avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiză judiciară a unei fotografii efectuate ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiză judiciară a unei fotografii efectuate după copie xerox de la dosar în care nu apare semnătura unei părți vătămate, în scopul de a se dovedi că semnătura acesteia s-a dat ulterior efectuării fotografiei

Expertiza judiciara dupa fotografie efectuata dupa copie xerox de la dosar in care nu apare semnatura unei parti vatamate in scopul de a se dovedi ca semnatura acesteia s-a dat ulterior efectuarii fotografiei este posibila?

Se tinde a se dovedi ca semnatura partii vatamate s-a efectuat dupa data efectuarii xerocopierii dupa dosarul cauzei.

De pilda, xeroxul si fotografia dupa inscris s-a efectuat la data de 10 a lunii si semnatura a aparut ulterior acestei dati la o zi doua sau mai multe, necontand data darii semnaturii, fiind suficient a se dovedi ca aceasta s-a aplicat ulterior datei de 10 ale lunii respective.

Ce parare aveti se poate stabili pe calea unei expertize stiintifice acest lucru referitor la data semnaturii in sensul ca s-a aplicat ulterior?
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Noiembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Qubik , utilizator 12:07, 6 Iulie 2020
În principiu ar fi posibil. Când un copiator reproduce un document, reproducerea nu este „curată” adică dacă este laser apar multe puncte , purici, În cazul aplicării unei măști aceștia se intensifucă intrezarind conturul măștii. Dacă documentul a fost semnat după efectuarea copiei atunci eventuale mici defecte se vor vedea peste senmătură dar aceste defecte trebuie să fie prezente și pe documentul nesemnat. Acum doar facem speculații și presupuneri, până nu are în față cele două documente , expertul nu se poate pronunța există și alte căi să se dovedească, nu poatenimeni să-i spună expertului pe ce cale să meargă. De exemplu dacă e copie color sau document efectuat la o imprimantă color deja avem elemente în plus .
O fotografie, indiferent cu ce aparat digital este făcută poartă după ea coduri ascunse pe care un utilizator obișnuit nu le poate vedea. Acele coduri oferă o mulțime de informații inclusiv dacă a fost modificat contrastul sau luminozitatea fără a fi alterat conținutul prin adăugiri sau ștergeri. Un răspuns in coadă de pește poate să spună: asupra fotografiei s-a intervenit - fără a mai preciza amănunte importante deci trebuie să știți ce , cât și cum cereți. Existența fotografiei deja aruncă un dubiu asupra documentului dubiu pe care instanța îl poate considera suficient. Nu cunosc speța însă multe documente pot fi valabile și fără a fi semnate sau ștampilate. Din moment ce autorul documentului își asumă paterniatatea lui (de ex un document trimis prin e-mail) în fața instanței, aceasta îl poate considera valabil. dar asta e altă discuție.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza criminalistica grafoscopica iulianvaleanu iulianvaleanu care este precizia in ( luni ,ani ) , cu care poate stabili printr-o expertiza criminalistica grafoscopica fizico - chimica efectuata la INEC cand s-a aplicat ... (vezi toată discuția)
Contestatie expertiza semnaturii ddo ddo Într-un dosar civil, la prima instanță, s-a efectuat o expertiza a semnăturii la Institutul de Criminalistica Iasi, iar concluziile expertizei au fost ca ... (vezi toată discuția)
Unde pot face o expertiza grafologica si ce acte imi trebuie? raduumirceaa10 raduumirceaa10 Subiect: unde pot face o expertiza grafologica si ce acte imi trebuiesc? buna seara.. ma numesc RADU si am o MARE problema... in 2008 in plin bum imobiliar ... (vezi toată discuția)