avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Refuz virare indemnizatie somaj pe card
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Refuz virare indemnizatie somaj pe card

Conform art.3, al.1, lit.c din HG 1090/2.10.2009 virarea indemnizatiei de somaj se poate face la cererea beneficiarului si pe card.
Cand am solicitat acest lucru la AJOFM Iasi, mi s-a raspuns raspicat ca nu se poate, ca ei vireaza indemnizatia de somaj doar prin mandat postal.
Va rog frumos sa ma sfatuiti cum sa procedez pentru a obtine virarea indemnizatiei de somaj pe card.
Dupa parerea mea nu cer sa mi se faca o favoare, cer doar sa fie respectata legea si in cazul meu.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: pintica , utilizator 10:28, 12 Februarie 2010
Nu pe mail veti rezolva. O metoda mai buna este sa trimiteti o scrisoare recomandata la ANOFM.Sunt nevoiti sa o inregistreze si sa raspunda,trimitand in acest fel.Precizati in scrisoare ca vreti raspuns scris.Si eu am problema asta si ,la telefon,cei de la ANOFM spun ca nu se poate.Scriet despre HG 1090/2002 si despre contractele care s-au facut in anul 2003 cu BCR pt plata prin card("Comunicat de presa : Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca si Banca Comerciala Romana au incheiat doua contracte privind plata in cont de card si respectiv in cont curent a drepturilor banesti din bugetul asigurarilor pentru somaj cuvenite somerilor.

Astfel, somerii vor putea opta sa isi primeasca drepturile banesti prin mandate postale, card sau cont curent.

“Somerii sunt persoane care trebuie sa fie active, sa-si caute un loc de munca si nu sa stea acasa asteptand postasul care le aduce indemnizatia de somaj. Prin introducerea acestei modalitati moderne de plata am venit in intampinarea dorintei multora dintre ei” a declarat Ioan Cindrea, secretar de stat, presedintele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca".-)Emitent: Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale

Data: 08.04.2003)

Asa ca,scrieti-le.Si eu voi face la fel.Scrieti si la AJOFM ,tot scrisoare recomandata.Poate ii urnim din loc....
SCRISOARE RECOMANDATA,CU CONFIRMARE DE PRIMIRE.
Buna ziua!
Va spun din sursa sigura ca in Iasi, nu se poate face acest lucru si ca va luptati cu morile de vant.
Cica nici o banca nu vrea sa colaboreze cu ei, pe motiv ca institutia nu este aducatoare de profit.
Cred ca este o aberatie!
Dar asta este! Mergem mai departe!
O zi buna!
ingrid2000 a scris:

Buna ziua!
Va spun din sursa sigura ca in Iasi, nu se poate face acest lucru si ca va luptati cu morile de vant.
Cica nici o banca nu vrea sa colaboreze cu ei, pe motiv ca institutia nu este aducatoare de profit.
Cred ca este o aberatie!
Dar asta este! Mergem mai departe!
O zi buna!

Sigur ca este o aberatia faza cu "Bancile nu colaboreaza cu AJOFM pt ca nu aduce profit", deoarece eu astazi mi-am depus dosarul la AJOFM Brasov si m-au pus sa completez si cerere creare card la BCR pt virarea indemnizatiei. Acest lucru cred ca ar trebui sa fie valabil la toate agentiile din tara. Dupa parerea mea NU este in ordine ceea ce fac cei din IASI, si ar trebui sa mai incercati.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Decembrie 2009
alex26brasov, utilizator
Da.Si eu cred ca nu este in regula refuzul de a plati somajul pe card.Eu sunt din Bucuresti si ,cum spuneam mai sus,am primit acelasi raspuns negativ.Pana la urma,indiferent de raspunsul lor verbal,voi trimite o cerere prin scrisoare recomandata si cu confirmare de primire agentiei locale de care apartin ,in care cer sa primesc banii pe card ,conform la HG 1090/2002 si sper sa se rezolve.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj ContSters95804 ContSters95804 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca indemnizatia de somaj se poate primi pe card si daca se platesc comisioane in plus decat cele aferente cardului. (vezi toată discuția)
Indemnizatie de handicap pe card tudoru tudoru Buna ziua, In situatia in care o persoana cu handicap grav doreste sa primeasca indemnizatia intr-un cont bancar(pe card) si nu prin intermediul ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere si ajofm annabell annabell Pensia de intretinere a minorului i se retine tatalui copilului din somaj, dar AJOFM trimit aceasta pensie prin mandat postal, si pentru ca nu locuiesc la ... (vezi toată discuția)