avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul de vizită la școală a copilului în afara ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul de vizită la școală a copilului în afara programului de legături personale cu minorul. Există hotărâri judecătorești pronunțate în acest sens?

Dreptul de vizita la scoala a copilului in afara programului de legaturi personale cu minorul considerati ca exista sau ca nu exista ?
Considerati ca dreptul la vizita trebuie ingradit daca exista un program limitat stabilit prin hotarare judecatoreasca sau conventie notariala?

Stie cineva vreo hotarare judecatoreasca pronuntata in acest sens cu statul roman parat in cauza si cu invatatoarea ca actionand in temeiul atributiilor de serviciu?

Invatatoarea considera ca parintele nerezident nu are dreptul de a-si vedea copilul la scoala in pauza dintre ore, ingradind accesul parintelui si in aceste conditii doar prin proces se poate stabili cine are dreptate.
Ultima modificare: Joi, 28 Septembrie 2017
Admin, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnule Lascoschi, daca inteleg eu bine, exista in derulare un proces de modificare a custodiei. Parintii s-au inteles, dar nu se mai inteleg. Tatalui ii convine programul, dar nu-i convine. E ceva ce nu spuneti. Este conflict clar intre parinti, altfel nu izbucnea scandalul.
La scoala se merge in anumite conditii si, daca nu apareau elemente noi in discutie, tatal putea sa isi pupe copilul si sa-l astepte dupa ore.
Dv. spuneti ca i-au mai ramas doar cele 10 min de la scoala, ca in rest nu mai are dreptul la nimic, deci acolo e conflict care nu are treaba cu scoala.
Nu ati inteles bine.
Mama ă incercat si a pierdut.
S-a terminat demult.

Tatăl nu a așteptat copilul dupa ore ci în pauza ca sa il vada si sa discute câteva minute.

De aici ă iesit un scandal judiciar cu învățătorul si Ministerul Educatiei.
Ei nu erau în calculele mele sa fie dati în judecată dar acum sunt obligat ca au acționat tot în calitatea atribuțiilor de stat.
Ei chiar mi-au întârziat sesizarea instanței cu ceilalți parati care erau 8 parati.
Ultima modificare: Duminică, 1 Octombrie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din hotarare se arata clar ceea ce am spus: "...sub rezerva normelor care reglementează accesul persoanelor în instituţia de învăţământ respectivă". Normele astea nu dau dreptul niciunui parinte sa faca vizite copilului.
In rest, da, am mame si tati, atat clienti cat si prieteni, suparati de anunturile idioate privind interzicerea accesului parintilor in scoli, in unele doar in cladire, in altele si in curtea scolii, exceptand dispozitiile legale de acces, anume sedinte, intalniri cu un cadru etc.
Sunt de acord ca nu se poate interzice unui parinte accesul asa, el e deja insa interzis prin lege, mai exact cred ca e un ordin de ministru.
De ce se intampla asa in scoala romaneasca, de ce sunt afise cu rosu interzicand parintilor accesul in scoala, asta e alta discutie. Insa in cauza eu nu vad in mod exact decat o lipsa de empatie si cam atat: invatatorul acela a aplicat exact si fara implicare dispozitia legala pe care era de datoria sa sa o aplice. Ca putea intelege ca situatia era diferita, putea. Ca era obligats a o inteleaga, nu era.
In rest, eu, ca avocata G, nu, nu vad in situatia de fata un abuz. Vad dispozitii legale, nervi si stres ca mereu in relatii personale, situatii neplacute atat pentru parinti, cat si pentru invatator care nu stie cum sa gestioneze situatia. Partea cea mai proasta in toata atitudinea invatatoarei este ca, la fel ca si altii implicati in situatie, nu a tinut cont de binele copilului. Nu stiu daca parintele a fost chiar o amenintare in curtea scolii, dar stiu ca niciunui copil nu-i ajuta sa chemi politia pentru mama lui. Sau tatal. Sau bunica.
De povestea asta cu sexul parintelui m-am saturat. Sunt un avocat care nu face vreo diferenta. Ca un invatator e mai empatic cu o mama decat un tata, poate fi. Asta nu inseamna ca e obligat a face asta. Ca ar trebui sa se gandeasca mai degraba la copii decat la empatia fata de mama sau tata, asa e. In rest, sexul, orientarea religioasa sau de alta natura nu vad sa conteze.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din hotarare se arata clar ceea ce am spus: "...sub rezerva normelor care reglementează accesul persoanelor în instituţia de învăţământ respectivă". Normele astea nu dau dreptul niciunui parinte sa faca vizite copilului.

