avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legalitate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legalitate

ESTE LEGAL SAU ILEGAL CA O ASOCIATIE DE PROPRIETARI SA SE CONSTITUIE PE 2 CLADIRI?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:33, 26 Octombrie 2009
Daca ati vedea actele de la asociatia mea, v-ati pune mainile-n cap. Nu numai ca apartamentele nu au aceeasi suprafata, dar unele au cota-parte indiviza exprimata in mp, altele au in procente, la unele s-au luat in calcul balcoanele, la altele nu....e o vraiste de nedescris. Si atunci ce era sa facem? Sa ne punem mintea cu fiecare act in parte si sa deslusim, ce....?
Atunci am adunat toate suprafetele utile, am facut o medie si cu suprafata asta medie am operat la calculul cotei-parti indivize. Asta ca sa facem actul de infiintare al asociatiei. Ca la calcul, toata lumea e la fel.....fiind toti detinatori de acelasi tip de garsoniere si e mult mai simplu.
..................
La alt bloc, cu apartamente, calculul cheltuielilor pe cota-parte indiviza se face la suprafata...si e foarte simplu
Simplu este cum te obisnuiesti. La fel de simplu este si in procent si asa este si legal.
si in acest caz cum se tine gestiunea?
pe asociatie sau pe fiecare scara in parte?
Legal,gestiunea se inregistreaza aferent entitatii juridice,in cazul de fata asociatia de proprietari.
In ipoteza invocata de catre dvs ,daca condominiumul detine 10 scari
cu gestiune separata,rezulta ca ar trebui detinute 10 evidente distincte ,
realizarea de 10 rapoarte de gestiune cu 10 descarcari de gestiune ,in cadrul aceleiasi entitati juridice ,lucru cel putin anormal din punct de vedere al situatiilor si raportarilor ,aferent contabilitatii in partida simpla sau dubla.
Practic,la nivelul asociatiilor de proprietari,cate asociatii atatea practici,de unde si multitudinea de nereguli si de nemultumiri
Prea multa teorie. Nu- i deloc greu sa te adaptezi oricarei situatii in gestiune. Chiar si combinatia intre impartirea pe scari si centralizarea pe intreg condominiul nu e mare filozofie. De aia sunt platiti administratorii cu sume rezonabile ca sa si munceasca. Sumele cerute sunt echivalentul a cel putin 40 de ore/luna la nivel superior de munca .
PS Se subantelege ca exista o legatura intre plata si pretentii.
Ultima modificare: Duminică, 25 Octombrie 2009
marius cioca, utilizator

Alte discuții în legătură

Aspecte legate de datele ce se trec in acordul de asociere/anexa sa MrCod MrCod Se da urmatorul caz: In 1991 un bloc cu 2 scari a fost predat si locatarii au cumparat acele apartamente pe baza schitelor si actelor facute atunci. Cei care ... (vezi toată discuția)
Cota parte indiviza cornel1592 cornel1592 Care este formula matematică corectă pentru calculul cotei părţi indivize din proprietate. (vezi toată discuția)
Cum se repartizeaza o suma pe cota indiviza? DespinaM DespinaM Am citit multe discutii legate de cota indiviza si repartizarea cheltuielilor pe aceasta cota. Mi-am facut o idee, cred eu corecta. Totusi, doresc sa ma ... (vezi toată discuția)