Doamnă, din vorbele dvs. (pentru că n-am văzut vreo hârtie) tind să-l cred pe notar.
Iată ce ați scris:
Florentina C. a scris:
Daca stiam ca este vorba de o vila cu 3 camere sigur nu as fi fost de acord cu imparteala care a fost facuta din simplul motiv ca nu era egala.
:( ca sa vedeti cat de fraiera am fost eu am luat o bucatica de pamant de 1300 mp atat...pe cand ceilalti,fiecare au luat 2500 mp ,actiuni si camere la casa.
Notarul a spus ca trebuia de la inceput sa treaca 3 camere la casa si nu 1 si ca doar a remediat o greseal materiala.
Ați scris că ceilalți au luat
camere!
Și acum lămuriți-mă și pe mine cum ar fi putut
ceilalți să ia,
prin împărțeală CAMERE (la plural!) dintr-
una sigură conținută în descrierea inițială a casei de la rubrica masa succesorală!?
Altfel spus, dacă iau de bun ceea ce scrieți, atunci îmi rezultă și în ce parte era eroarea de îndreptat.
Dacă vreți să ajung la alte concluzii, pot. Însă ar trebui să plec de la premisa că ... ne cam amețiți în tot ce scrieți.
Zic și eu ca notarul: la ce v-ar fi trebuit casa aceea folositoare pentru 7 copii (nepoții dvs., adică) dacă nu știați nici măcar câte camere are? Și să nu uităm că vorbim despre moștenirea/casa
mamei dvs.! Pot să pricep că n-ați văzut scrisul mititel. Dar o casă se vede de departe. Pare că nu v-a interesat nici măcar să vedeți cum arată. Dar ați fi vrut-o.
Dacă acolo NU era o eroare, atunci tot ce veți putea obține după îndelungi strădanii (care costă, evident) este o ... diferență de bani. Dacă veți obține alteceva, să-mi ziceți și mie.
Și atunci, ar trebui să vă faceți niște calcule corecte și să vedeți căt v-ar fi datorat acela care a luat un lot de o valoare mai mare. (eu am luat un lot de 10 lei și mi se cuveneau 12, el a luat un lot de 14 lei si i se cuveneau tot 12, deci ar fi avut sa-mi dea 2 lei). Și, după ce vreți scădea și cheltuielile, să vedeți dacă merită strădania ori ... îi lăsați nepoților de bogdaproste.