In primul rand tatalui i s-a refuzat accesul la informatiile despre minore, in al doilea rand daca eu ca parinte nu stiu ce imi face copilul, habar nu am daca e ranit, abuzat,sau nu, am dreptul sa ma asigur ca e totul in regula. Fie la scoala sau in oricare alta parte.
Asta nu inseamna ca pot merge zilnic sa vizitez copilul la scoala insa daca vin la cateva luni si nu am nici o informatie despre copii mei, ca parinte, mama sau tata am dreptul sa verific cu ochii mei.
Mi se pare aberant, jignitor si strigator la cer faptul ca traumatizarea unor copii este ceva banal comparat cu ura fata de un tata.
Invatatorul sau invatatoarea respectiva nu ar mai trebui sa profeseze, tot asa si directoarea.
nu are nimeni dreptul sa ingradeasca accesul unui parinte la copilul lui, mai ales ca se facea in pauza.
Sunt siderat de atata ura si revolta impotriva tatilor dar mai ales sunt oripilat cand realizez ca atatia copii sunt crescuti de nebune disfunctionale care au nevoie urgenta de terapie.
Liliana, apropos de afise...
Din cate am inteles era plin de parinti pe acolo dar probabil ca erau nedivortati...
Cine stie...

Problema cu politia care tot apare constituie o problema majora.
Daca tatal apare si minorele sunt aproape apare si politia.
Tatal chiar imi spunea ca, minorele e posibil sa asocieze fiecare aparitie a lui cu aparatia politiei si ca i s-a creat o imagine de delicvent in fata minorelor fara ca el sa fi incalcat legea in mod efectiv si fara sa existe motive temeinice care sa dea nastere la o aparitie a poltitiei in forta, in mod opresiv impotriva lui cu scopul vadit de a-l indeparta de minore.Indepartarea s-a facut chiar si in forta bruta.
De abia atunci a inteles ca trebuie deschis un proces, cand practic in timp ce era cu minorele a fost despartit de ele si dus la politie ca sa se clarifice situatia.
Este chiar surprinzator si pentru mine asa ceva...si putine lucruri ma surprind...
Acest lucru a generat deschiderea primului proces.

Eu am inteles demult ca trebuie un proces ( inainte de faza descrisa mai sus) dar, din pacate, probabil ca nu m-am facut bine inteles desi am fost extrem de explicit si verbal si prin atitudine...
Adevarul este ca parea ilogic ceea ce spuneam din moment ce se incalcau niste drepturi si nimeni nu putea sa creada ca acest lucru in loc sa ia sfarsit, situatia se va agrava.
Eu stiam ca va fi de abia inceputul si de aceea am vrut sa ripostez foarte direct in atacarea problemei in justitie...pana sa fie despartit efectiv de minore in timpul programului de vizita.
Lipsa de riposta a atras abuzuri.
Este ceva specific romanesc.
Oamenii nu au posibilitatea de a deschide proces din varii motive si abuzurile se intetesc...

Cat priveste situatia cu invatatorul, venirea politiei si amendarea aiurea...e ceva normal in contextul prezentat...( ca si o continuare a abuzurilor...evident)
Este vorba de o ingradire de drepturi in mod concertat si fara sanse de a se rezolva ceva fara sprijinul justitiei.

Poate ca pare ciudat ca pentru cateva minute in pauza sa fie necesar sa deschizi un proces dar lucrurile trebuie lamurite pe toate planurile.
Oricum...este vorba de o pauza pe luna...daca am inteles eu bine situatia...si atata voi cere...pentru ca mai mult nu il ajuta deoarece nu se va afla in acel oras unde exista problemele.
Cat de absurd poate fi un om care sa nu lase cateva minute un parinte ca sa isi vada copilul?
Vom vedea ce ne va raspunde...instanta...

Ultima modificare: Luni, 2 Octombrie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Nu imi pot vizita la scoala fata ContSters290573 ContSters290573 Buna ziua Vreau sa va intreb daca este legal si normal ca invatatoarea de la clasa I si directorul scolii generale sa nu imi permita accesul in scoala in ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului mamei andutza_puishor andutza_puishor Eu am urmatoarea problema:in urma divortului baiatul mi-a fost incredintat spre crestere si educare.Tatal nu s-a prezentat la proces si nu are program de ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna annepetronela annepetronela Buna ziua! V-asi ruga sa imi spuneti ce inseamna custodia comuna si ce drepturi are tatal asupra minorilor, acestia fiind incredintati mamei cu domiciliul ... (vezi toată discuția)