M-am gandit sa va ajut putin in privinta solutionarii cu prioritate a renuntarii la drept, fata de lipsa calitate procesuala activa. Parerea mea este ca motivarea comisiei era pertinenta doar pentru datele din speta respectiva. Nu are rost sa batem campii cu ceeea ce se intampla in ipoteza in care se vor invoca si alte exceptii. Lucrurile erau clare: exceptia lipsei calitatii procesuale active si renuntare la drept. Doar ca, analizand cu atentie speta, instanta nu ramasese in pronuntare pe exceptie, pentru ca altfel nu mai avea reclamantul urmatorul termen pentru a renunta la drept. In speta se unise exceptia cu fondul( ceea ce inseamna ca era nevoie de administrare de probe pe exceptie) si normal ca instanta a luat act cu prioritate de renuntarea la drept. Din analiza C.proc.civ, este foarte clar ca instanta solutioneaza cu prioritate exceptiile de procedura si cele de fond care fac de prisos.... continuarea o stiti, doar ca aici ea unise exceptia cu fondul. Daca ar fi ramas in pronuntare pe exceptia, admitea sau respingea exceptia....
Sunt un membru nou pe acest forum si as dori un raspuns sincer din partea invingatorilor la intrebarile de mai jos, intrucat experienta lor ne este, fara indoiala, mai mult decat folositoare.
Pentru examenul de intrare in magistratura cam ce perioada minima de timp e necesara pentru parcurgerea materiei (sunt constienta ca metodele fiecaruia dintre cei admisi au fost diferite), din ce carti ati invatat /ce alte materiale ati folosit, si mai ales de unde ati facut grile?
Nu trebuie sa faceti comparatie intre examenele dintr-un an, tot timpul au fost diferite din punct de vedere al complexitatii. Cele din primavara sunt mai usoare, cele din toamna mult mai grele (in sesiunile din toamna niciodata nu se ocupa locurile - cel putin in ultimii ani). Adica un 7 in primavara echivaleaza cu un 5,5 - 6 in toamna.
@corneliag: Raspunsul pentru tine se afla in paginile anterioare ale acestui topic.