Este legala micsorarea salariului de incadrare in perioada in care salariatul se afla in preaviz urmand a se incheia CIM cu art.65.alin.1?
Peste 2 zile trebuie sa-mi ridic CM.Ce ar trebui sa fac daca vad ca a micsorat salariul de incadrare?
:offtopic: Interventie moderator
# leonora
Nu ne dorim sa postati mai multe mesaje consecutive in aceeasi discutie. Daca aveti mai multe lucruri de spus, puteti folosi functia de editare a mesajului anterior.
leonora:
1. Termenul de a contesta decizia de concediere este de 30 de zile de cand ati semnat ca ati luat la cunostinta de ea. Dar inteleg ca nu vreti sa o contestati.
2. Sumele de bani cuvenite (salarii restante si la zi, compensare CO neefectuat si salarii compensatorii) si neacordate le puteti cere in instanta in termen de 3 ani de cand s-au nascut aceste drepturi.
3. Nu va faceti probleme ca patronul nu accepta sa va dea drepturile cuvenite. Faceti cerere catre el, vedeti ce va da si apoi il dati in judecata pentru ce nu v-a dat. Si el se supune legilor din Romania chiar daca este strain.
4. Facet o copie dupa CCM pe ramura, sa-l aveti in instanta.
5. Puteti sa trimiteti actele si prin posta dar cu confirmare de primire si cu valoare declarata, adica sa scrie si ce acte contine corespondenta.
Sigur ca doresc sa contest aceasta decizie dar am inteles ca am termen 30 de zile de la data la care am luat cunostinta de ea.Eu momentan ma aflu in preaviz,astazi fiind de fapt ultima zi a acestuia.Preavizul este singura dovada de urmare a incetarii activitatii.Nu am primit inca decizia de desfacere a CIM in care sa fie specificate motivele concedierii si posturile vacante in acel moment.Aceasta decizie urmeaza de fapt sa o contest in Instanta,nu?Am inteles bine?
1. Se contesta decizia de concediere, nu instiintarea de preaviz.
2. Cand vi se da decizia si semnati pentru ea sa puneti si data si pe exemplarul care ramane la firma.
Salarii compensatorii
Gabi_G
Buna seara.Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Sunt in preaviz pana pe data de 29.10.2009, articolul specificat in preaviz fiind art.65, alin 1 din ... (vezi toată discuția)