avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul de vizită la școală a copilului în afara ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul de vizită la școală a copilului în afara programului de legături personale cu minorul. Există hotărâri judecătorești pronunțate în acest sens?

Dreptul de vizita la scoala a copilului in afara programului de legaturi personale cu minorul considerati ca exista sau ca nu exista ?
Considerati ca dreptul la vizita trebuie ingradit daca exista un program limitat stabilit prin hotarare judecatoreasca sau conventie notariala?

Stie cineva vreo hotarare judecatoreasca pronuntata in acest sens cu statul roman parat in cauza si cu invatatoarea ca actionand in temeiul atributiilor de serviciu?

Invatatoarea considera ca parintele nerezident nu are dreptul de a-si vedea copilul la scoala in pauza dintre ore, ingradind accesul parintelui si in aceste conditii doar prin proces se poate stabili cine are dreptate.
Ultima modificare: Joi, 28 Septembrie 2017
Admin, administrator
Francisc Gerber a scris:

Mi ar plăcea sa fim adversari intr-un astfel de dosar.
La final, indiferent de solutia instanței, v as strânge mâna si v as zâmbi când ne am revedea pe holurile instanțelor.


Pentru mine ce este la proces nu este si în afara lui însă colegii avocați și procurorii, inclusiv partile adverse care nu sunt asistate de avocați se supăra foarte tare pe mine desi nu le fac nimic.
În procesele acestea e posibil sa se supere adversarii.
De aceea ar fi mai bine sa nu va nimerit ca sa nu va supărați pe mine.
Cand o nedreptate este mare folosesc toate mijloacele legale pentru a o îndrepta si în acest proces desi pare la prima vedere ca nu sunt sanse eu sunt de părere că șansele sunt mari la cata presiune voi crea daca ma va lasa instanța sa o fac si oral pentru ca in scris va fi tensiune mare.
Se profita ca oamenii nu dau în judecată.Pe asta se merge adesea...
Vor si si politisti parati împreună cu statul si învățătorul respectiv si sa ma lămuresc cu Ministerul Educației daca are sau nu calitate procesuala pasivă.
Buna ziua!
Sunt tatal in cauza.
Inca de la inceput doresc sa mentionez ca exercit autoritatea parinteasca comuna impreuna cu mama copiilor mei.
Nu este vorba de nici o vizita a copilului la scoala. Daca tot vin sa vorbesc cu cadrele didactice despre situatia scolara a copiilor mei ( cand a sunat invatatorul la 112 venisem sa vorbesc cu scoala despre faptul ca fiica mea face religie desi eu nu am facut niciodata cerere in acest sens ) si avand in vedere ca vin de la 3.500 de km si fac 9 ore dus si 9 ore intors intre avion si masina, profit si-mi salut si copiii si relationez un pic cu ei intr-o pauza. Reprezinta acest lucru o problema ?
In Decizia Civila nr 1344 din 19.10.2009 intr-o cauza similara, Curtea de Apel Bucuresti afirma ca nu. Ba chiar referitor la pauzele scolare spune ca : " acesta vizita trebuie vazuta ca o forma afectiva de interes real al rudelor, cu privire la dezvoltarea optima ,intelectuala, sportiva, de socializare etc. a copilului si se inscrie in acelasi tip firesc de dezvoltare a relatiilor personale intre minor si bunica - si repectiv unchiul patern "

Deci daca Curtea de Apel a decis ca pana si bunica si unchiul patern au dreptul sa-si viziteze nepotul in pauze; cum poate cineva refuza acest drept tatalui ?

Asta se intampla in acea institutie de invatamant :

1. Directoarea refuza sa-mi ofere informatii despre propriul meu copil.
( Deoarece infatiseza realitatea din scolille romanesti , inregistrarea din linkul atasat merita ascultata si dureaza doar 40 de secunde .)
Directoarea care desi lucreaza cu parinti si copii nici macar nu stie notiuni bazice de legislatie, precum : autoritate parinteasca , tutela, drepturi ale parintilorsi copiilor si STRIGAND refuza sa-mi ofere informatii, discriminandu-ma " deoarece scoala e obligata sa vorbeasca cu mama care e tutorele legal al copiilor "
Copiii mei nu au tutori ci parinti cu drepturi si obligatii egale si depline.

Despre " Tutela" legea spune ca se instituie de catre instanta de judecata doar cand ambii parinti sunt morti sau decazuti din drepturi"
[ link extern ]

2. Invatatorul minte cand suna la 112 afirmand ca tatal vrea sa plece cu copilul si ca este agresiv, stiind ca daca ar spune ca un parinte doreste sa stea de vorba 5 minute cu propriul copil intr-o pauza scolara nu ar interveni nici un agent de politie.
Cand tatal divortat incearca sa aiba contact cu propriul copil in pauza se suna la 112 si este chemata Politia.
Cat despre ceea ce s-a intamplat in " vizita " la care face referire domnul avocat, pentru cine este curios atasez urmatorul link: [ link extern ]

In incheiere doresc sa spun ca holurile si curtea scolii erau pline de parinti, dar numai pentru mine a fost chemata politia si oricum ar fi , normal sau anormal ca un parinte sa-si vada copilul la scoala in pauze, masura de a suna la 112 este total disproportionata si nu este benefica copilului.
Oare ce a fost in capul acelui invatator ? Cand copilul de 8 ani si-a vazut tatal luat de agentii de politie?
Cine ne educa si ne formeaza copiii ? Ce valori morale sa transmita astfel de "dascali" copiilor nostri?
Suntem o societate care a pierdut nordul, plina de ipocriti si speculanti ai frumoaselor principii.
Multumesc!
Damian
Ultima modificare: Marți, 3 Octombrie 2017
gi-jane2, moderator
~ Conținut șters la cerere ~
Depuneti la scoala copie dupa hotarare. Daca tot intampinati dificultati in a obtine relatii despre copil, sesizati ISJ/ISMB. Luati orarul copilului si incercati sa ajungeti la scoala intr-una dintre orele de consiliere a parintilor.
Am ascultat si inregistrarea. Nu mi se pare in ordine nici atitudinea dv. Trebuie sa retineti ca, in relatia cu scoala, sunteti strain, deci nu va puteti impune vointa.
Argumentul cu prezenta altor parinti, e din nou discutabil. Poate ca erau chemati la scoala sau si-au invoit copiii . Poate erau si unii insotitori permanenti.
Cel mai bine este sa cereti instantei o alta hotarare , prin care sa vi se dea dreptul nelimitat de acces la copil, in timpul orelor. Adica de la 8 la 12.
Ultima modificare: Duminică, 1 Octombrie 2017
elena138, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Nu imi pot vizita la scoala fata ContSters290573 ContSters290573 Buna ziua Vreau sa va intreb daca este legal si normal ca invatatoarea de la clasa I si directorul scolii generale sa nu imi permita accesul in scoala in ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului mamei andutza_puishor andutza_puishor Eu am urmatoarea problema:in urma divortului baiatul mi-a fost incredintat spre crestere si educare.Tatal nu s-a prezentat la proces si nu are program de ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna annepetronela annepetronela Buna ziua! V-asi ruga sa imi spuneti ce inseamna custodia comuna si ce drepturi are tatal asupra minorilor, acestia fiind incredintati mamei cu domiciliul ... (vezi toată discuția)