avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartitoarele de căldură sunt obligatorii, sau nu? ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartitoarele de căldură sunt obligatorii, sau nu? La noi în bloc nu se vrea montarea lor

Din cate am citit repartitoarele de caldura au devenit obligatorii din 2017. La noi in bloc nu se vrea montarea lor. Se poate face ceva pentru a putea fi montate individual? Cat de clara/neclara e legea in acest context? Eu am vrut sa am repartitoare in bloc de mai mult timp deoarece nu suport caldura ridicata din apartament in timpul iernii.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 19:48, 4 August 2021
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ynocentta, am citit mai cu atentie, asa cum mi-ati recomandat, si nu am regasit nicio informatie conform careia opinia din mesaj contine date dintr-o actiune in instanta. Stiti cum este cu citarea "sursei"! ;)
Drept sa spun, la prima citire cand am vazut foarte multe referiri la standarde am avut convingerea ca mesajul a fost postat de userul @darida ale carei opinii sunt in mod sigur exprimate prin prisma unui specialist in domeniu.
Din acest motiv imi propusesem sa aprofundez mesajul intre Craciun si Revelion! :)
Buna ziua. La noi in bloc se discuta problema renuntarii la repartitaore si sunt doua tabere; pe de o parte cei care vor sa renunte la repartitoare si stea in caldura iar pe cealalta parte, cei care tin caloriferele inchise si se incalzesc cu gaze - care sunt platite la comun. Am tot citit pe internet de procentul pe care trebuie sa-l indeplinim pentru a renunta la repartitoare, insa nu gasesc nimic clar in acest sens. Firma cu care avem contract spune ca daca un singur locatar doreste contorizare, aceasta ramane pentru toata lumea. Avem adunare generala cu decizie in unanimite pentru renuntare, insa nu sunt foarte sigura ca este suficient. Plus ca avem povara contractului semnat cu firma care ne-a instalat repartitoarele - care pe 10 ani, cu plata de daune daca ne retragem din contract si anume plata serviciilor de citire pana la finalul contractului (abuziva din punctul meu de vedere). Cum ar trebui sa procedam astfel incat sa reziliem contractul si sa renuntam la repartitoare. Fac precizarea ca de cand avem aceste repartitoare, blocul nu este incalzit uniform, este foarte frig, a aparut mucegaiul si exista conflictul intre cei care vor sa traiasca in caldura si cei care prefera sa tremure si sa nu platesca, dar sa fure gaz de la altii. Multumesc
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Clauzele impuse in contract pot fi anulate in instanta daca pe cale amiabila nu se poate.
In baza hotararii ad generale se poate renunta la repartitoare si firma in conditiile in care hotararea este luata cu indeplinirea conditiilor legale.
Pentru semnarea cu clauzele abuzive pot fi trasi la raspundere cei care au semnat contractul din partea asociatiei deoarece au produs un prejudiciu proprietarilor.
ynocentta a scris:

@cyan

pacat ca ati acordat atentie si nu ati citit chiar tot dar in schimb afirmati Ei, nici chiar asa!!
Era bine sa parcurgeti cu atentie opinia ,deoarece reprezinta un fragment fara date tehnice dintr-o actiune in instanta,in care petentul a obtinut hotarare judecatoreasca favorabila
Dar asa suntem unii dintre noi ,ne asumam responsabilitatea sa nu parcurgem cu atentie informatiile -dar ne avantam in aprecieri


daca este o hotarare judecatoreasca mai bine faceti trimitere la ea. unde o pot gasi? f utila ar fi si motivarea
Ultima modificare: Joi, 20 Decembrie 2018
filip01, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Noi, Asociatia de Proprietari, am decis intr-o sedinta sa renuntam la repartitoare un sezon. Am transmis firmei Techem, cu care aveam contract, o adresa de reziliere inainte de a incepe perioada cu caldura. Asta a fost tot, ei au luat act si gata.

La sedinta urmatoare, dupa ce a trecut perioada de caldura, am supus la vot daca mergem in continuare pe pausal sau revenim la repartitoare. Cu unanimitate de voturi s-a hotarat renuntarea definitiv la repartitoare iar mesajul locatarilor a fost ,, am avut caldura si am platit mai putin,, Culmea a fost ca acei locatari care suparati ca renuntam la repartitoare pentru un sezon, ca sa vedem cum este si fara, la a doua sedinta au votat cu doua maini.
Si inca un amanunt, a scazut si valoarea facturii de gaze de la 1500 lei la 200 lei pentru ca, pensionarii nu au mai inchis caloriferele ca sa se incalzeasca cu gaze, ca sa faca ,, economie,,
Ultima modificare: Joi, 20 Decembrie 2018
Rufytza, utilizator

Alte discuții în legătură

Calcul agentului termic in regim pausal sau dupa repartitoare Sanjuro Sanjuro Buna seara, in luna octombrie s-a tinut adunarea generala a asociatiei de locatari;anuntata din timp(bloc cu o singura scara si 55 de apartamente)in care s-a ... (vezi toată discuția)
Autoritatea naþionalã de reglementare pentru serviciile comunitare de utilitãþi publice vã informeazã: rodica_post rodica_post Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice vă informează: Autoritatea Naţională de ... (vezi toată discuția)
Repartizare cota energie termica pt apartamentele care renunta la repartitoarele de costuri eliasav eliasav Cum se repartizeaza cota cu energia termica pentru proprietarii care renunta la repartitoarele de costuri? Va rog sa indicati si baza legala. In urma cu ... (vezi toată discuția)