avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiză judiciară a unei fotografii efectuate ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiză judiciară a unei fotografii efectuate după copie xerox de la dosar în care nu apare semnătura unei părți vătămate, în scopul de a se dovedi că semnătura acesteia s-a dat ulterior efectuării fotografiei

Expertiza judiciara dupa fotografie efectuata dupa copie xerox de la dosar in care nu apare semnatura unei parti vatamate in scopul de a se dovedi ca semnatura acesteia s-a dat ulterior efectuarii fotografiei este posibila?

Se tinde a se dovedi ca semnatura partii vatamate s-a efectuat dupa data efectuarii xerocopierii dupa dosarul cauzei.

De pilda, xeroxul si fotografia dupa inscris s-a efectuat la data de 10 a lunii si semnatura a aparut ulterior acestei dati la o zi doua sau mai multe, necontand data darii semnaturii, fiind suficient a se dovedi ca aceasta s-a aplicat ulterior datei de 10 ale lunii respective.

Ce parare aveti se poate stabili pe calea unei expertize stiintifice acest lucru referitor la data semnaturii in sensul ca s-a aplicat ulterior?
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Noiembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Qubik , utilizator 12:07, 6 Iulie 2020
Buna seara,

Din mesajele dvs. eu am inteles ca aveti fotografia documentului inainte de semnare. Prin analiza fotografiei se pot determina stiintific o serie de fapte:
- cand s-a facut fotografia
- cu ce aparat s-a facut fotografia
- uneori (depinde cum este setat aparatul care a facut fotografia) locatia unde s-a facut fotografia, pe baza coordonatelor GPS
- daca fotografia a fost alterata in orice fel. Daca a fost alterata, programul cu care s-a facut aceasta operatie.
- daca a fost alterata fotografia, in ce zona sunt aceste alterari/modificari
- etc.

Daca aveti fotografia respectiva si sunteti interesat sa continuam discutia, puteti sa ma contactati prin email.
Buna seara,

Este adevarat ca INEC poate face astfel de expertize.

Dar partile interesate pot contracta un expert parte de specializare inrudita cu cea de foto-video care sa stie/poata face o astfel de expertiza. Asa cum s-ar proceda la orice alt tip de expertize. Corect?
Partile interesate pot contacta/ propune un expert parte, dar acesta trebuie aprobat de catre instanta de judecata.
In cazul de fara fiind vorba de experti din cadrul INEC, instanta va aproba tot un expert din cadrul INEC, nu din specializari inrudite.
Multumesc pentru clarificări
INEC are experti criminaliști voce, vorbire și foto video

Alte discuții în legătură

Expertiza criminalistica grafoscopica iulianvaleanu iulianvaleanu care este precizia in ( luni ,ani ) , cu care poate stabili printr-o expertiza criminalistica grafoscopica fizico - chimica efectuata la INEC cand s-a aplicat ... (vezi toată discuția)
Contestatie expertiza semnaturii ddo ddo Într-un dosar civil, la prima instanță, s-a efectuat o expertiza a semnăturii la Institutul de Criminalistica Iasi, iar concluziile expertizei au fost ca ... (vezi toată discuția)
Unde pot face o expertiza grafologica si ce acte imi trebuie? raduumirceaa10 raduumirceaa10 Subiect: unde pot face o expertiza grafologica si ce acte imi trebuiesc? buna seara.. ma numesc RADU si am o MARE problema... in 2008 in plin bum imobiliar ... (vezi toată discuția)