avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartitoarele de căldură sunt obligatorii, sau nu? ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartitoarele de căldură sunt obligatorii, sau nu? La noi în bloc nu se vrea montarea lor

Din cate am citit repartitoarele de caldura au devenit obligatorii din 2017. La noi in bloc nu se vrea montarea lor. Se poate face ceva pentru a putea fi montate individual? Cat de clara/neclara e legea in acest context? Eu am vrut sa am repartitoare in bloc de mai mult timp deoarece nu suport caldura ridicata din apartament in timpul iernii.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 19:48, 4 August 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca chiar vreti sa faceti ceva, incarcati sa tratati loophole-urile din legislatie recte ORDIN NR. 343/2010 recte "Art. 46. - Autoritãţile administraţiei publice locale pot stabili contravenţii pentru nerespectarea prezentei norme tehnice în conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 180/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare. "
problema e ca nimeni nu are legal datoria de a verifica ce fac firmele de repartitoare: ANRE paseaza a primarie, primaria da din umeri ca nu are capacitate sa inspecteze, s.a.m.d. o sa fac o petitie la PE.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am mers la Radet pentru debransare partiala si nu am putut sa fac asta pentru ca nu am repartitoare de caldura montate . Nu doresc acele repartitoare pe proprietatea mea privata ,consider ca este un abuz prin care imi incalci drepturile la proprietatea mea.De ce trebuie sa -i las sa-mi intre in casa si sa-mi puna repartitoare pe bunurile mele[calorifere].
..Credeti ca instanta imi va da dreptate?Daca sunteti avocat ma puteti reprezenta in instanta?
Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa puneti un link pentru aceea petitie va rog
Multumesc!
nu am cum, e un caz specific cu o celebra firma de repartitoare, cea mai mare cred. si prezint calcule specifice concret cum manaresc. oricum eu sunt pt repartitoare dar cu transparenta totala, ceea ce nu e cazul in legea rom. d'aia scriu la PE. asta pana ne-om separa individual (fara coloane verticale ci doar pe casa scari). daca vreti petitie luati-o p'asta, e next level: [ link extern ]

Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Iulie 2021
filip01, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
si ce va retine sa va separati si sa schimbati distributia?sau doriti sa faca asta, furnizorul de agent termic?
pai daca sunt bunurile dvs. debransati-va total si nu va mai impune nimeni cum sa va incalziti....atata timp cat doriti agent termic trebuie sa acceptati si metodele de masurare....

Alte discuții în legătură

Calcul agentului termic in regim pausal sau dupa repartitoare Sanjuro Sanjuro Buna seara, in luna octombrie s-a tinut adunarea generala a asociatiei de locatari;anuntata din timp(bloc cu o singura scara si 55 de apartamente)in care s-a ... (vezi toată discuția)
Autoritatea naþionalã de reglementare pentru serviciile comunitare de utilitãþi publice vã informeazã: rodica_post rodica_post Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice vă informează: Autoritatea Naţională de ... (vezi toată discuția)
Repartizare cota energie termica pt apartamentele care renunta la repartitoarele de costuri eliasav eliasav Cum se repartizeaza cota cu energia termica pentru proprietarii care renunta la repartitoarele de costuri? Va rog sa indicati si baza legala. In urma cu ... (vezi toată discuția)