

againstPAS a scris:

Exact.
Aceasta este ideea de baza.
Este o situație de excepție si are loc atunci cand tatăl vine sa se intereseze de situatia școlară ă minorelor.
Absurdul situației este ca, pentru a fi planificat ar însemna să se plimbe cu avionul si apoi cu masina si daca nu poate în acea zi pierde planificarea...

Este si ceva discriminator la mijloc.
Însăși situatia relatată la politisti de învățător este una berea la si ă generat amendarea pe nedrept.
Apoi abuzul ă continuat si din partea polițiștilor.

Practic se urmărește îndepărtarea tatălui de minore fiind vădit acest lucru.

Este de bun simt ceea ce ati arătat dvs Gaz

Logica acțiunii tocmai aceste aspecte are la baza.
Tatăl vrea sa obtina hotărâre ca 1 dată pe lună 10 minute în pauza sa fie interzis ca sa fie despărțit de minore si de învățător si de politisti care ar putea apărea.
Cum sa mergi sa te interesezi de situatia școlară și sa nu iti vezi si sa discuti cu copilul...?.
Este absurd să se susțină asa ceva dar probabil ca aceasta va fi apărarea lor printre altele...
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt situaţii diferite, poate cunoaşteţi noţiunea de "caz de forţă majoră".

Martonze, colegul copilului respectiv a fost impins de batausi si si-a rupt un deget. Profesorii nu au considerat asta caz de forta majora. Asta a dus la agresarea copilului prietenului meu si desi a fost vazut plans si cu hainele deranjate nu a constituit caz forta majora pentru cadrele didactice. Si totusi a fost....... ca doar a ajuns la Obregia dand din cap incontrolabil si schimonosindu-se la cateva secunde. Asa ca va intreb eu Martonze, dumneavoastra considerati un eveniment care va trimite copilul la psihiatrie direct drept caz de forta majora sau nu? Pentru ca daca da, iar profesorii nu, inseamna ca ati fi considerat normal ca prietenul meu sa fie luat cu politia cand a venit la scoala sa-si ia copilul ajungand ulterior cu el la spital.
Daca asa ceva s-ar intampla copilelor tatalui de care se vorbeste, omul ar fi in duba in timp ce fata lui ar fi in soc singura in clasa.

Doar eu ca parinte sunt responsabil de copil, doar eu decid pentru el impreuna cu celalalt parinte. Cat am copilul la scoala prerogrativele mele, drepturile mele si ale copilului nu inceteaza. Daca copilul ma cheama sa fie clar ca ma duc. Copilele in povestea de fata or fi intins bratele catre tata insa profesorul a chemat politia.
Nu are dreptul profesorul sa stabileasca nimic pentru copilul meu, sa opreasca nimic pentru copilul meu sau sa dea ceva copilului meu ( altceva decat presupune procesul de predare) fara acordul meu.

Ce s-a intamplat e un lucru absolut obisnuit pentru un elev sau un parinte, nu a fost firesc din cauza acelui invatator.
Legal profesorul nu avea dreptul sa cheme politia sau sa opreasca interactiunea dintre un copil si parintele lui. Pentru ca daca eu vreau sa ma duc la 12 sa-mi iau copilul pentru ca e ziua mea, mi-a dat seful liber si vreau sa stau cu copilul meu....ei bine o pot face.

Şi da, mi s-a întâmplat , nu odată, că băiatul a făcut febră la şcoală sau i s-a făcut rău şi am fost chemată urgent la şcoală să iau copilul.

eh.....si acum va intreb eu, cum ati proceda daca copilul va suna si va spune ca ii este rau, ca are febra, ca a vomitat la baie si ajunsa la scoala nu vi se da drumul sa ajungeti la el????? Ca regulamentul......????? Ce ati face? Ati ridica din umeri ca asta este, e la scoala sau v-ati lupta sa va luati copilul sa mergeti la doctor?
Repet, inteleg din aceasta discutie ca regulamentul scolii este mai presus de dreptul meu si al copilului? Cat am copilul la scoala sunt decazut din drepturi sau ce?

Da, vizitele in timpul scolii nu sunt bune, insa un tata sa vina la cateva luni si sa-si poata vedea copii dupa ce vorbeste cu dirigintele este normal, firesc si de bun simt. Anormal este sa te legi de asta si sa faci circ dintr-un lucru banal, doar pentru a desconsidera tatii.
When, utilizator

Alte discuții în legătură

Nu imi pot vizita la scoala fata ContSters290573 ContSters290573 Buna ziua Vreau sa va intreb daca este legal si normal ca invatatoarea de la clasa I si directorul scolii generale sa nu imi permita accesul in scoala in ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului mamei andutza_puishor andutza_puishor Eu am urmatoarea problema:in urma divortului baiatul mi-a fost incredintat spre crestere si educare.Tatal nu s-a prezentat la proces si nu are program de ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna annepetronela annepetronela Buna ziua! V-asi ruga sa imi spuneti ce inseamna custodia comuna si ce drepturi are tatal asupra minorilor, acestia fiind incredintati mamei cu domiciliul ... (vezi toată discuția)