avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1100 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul de vizită la școală a copilului în afara ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul de vizită la școală a copilului în afara programului de legături personale cu minorul. Există hotărâri judecătorești pronunțate în acest sens?

Dreptul de vizita la scoala a copilului in afara programului de legaturi personale cu minorul considerati ca exista sau ca nu exista ?
Considerati ca dreptul la vizita trebuie ingradit daca exista un program limitat stabilit prin hotarare judecatoreasca sau conventie notariala?

Stie cineva vreo hotarare judecatoreasca pronuntata in acest sens cu statul roman parat in cauza si cu invatatoarea ca actionand in temeiul atributiilor de serviciu?

Invatatoarea considera ca parintele nerezident nu are dreptul de a-si vedea copilul la scoala in pauza dintre ore, ingradind accesul parintelui si in aceste conditii doar prin proces se poate stabili cine are dreptate.
Ultima modificare: Joi, 28 Septembrie 2017
Admin, administrator
Bravo, domnule When!
Ati remarcat foarte bine ceea ce marea majoritate de pe aici refuza sa observe, scuzand actiunile cadrelor didactice.
Nu este vorba despre aplicarea regulamentului scolar, ci despre discriminare.

ESTE VORBA DE DISCRIMINARE PURA SI DURA !!!


In iregistrarea atasata de catre tata,[ link extern ] >

,
intre secundele 28 si secunda 52 , directoarea nu pomeneste despre nici un regulament scolar si explica foarte clar motivul acestei interdictii: desi tatal, ( cel putin asa reiese din spusele dumnealui ), are autoritate parinteasca comuna trebuie sa aduca hartii notariale prin care mama copiilor sa-si dea acordul ca tatal sa poata contacta copiii ... SI ATUNCI IN CIUDA REGULAMENTELOR SCOLARE INVOCATE DE INVATATOR , NU MAI ESTE NICI O PROBLEMA DIN PARTEA SCOLII.

Pai si cu regulamentul scolar cum ramane ???

In continuare o citez pe directoare:
" Doamna sa-mi aduca hartie de la notar, cum ca este de acord ca dumneavoastra sa puteti contacta copilul de cate ori doriti si atunci nu este nici o problema din partea scolii."
[ link extern ]

Ultima modificare: Miercuri, 4 Octombrie 2017
Popa pop, utilizator
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
As zice ca ar fi bine ca directoarea personal sa fie data in judecata pentru discriminarea tatilor divortati. Ca nu v-a lasat sa va vedeti copilul in baza a ce?
La procesele de discriminare partea acuzata trebuie sa demonstreze ca nu face asa ceva. Si va fi greu sa arate asta atata timp cat divortatul e luat cu politia si mama divortata e luata in brate cand vine.

Sunt socat de faptul ca se considera normal ca atunci cand e la scoala, eu parintele nu mai am nici un drept asupra lui. Nu mai e copilul meu. Nu am voie sa-l vizitez, daca nu ne vede cineva, maxim ii pot da niste sticksuri prin gard.

Puteti face si plangere la inspectorat, ma indoiesc insa ca o sa rezolvati ceva.
Insa masuri trebuie luate.

Ultima modificare: Miercuri, 4 Octombrie 2017
When, utilizator
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
When, cu toata dragostea, dar ce scrii aici nu e decat bla bla. Nu am inteles cu procesle de discriminare: civile, penale....temeiuri legale... In general partea acuzata are prezumtie de nevinovatie iar acuzatorul trebuie sa demonstreze vinovatia.
La fel si topicul dlui avocat L care pesemne vrea sa arate vreo determinare fata de un client bun platnic.
In rest, daca tot te apuci de treaba serioasa, nu scrii/intrebi pe forum! Pui mana si faci.
Iar asta cu "trebuie luate masuri"....hmmm, pare o chestie ceaushista!
Ultima modificare: Miercuri, 4 Octombrie 2017
asaofi, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asaofi, la procesele de discriminare este exact invers. eu acuz, tu trebuie sa demonstrezi ca nu discriminezi :-)
Cu si mai multa dragoste va transmit ca mai mult decat bla bla nu am ce face. Decat sustinere morala. Sau e cazul sa-mi scot sotia de par afara ca sa incep sa simt cum e viata de divortat?
Nu toate cazurile sunt cunoscute insa au fost procese bazate pe discriminare castigate, cu gradinite, cu scoli.
Deci?
Iar asta cu "trebuie luate masuri"....hmmm, pare o chestie ceaushista!

Cum vi se pare dumneavoastra....asta chiar e ceva ce nu intereseaza pe nimeni. Vise placute, sa nu va pupe puricii
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In orice proces trebuie dovedit ce sustine reclamantul sarcina probei fiind in sarcina lui.

O actiune de 29 de pagini pe procedura de urgenta cred eu ca nu poate fi decat bine motivata...vis a vis de sustineri legate de bla bla bla...

Nu sunt 29 de pagini pe problema scolara dar e un proces in care sunt foarte multi parati si fapte care trebuie descrise si explicat.
Problema scolara e relativ simpla sub aspectul motivarii.
Ramane de vazut cum se vor apara ca o pot face bine sau eronat completamente...
Oricum este si Ministerul Educatiei Nationale introdus ca parat.

E normal sa intrebi pe forum chestii cum ar fi calitatea procesuala pentru ca ma grabesc cu actiunea ca este pe urgenta si sa verific cu scoala tot ce exista in jurisprudenta si pe alte aspecte cu calitate procesuala care practic nu au legatura cu fondul este pierdere de timp.
Important este sa se admita actiunea fata de cei care vor ramane in proces.
De fapt problema lui este cu scoala pe aspectul ridicat pe forum dar sunt probleme cu mult mai multe.Nu numai scoala constituie problema.E o parte deranjanta însă...
Scoala nu pare să aibă calitate procesuala dar va fi chemată în judecată ca asa vrea clientul si adevarul este ca scoala ii cauzează probleme.
E trist ca scoala sa lase amintiri urâte la copii...

Ca ma grabesc inseamna ca vreau ca pana pe 15 decembrie sa am hotararea pronuntata (daca nu chiar redactata ceea ce nu prea cred ca ar fi posibil sa faca instanta pentru ca este un proces mult prea complex ca motivare si cred ca va fi chiar imposibil sa imi redacteze hotararea in 5 zile).
Nu e un proces in care sa se motiveze in 2 pagini sau in 3...

Va fi greu pentru ca sunt foarte multi parati si o citare gresita poate atrage o amanare.
Si o amanare poate insemna 2 saptamani sau 3 saptamani.

Daca vreti ceva temeiuri legale pe interdictia de a fi incalcate drepturile le pot indica.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Octombrie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Nu imi pot vizita la scoala fata ContSters290573 ContSters290573 Buna ziua Vreau sa va intreb daca este legal si normal ca invatatoarea de la clasa I si directorul scolii generale sa nu imi permita accesul in scoala in ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului mamei andutza_puishor andutza_puishor Eu am urmatoarea problema:in urma divortului baiatul mi-a fost incredintat spre crestere si educare.Tatal nu s-a prezentat la proces si nu are program de ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna annepetronela annepetronela Buna ziua! V-asi ruga sa imi spuneti ce inseamna custodia comuna si ce drepturi are tatal asupra minorilor, acestia fiind incredintati mamei cu domiciliul ... (vezi toată discuția)