avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Interzicerea accesului pe stadion
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Interzicerea accesului pe stadion

Dupa cum multi stiti, in acest moment exista la Steaua Bucuresti un conflict intre suporterii echipei si patronul George Becali.
Acesta, pentru a scapa de contestatari, doreste ca la urmatoarele meciuri ale echipei Steaua Bucuresti pe teren propriu sa interzica accesul unui numar de 1000 de suporteri in stadion. Nu exista o hotarare judecatoareasca prin care nici unul dintre respectivii sa fie interzis pe vre-un stadion de fotbal sau la orice alta manifestare. Clubul Steaua este doar gazda a manifestarii sportive, organizarea apartinand UEFA sau dupa caz, Federatiei Romane de Fotbal, organism care se incadreaza la art.145 C.P. Deci, daca functionarul de la casa de bilete refuza sa elibereze bilet unei persoane, pe motiv ca se afla intre cei 1000, fapta acestuia se incadreaza la 247 C.P.? Daca acesta nu poate elibera bilet deoarece sistemul informatic a fost programat in asa fel incat sa nu poate fi emis bilet pentru unul din cei 1000, poate fi tras la raspundere cel care a programat sistemul ? Daca sistemul a fost programat la dispozitia lui George Becali, acesta poate fi tras la raspundere pentru instigare la abuz in serviciu prin ingradirea unor drepturi ? Sau direct pentru 247 C.P. - in acest caz, patronul unei firme/societati poate fi asimilat unui functionar ?
Astept raspunsurile voastre si o dezbatere pe forum cat mai productiva.
Interesul celui care administreaza un club e sa vanda cat mai multe bilete. Dar ce te faci cand pe stadion vin niste golani cu 0 clase care injura , rup scaune ,afiseaza bannere indecente si agreseaza alte persoane ( de multe ori "smecheri" se iau de femei si copii)?
Ii interzici accesul. Nu este ceva normal? Probabil in Romania (tara unde infractorul are mai multe drepturi decat victima) nu este ceva normal.

Sa nu uitam un lucru:
Stadionul este inchiriat de o societate(clubul) iar aceasta decide cine are voie si cine nu.
Ce , eu pot venii la petrecerea ta unde ai inchiriat tu localul daca nu ma lasi sa intru?
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Octombrie 2009
felixtm, utilizator
Nu se poate spune ca Felixtm nu ar avea dreptate.
Pagubele pot fi foarte mari si degeaba primesti o suma de bani, daca platesti de 5 ori ca sa repari stricaciunile dupa petrecere.
felixtm a scris:

Interesul celui care administreaza un club e sa vanda cat mai multe bilete. Dar ce te faci cand pe stadion vin niste golani cu 0 clase care injura , rup scaune ,afiseaza bannere indecente si agreseaza alte persoane ( de multe ori "smecheri" se iau de femei si copii)?
Ii interzici accesul. Nu este ceva normal? Probabil in Romania (tara unde infractorul are mai multe drepturi decat victima) nu este ceva normal.

Sa nu uitam un lucru:
Stadionul este inchiriat de o societate(clubul) iar aceasta decide cine are voie si cine nu.
Ce , eu pot venii la petrecerea ta unde ai inchiriat tu localul daca nu ma lasi sa intru?


