avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Schimbare categorie de folosinta teren intravilan ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Schimbare categorie de folosinta teren intravilan pasune in curti contructii

Buna seara. Detin un teren intravilan care are trecut in cartea funciara la categoria de folosinta ; pasune. As dori sa schimb categoria de folosinta in curti constructi. De ce acte am nevoie in acest demers si unde trebuie depuse acestea?
Cel mai recent răspuns: alexfratila , utilizator 16:05, 13 Septembrie 2023
Multumesc mult ptr modul cum explicati!!!
Buna ziua,
Ma confront cu aceeasi situatie. De cand am cumparat terenul in 2011 acesta era trecut ca Faneata. Cu autorizatia de construire am modificat la cadastru si am scos o parte din el care este curs constructii iar diferenta de 900 m a ramas faneata. Terenul este in intravilanul unei comune. Vreau sa ii schimb categoria sa il trec o parte livada, o parte gradina asa cum este el folosit acum, sa fie in regula la registrul agricol asa cum il am. La primarie invoca OUG 34/2013 ca nu pot sa fac asa ceva, ma trimit la un topometrist sa faca el. Topometristul ma trimite la primarie sa imi dea o adeverinta ca terenul nu intra sub incidenta OUG 34/2013. Cei de la primarie spun ca ei nu elibereaza asa ceva, tot topometristul sa vina sa masoare livada si gradina si sa faca cerere la cadastru. Topometristul spune ca o sa pierd banii ca modificarea fara adeverinta de la primarie va fi respinsa.

Ce ma sfatuiti sa fac, ce trebuie sa fac? Nu am cum sa am langa casa, terenul care este folosit pentru gradini sa il tin sa il cosesc sa dau fanul la animale.

Multumesc,
Ultima modificare: Vineri, 16 August 2019
guzu.daniel, utilizator
Buna ziua. Sunt intr-o situatie asemanatoare cu a d-voastra. Ati reusit sa rezolvati ceva cu terenul?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Aprilie 2022
rocsa_s, utilizator
Buna ziua. Sunt intr-o situatie asemanatoare cu a d-voastra. Ati reusit sa rezolvati ceva cu terenul?
Buna seara! Imi cer scuze ca intervin in conversatie cu o intrebare. Vreau sa cumpar un teren de 500mp INTRAVILAN, CATEGORIE DE FOLOSINTA PASUNE , care urmeaza a fi dezmembrat dintr-unul mai mare de 3000mp, iar proprietarul mi a spus ca are PUG si nu are PUZ si ca imi va da un raspuns final curand, pt ca inca sunt in tratative cu primaria Zarnesti, mai exact cu arhitectul de acolo care impune acest PUZ ( deloc ieftin, undeva la 10000 euro si dureaza si doi ani realizarea lui). Mentionez ca terenul este lipit de ultimul teren construit cu casa (veche) din localitate.
As vrea sa stiu daca merita sa fac un antecontract pe acest teren. pentru ca daca terenul va avea nevoie de PUZ, chiar daca proprietarul a spus ca il vom imparti in 3 , va dura foarte mult timp. Va rog deci sa mi explicati si stiu ca multi vor sa stie aceste detalii. Deasemenea am auzit ca la Bran , Rasnov, Poiana Brasov . s ar impune de putin timp un minim de suprafata de 2000mp pt a construi, acum nu stiu daca e vorba de cazul in care vrei sa faci pensiune, hotel sau doar casa de locuit. Oricum pe mine ma intereseaza Zarnestiul. Ma voi interesa poimaine de acest teren la primarie sa vad ce sanse sunt. Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 27 Iunie 2022
manrsr, utilizator

Alte discuții în legătură

Se poate construi pe orice teren intravilan? kpas2005 kpas2005 se poate construi pe orice teren intravilan?multumesc. (vezi toată discuția)
Autorizaþie construire locuinþã pe pajiºte ! Tpopa Tpopa Bună seara, aş dori informaţii privind obţinerea autorizaţiei de construire locuinţă pe un teren păşune intravilan (intravilan , conforrm noului ... (vezi toată discuția)
Scoatere teren din circuit agricol G.V. G.V. Buna ziua, am o intrebare, am un teren intravilan, si vreau sa construiesc pe el.La primarie mi-a spus ca nu se da autorizatie de contruire pana cand nu este ... (vezi toată discuția)