avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lege spor vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lege spor vechime

care este legea care stabileste cu exactitate cuantumul pentru sporul de vechime in munca a salariatilor? multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:31, 16 Septembrie 2017
pai asta e....ziceti temeiurile legale pentru spor vechime,spor conditii grele,nocive,deosebite,spor de noapte ,periculozitate calculator,......pentru diferitele perioade in care a lucrat angajatul....daca unul a lucrat in intervalul 1975-1987 si i trebuie vechimea si sporurile permanente,dupa care legi dati sporurile??
1. Chiar din 1879 a lucrat ????

HG 281/2009 nu are nicio legatura cu pensiiile.
[ link extern ]

Daca va referiti la HG nr.281 din 17 iunie 1993 cu privire la salarizarea personalului din unitatile bugetare, aceasta a fost in vigoare pana la data de 1 ian. 2010, cu excepţia art. 21, 22, 23 şi 30 (articole in vigoare si astazi).

2. Legea nr.57 din 29 octombrie 1974 a retribuirii dupa cantitatea şi calitatea muncii .
Detalii despre sporurile prevazute de acest act normativ :
[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Septembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta de vechime lumifatu lumifatu buna ziua, as avea si eu nevoie de putin ajutor, daca se poate. intr-o adeverinta de vechime care trebuie depusa la casa de pensii pentru calcularea pensiei, ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie sa arate o adeverinta de munca pentru pensie ? cristiannegru cristiannegru - o societate urmeaza sa imi elibereze o Adeverinta de munca pt. perioada lucrata, cu: - sporurile permanente ( spor de vechime, spor de noapte, spor de ... (vezi toată discuția)
Salariul de baza minim brut al salariatului angarat in ramura transporturi alcibiade alcibiade Comparand prevederile din cele doua CCM-uri prezentate in continuare, v-as ruga sa va exprimati opinia argumentata privind [b]salariul de baza minim brut al ... (vezi toată discuția)