avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lege spor vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lege spor vechime

care este legea care stabileste cu exactitate cuantumul pentru sporul de vechime in munca a salariatilor? multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:31, 16 Septembrie 2017
Imi pare rau sa va contrazic, dar un astfel de act normativ EXISTA:D: el este HGR 281/1993, si este inca in vigoare (se aplica doar salariatilor din institutiile bugetare). - s-au modificat anexele, insa partea dispozitiva este inca aplicabila.
Ce ati parcurs dumneavoastra este un act personalizat. Adica pot avea procent de ..sa zic 7% pentru vechime cuprinsa intre 3-5 ani, fara a ma abate de la lege....
corect,nu?
ART. 7 din HGR 281/1993:
(1) Persoanele salarizate potrivit prezentei hotariri beneficiaza, la functia de baza, de un spor de vechime in munca de pina la 25%, calculat la salariul de baza, corespunzator timpului efectiv lucrat in program normal de lucru, astfel:
Transa de vechime in munca ---------------------------Cota la salariul de baza
intre 3 si 5 ani ----------------------------------------------------------5%
de la 5 la 10 ani ------------------------------------------------------10%
de la 10 la 15 ani ----------------------------------------------------15%
de la 15 la 20 ani ----------------------------------------------------20%
peste 20 ani -----------------------------------------------------------25%
(2) Pentru personalul incadrat in munca, dupa data aplicarii prezentei hotariri, conducerea unitatii poate aproba luarea in considerare pentru acordarea sporului de vechime in munca a perioadelor lucrate in alte sectoare decit cele bugetare, daca vechimea respectiva se apreciaza ca este utila realizarii sarcinilor si atributiilor ce-i revin.

Repet, pentru personalul contractual din institutiile bugetare. Pentru functionarii publici aceleasi procente fixe sunt prevazute de OG 6/2007, modificata si completata prin OG 9/2008
Ultima modificare: Miercuri, 14 Octombrie 2009
Kyandra, moderator
stimati consilieri, multumesc pentru raspunsuri, dar cu riscul de a ma repeta va rog sa-mi spuneti in cazul meu ce spor de vechime trebuie sa primesc. mentionez inca o data ca am lucrat doar in institutii bugetare astfel: .din 1995 pana in 2002 contabil , din 2002 pana ACUM asistent medical.
Ce spor de vechime am dreptul sa primesc?
1. Dupa datele date de dvs. ar fi o vechime de 14 ani.
2. Din tabelul dat de colega mea mai sus ar fi un spor de 15%.

Alte discuții în legătură

Adeverinta de vechime lumifatu lumifatu buna ziua, as avea si eu nevoie de putin ajutor, daca se poate. intr-o adeverinta de vechime care trebuie depusa la casa de pensii pentru calcularea pensiei, ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie sa arate o adeverinta de munca pentru pensie ? cristiannegru cristiannegru - o societate urmeaza sa imi elibereze o Adeverinta de munca pt. perioada lucrata, cu: - sporurile permanente ( spor de vechime, spor de noapte, spor de ... (vezi toată discuția)
Salariul de baza minim brut al salariatului angarat in ramura transporturi alcibiade alcibiade Comparand prevederile din cele doua CCM-uri prezentate in continuare, v-as ruga sa va exprimati opinia argumentata privind [b]salariul de baza minim brut al ... (vezi toată discuția)