avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul de vizită la școală a copilului în afara ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul de vizită la școală a copilului în afara programului de legături personale cu minorul. Există hotărâri judecătorești pronunțate în acest sens?

Dreptul de vizita la scoala a copilului in afara programului de legaturi personale cu minorul considerati ca exista sau ca nu exista ?
Considerati ca dreptul la vizita trebuie ingradit daca exista un program limitat stabilit prin hotarare judecatoreasca sau conventie notariala?

Stie cineva vreo hotarare judecatoreasca pronuntata in acest sens cu statul roman parat in cauza si cu invatatoarea ca actionand in temeiul atributiilor de serviciu?

Invatatoarea considera ca parintele nerezident nu are dreptul de a-si vedea copilul la scoala in pauza dintre ore, ingradind accesul parintelui si in aceste conditii doar prin proces se poate stabili cine are dreptate.
Ultima modificare: Joi, 28 Septembrie 2017
Admin, administrator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnule Lascoschi, evident ca profesorul a fost invatat de catre mama sa opreasca accesul tatalui. Probabil sunt prieteni la catarama pe facebook. In plus, toate femeile de genul mamei minorilor au cate o poveste lacrimogena complet neadevarata, cei care asculta raman impresionati.
Eu as sugera ca domnul sa mearga direct cu politia dupa el sa isi vada copilele, sa le ia.
Daca merge sa afle informatii de la scoala si invatatorul nu il lasa, e posibil ca prezenta politistului sa ii taie din avant, mai ales ca asa cum ati mentionat, mai erau alti parinti pe coridoare.


ca ce chestie ar veni politia dupa domn?
In perioada 2012 -2017, Politia a fost chemata de 4 ori de catre institutia de invatamant.

Conform Ordinului Ministrului privind aprobarea Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar din 31 august 2016 la art 173 alin 5 : " "Părintele, tutorele sau susținătorul legal are obligația ca, cel puțin o dată pe lună, să ia legătura cu profesorul pentru învățământul preșcolar/învățătorul/institutorul/profesorul pentru învățământul primar/profesorul diriginte pentru a cunoaște evoluția copilului/elevului. Prezența părintelui, tutorelui sau susținătorului legal va fi consemnată în caietul educatoruluipuericultor/educatoarei/învățătorului/institutorului/profesorului pentru
învățământ preșcolar/primar, profesorului diriginte, cu nume, dată și semnătură."


Repet , nu ma duc la scoala sa-mi vizitez copilul , dar daca tot am ajuns la institutia de invatamant , profit si-mi vad si copiii.

Elena 138 spunea : " trebuie sa retineti ca, in relatia cu scoala, sunteti strain ".
Nu este adevarat . Sunt beneficiar secundar al sistemului de invatamant .
Conform art 79 alin2 din Legea Invatamantului nr1/2011 " Beneficiarii secundari ai invatamantului preuniversitar sunt familiile anteprescolarilor, ale prescolarilor si ale elevilor."

Iar art 80 alin 1 din aceeasi Lege a Educatiei spune ca " Invatamantul preuniversitar este centrat pe beneficiari."


Francisc Gerber a scris :
Considerați cumva prin absurd, că la momentul pronunțării divorțului se schimbă cumva statutul copilului, în sensul ca acesta are alt tratatment fiindcă părinții lui sunt divorțați, făță de un alt copil care nu are părinții divorțați?
Apreciați că din această cauză, părinții divorțați au cumva mai multe drepturi decât părinții încă nedivorțați, astfel încât să viziteze copilul în păuza dintre ore?


Da, la momentul divortului se schimba statutul copilului si al parintelui divortat. Au un oarecare "handicap" fata de ceilalti copiii si parinti nedivortati, care se bucura liber si neingraditi de viata de familie.
Domnule Francisc Gerber ,daca considerati normal ca o persoana ce-si pierde un picior sa beneficieze de mai multe drepturi decat persoanele care inca au ambele membre inferioare, de ce nu considerati normal si faptul ca un copil ce are parintii divortati sa beneficieze de un tratament un pic "diferit " fata de ceilalti copii cu parinti nedivortati? Nu trebuie ajutat si el prin masuri care sa compenseze acel handicap ?

