Sunt situaţii diferite, poate cunoaşteţi noţiunea de "caz de forţă majoră".
Martonze, colegul copilului respectiv a fost impins de batausi si si-a rupt un deget. Profesorii nu au considerat asta caz de forta majora. Asta a dus la agresarea copilului prietenului meu si desi a fost vazut plans si cu hainele deranjate
nu a constituit caz forta majora pentru cadrele didactice. Si totusi a fost....... ca doar a ajuns la Obregia dand din cap incontrolabil si schimonosindu-se la cateva secunde. Asa ca va intreb eu Martonze, dumneavoastra considerati un eveniment care va trimite copilul la psihiatrie direct drept caz de forta majora sau nu? Pentru ca daca da, iar profesorii nu, inseamna ca ati fi considerat normal ca prietenul meu sa fie luat cu politia cand a venit la scoala sa-si ia copilul ajungand ulterior cu el la spital.
Daca asa ceva s-ar intampla copilelor tatalui de care se vorbeste, omul ar fi in duba in timp ce fata lui ar fi in soc singura in clasa.
Doar eu ca parinte sunt responsabil de copil, doar eu decid pentru el impreuna cu celalalt parinte. Cat am copilul la scoala prerogrativele mele, drepturile mele si ale copilului nu inceteaza. Daca copilul ma cheama sa fie clar ca ma duc. Copilele in povestea de fata or fi intins bratele catre tata insa profesorul a chemat politia.
Nu are dreptul profesorul sa stabileasca nimic pentru copilul meu, sa opreasca nimic pentru copilul meu sau sa dea ceva copilului meu ( altceva decat presupune procesul de predare) fara acordul meu.
Ce s-a intamplat e un lucru absolut obisnuit pentru un elev sau un parinte, nu a fost firesc din cauza acelui invatator.
Legal profesorul nu avea dreptul sa cheme politia sau sa opreasca interactiunea dintre un copil si parintele lui. Pentru ca daca eu vreau sa ma duc la 12 sa-mi iau copilul pentru ca e ziua mea, mi-a dat seful liber si vreau sa stau cu copilul meu....ei bine o pot face.
Şi da, mi s-a întâmplat , nu odată, că băiatul a făcut febră la şcoală sau i s-a făcut rău şi am fost chemată urgent la şcoală să iau copilul.
eh.....si acum va intreb eu, cum ati proceda daca copilul va suna si va spune ca ii este rau, ca are febra, ca a vomitat la baie si ajunsa la scoala nu vi se da drumul sa ajungeti la el????? Ca regulamentul......????? Ce ati face? Ati ridica din umeri ca asta este, e la scoala sau v-ati lupta sa va luati copilul sa mergeti la doctor?
Repet, inteleg din aceasta discutie ca regulamentul scolii este mai presus de dreptul meu si al copilului? Cat am copilul la scoala sunt decazut din drepturi sau ce?
Da, vizitele in timpul scolii nu sunt bune, insa un tata sa vina la cateva luni si sa-si poata vedea copii dupa ce vorbeste cu dirigintele este normal, firesc si de bun simt. Anormal este sa te legi de asta si sa faci circ dintr-un lucru banal, doar pentru a desconsidera tatii.