avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... se poate sti ce tarif /experti va trebui platit ? se ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

se poate sti ce tarif /experti va trebui platit ? se poate afla care sunt tarifele de expertize ? - pentru a se cere bani la Bugetul /2018 ?

Buna ziua !

Intr-un proces care se judeca la Judecatorie
s-a pus problema efectuarii unor expertize a unor bunuri culturale.
Este vorba de o Expertiza muzeografica si o Expertiza contabila
pe care le va suporta institutia noastra.
Fiind la sfarsit de an si nestiind cat vor costa cele 2 Expertize,
nu se stie ce buget va trebui sa se aloce in acest sens pentru anul 2018.
De aceea, institutia noastra va trebui sa cunoasca
ce sume vor fi necesare pentru cele 2 Expertize,
adica cati lei va trebui sa plateasca pentru Expertize,
in asa fel incat sa ceara sumele la bugetul din anul 2018.

Va rog frumos sa ne ajutati cu cateva sfaturi:
- institutia noastra se poate adresa catre Biroul Expertilor
pentru a i se comunica care poate fi tariful
pe care va trebui sa il achite
pentru efectuarea Expertizei muzeografice si o Expertizei contabile ?
- exista un anumit tarif pentru fiecare domeniu ( muzeografic, contabil, etc. ) de expertiza ?
- se poate sti cat este onorariul de expert muzeografic si
cat este onorariul de expert contabil ?


Ultima modificare: Joi, 7 Decembrie 2017
oanaportar, utilizator
Cel mai recent răspuns: oanaportar , utilizator 21:49, 7 Februarie 2018
Instituția a cerut ca bunurile sa fie expertizate după cum au fost propuse bunurile după situația propusă și a suspiciunilor /acuzaților /greșelilor de achiziție sau lipsurilor constatate la inventar care au determinat producerea prejudiciului.
Stabilirea cu certitudine a situației bunurilor precum si a valorii reale a bunurilor - sunt Obiective de expertize propuse.
Instituția /o comisie de specialiști - salariați ( muzeografi, economist) a considerat că doar experții pot face acest lucru și doar ei pot confirma /dovedi cele presupuse.
Ultima modificare: Vineri, 8 Decembrie 2017
oanaportar, utilizator
Doar un expert muzeograf poate stabili dîn ce categorie de bunuri fac parte și doar după aceea expertul contabil poate calcula prejudiciul.
Toate acestea le-a spus un coleg muzeograf în ședință.
Din mesajul dvs., inteleg ca exista o antepronuntare (!?) atata timp cat se discuta de o situatie propusa si suspiciuni/ acuzatii/ greseli/ lipsuri, etc. Nu inteleg de ce un expert de arta ar tine cont de o situatie propusa.
Suspiciunile, acuzatiile si lipsurile nu pot face obiectul unei expertize in specialitatea expert de arta. Expertul se poate pronunta numai asupra a ceea ce vede el. verifica si i se confirma prin metodele tehnice/ tehnologice pe care le utilizeaza si eventual prin ceva cataloage, etc.
Suspiciunile, acuzatiile si lipsurile sunt de competenta organului judiciar.
Expertul contabil poate stabili un prejudiciu doar dupa ce are la dispozitie date concrete despre suspiciuni, acuzatii si lipsuri.
Organul judiciar a lungit procesul foarte mult, iar în ultimul moment ( când se împlinea termenul maxim de cercetare ) a trimis Dosarul la Judecătorie, fără să fie finalizate cele 2 Expertize.
Astfel nu sa stabilit cuantumul prejudiciului.
De aceea, instituția trebuie să se apere și să dovedească sau mai bine spus să ceară să fie stabilit și să fie calculat prejudiciul.
Instituția a depus la Parchetul Judecătoriei Cererea de constituire parte civilă și a precizat o sumă.
Acum se judecă Apelul.
Abia acum instituția a depus acea Situație cu bunurile, întrucât judecătorul apelului a cerut ca instituția să spună ce bunuri să fie expertizate și ce anume să se expertizeze.








Ultima modificare: Duminică, 10 Decembrie 2017
oanaportar, utilizator
Parchetul nu a avut probabil bani pentru expertize, chiar daca dupa judecarea procesului, partea care pierde plateste cheltuielile de judecata, inclusiv onorariul plus cheltuieli pentu expertize. Cum nici institutia nu a avut bani pentru expertize, lungirea cercetarii penale s-a datorat si institutiei.
Daca nu s-a facut expertiza de arta, este curios ce a putut mentiona procurorul, valoric, la "suspiciuni, acuzatii si lipsuri ... ". in rechizitoriu cand a trimis dosarul la judecatorie.
Chiar daca instanta de judecata, la care a ajuns dosarul a cerut obiectivele pentru expertiza, nu cred ca se va gasi un expert de arta care sa faca expertiza gratis. Plata onorariului provizoriu stabili de instanta, de catre partea in proces careia i s-s incredintat expertiza, este obligatorie pentru inceperea expertizei, iar pentru depunerea raportului este necesara plata integrala conform evaluarii costurilor facute de catre expert.

Alte discuții în legătură

Estimare cval expertize, nota de fundamentare pentru rectificare bugetara oanaportar oanaportar Buna seara ! In cadrul sedintei de astazi, s-a hotarat ca la procesul penal, institutia noastra,ca parte civila prejudiciata, sa raspunda instantei ca ... (vezi toată discuția)
Va rog urgent ! ajutati-ma ! oanaportar oanaportar La ultimul termen de judecata, judecatorul a anuntat partile ca astazi, la ora 14.00, se va da Pronuntarea in Dosar. Pot sa mai depun Precizari privind ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie scris in concluzii scrise /instanta ? oanaportar oanaportar - unitatea este parte civila vatamata intr-un Dosar penal si trebuie sa recupereze prejudiciul cauzat de fostul director si fosta contabila sefa. Cei 2 ... (vezi toată discuția)