Prevederile Regulamentului scolar si Ordinul Ministrului pe care multa lume le invoca aici pe forum sunt legislatie secundara si nu pot anula drepturile si obligatiile pe care ni le impun Constitutia Romaniei art 26 si art 8 sin CEDO , ce garanteaza dreptul la viata de familie.

Acest Ordin al ministrului este neconstitutional si incalca prevederile Constitutiei.
Art 26 din capitolul drepturi si libertati fundamentale spune ca :
(1) Autorităţile publice respectă şi ocrotesc viaţa intimă, familială şi privată.

Nemaivorbind de drepturile copilului, eu in calitate de fiinta umana, parinte si beneficiar secundar al sistemului de invatamant am dreptul oare de a beneficia de aceasta viata de familie, doar in afara scolii ?

Cred ca nu. Conform legislatiei nationale si internationale copiii si parintii au dreptul de a obtine si intretine relatii personale in mod constant si nerestrictiv. Aceste relații personale nu pot fi restrânse sau excluse decât atunci când acest lucru este necesar si în interesul superior al copilului.


Dispozițiile art. 4 din Convenția asupra relațiilor personale care privesc copiii ratificată de România prin Legea nr. 87/2007 consacră dreptul fundamental atât al copilului cât și al părintelui, de a obține și întreține relații personale în mod constant și nerestrictiv: "Copilul și părinții săi au dreptul de a obține și de a întreține relații personale constant. Aceste relații personale nu pot fi restrânse sau excluse decât atunci când acest lucru este necesar în interesul superior al copilului."

Deci daca aceste relatii nu pot fi restranse sau excluse de ce la scoala este chemata politia in pauze ?




Ultima modificare: Marți, 3 Octombrie 2017
Tatal in cauza, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate domn, după argumentele dvs., aţi putea sta tot timpul în clasă cu copiii dvs., pentru a întreţine relaţii personale constant.
Poate n-ar trebui să meargă copiii nici la şcoală, în definitiv relaţiile personale sunt "capo di tuttti"...[
Ultima modificare: Marți, 3 Octombrie 2017
Martonze, utilizator
Stimata doamna Martonze, eu doar afirm ca nu e nici moral si nici legal sa nu poti beneficia de relatii personale cu propriul copil nici macar 10 minute intr-o pauza scolara.
Sa stiti ca din cauza persoanelor care au aceeasi mentalitate ca a dumneravoastra, cea mai proasta decizie sociala pe care o poate lua un barbat dupa divort, este sa-si doreasca sa continue sa fie " TATA " pentru copilul sau.
Nu pot sa inteleg cum de un fapt atat de simplu cum e petrecerea a 10 minute cu propriul tau copil,( chiar si intr-o pauza), poate genera atata inversunare din partea unora.

Dupa cum spuneam intr-o postare anterioara ; speculanti ai frumoaselor principii "

Cineva spunea candva ca pe Pamant sunt 7.400.000.000 de persoane, dar mult mai putini oameni.
Citind comentariile de pe aici, nu pot decat sa-i dau dreptate.

E ultima mea interventie.
Toate cele bune!
Ultima modificare: Marți, 3 Octombrie 2017
Tatal in cauza, utilizator

Alte discuții în legătură

Nu imi pot vizita la scoala fata ContSters290573 ContSters290573 Buna ziua Vreau sa va intreb daca este legal si normal ca invatatoarea de la clasa I si directorul scolii generale sa nu imi permita accesul in scoala in ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului mamei andutza_puishor andutza_puishor Eu am urmatoarea problema:in urma divortului baiatul mi-a fost incredintat spre crestere si educare.Tatal nu s-a prezentat la proces si nu are program de ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna annepetronela annepetronela Buna ziua! V-asi ruga sa imi spuneti ce inseamna custodia comuna si ce drepturi are tatal asupra minorilor, acestia fiind incredintati mamei cu domiciliul ... (vezi toată discuția)