Se sugereaza de catre user ca "victima"ar fi patronul,care vai,pe nedrept este facut in toate felurile,"neprihanitul",de suporteri furiosi,"betivi,golani si drogati".
Fiind o discutie strict juridica,dar excedand-o de aceasta data,pentru cultura dvs. ,va recomand si va rog sa cititi in "Gazeta Sporturilor"de astazi,"Scrisoarea deschisa"adresata acestui individ,cel putin pana acum,doar cu "iz penal" si raspunsul jignitor dat de acesta.
Din nefericire,"victima"este autorul si provocatorul tuturor relelor care au urmat si urmeaza.
Societatea care inchiriazi DECIDE CAND EA ORGANIZEAZA EVENIMENTUL ! CUm am spus, daca Steaua organizeaza un meci amical, poate sa decida cine, ce, cum. Dar In cazul meciurilor de fotbal organizate de FRF sau UEFA acestea sunta organisme PUBLICE (FRF sigur) si atunci cum decizi tu sa interzici anumite persoane pe criterii de tine stiute, sa participe LA UN EVENIMENT PUBLIC !!
Ca idee, domnule felix, este ca si cum dvs ati merge la Selgros si pentru ca nu au sa va dea rest va enervati si ii faceti incompetenti pe cei de acolo. Eu, director Selgors, va interzic accesul ca asa vreau eu ? Ca mi s-a parut ca atitudinea dvs nu a fost corespunzatoare ?
Totodata, daca mai comentati acest topic, domnul felix, va rog sa va abtineti de la pareri personale, in conditiile in care nu cunoasteti nici un suporter din peluza. Eu merg de 15 ani pe stadion si de 10 in acea peluza si am o facultate si un master si ca mine mai sunt multi altii. Cei care rup scaune, afiseaza bannere obscene sau agreseaza alte persoane sa fie trasi la raspundere LEGAL ! Fiecare raspunde pentru ceea ce face.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Octombrie 2009
Blasim, utilizator
1. Nu stiu cum faci tu dar in regiunea unde locuiesc eu oamenii daca nu primesc rest deoarece nu sunt bani marunti , ori asteapta pana vine alt client cu marunti ori cumpara ceva de maruntisul acela - SI NICIDECUM nu incepem sa ne evervam si sa jignim. Bine aici e vorba de cultura ,educatie,bla ,bla,bla si noi nu vorbim despre asta aici.

2. Poti avea oricate studii vrei. Daca crezi ca un "suporter" "prieten" cu Bachus care loveste femei ,copii sau orice alta persoana care ii iese in cale , care rupe scaune , injura ,etc merita doar o amenda si nu crezi ca merita sa fie interzis pe stadioane , atunci ai facut degeaba atata scoala ... si mai cred multe altele...

3. Dau ca exemplu:

Tu patronul Stelei daca ai avea niste suporteri care ar face pagube meci de meci de mii si sute de mii de euro , din cauza carora ai primii amenzi mii si sute de mii de euro de la toate forurile , din cauza carora nu ar mai venii femeile si copii si spectatorii cinstiti si linistiti CE AI FACE?????!!!!!.

Pentru ca acei 50 de "suporteri" au platit cate 5- 10 lei sau cat o fii biletul tu ai platii mii si sute de mii de euro????? Ti-ar convenii? Tu ca societate trebuie sa ai profit. Orice societate care nu are profit e falimentara.
Pai pentru 1000 de euro (biletele alora interzisi)tu ai platii intr-un an milioane de euro amenzi , scaune ,alte stricaciuni.
Iti garantez ca ai face la fel.
Si oricum - normale e ca "ANIMALELE" sa fie supravegheate....

Da am fost pe stadioane si am vazut lucruri socante. Nu am sa mai merg niciodata si nici nu am sa permit copiilor mei sa mearga , nu vreau sa am un copil mutilat de un "suporter infocat" (sau sufocat de alcool) pe care dupa cum am vazut legea din 1900 toamna il ocroteste.

Va garantez ca un suporter linistit care isi vede de treaba NU VA FII INTERZIS NICIODATA pe stadioane.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Octombrie 2009
felixtm, utilizator

Alte discuții în legătură

Drepturile si obligatiile jandarmilor Am fost la meciul de fotbal steaua - dinamo. vis-a-vis de hotelul marriot este un fast food si am zis ca sa intru si sa manac ceva (ajunsesem mai devreme) si ... (vezi toată discuția)
Are cineva og 11/2006? teo_dora88 teo_dora88 Daca aveti cumva acces la OG 11/2006, mi-o puteti trimite si mie pe mail? Multumesc. (vezi toată discuția)
Incalcarea articolului 30 din constitutie de catre politia locala narcis08 narcis08 In contextul tulburentelor politice vizavi de coruptie, tentativa de legalizare partiala si de sustinerea pe care unii batrani o acorda unor oameni corupti ... (vezi toată discuția)