avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Mi se pretinde achitarea unei restanțe a fostului ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Mi se pretinde achitarea unei restanțe a fostului proprietar, în condițiile în care la cumpărarea apartamentului acesta a adus adeverință de la asociație cu 0 datorii. Vă rog să mă lămuriți în această problemă

Buna ziua, in luna august 2017 am achizitionat un apartament. In momentul incheierii contractului de vanzare cumparare vanzatorii mi-au adus ca si documente pentru utilitati, aviz de la Electrica ca sunt cu plata la zi, aviz de la asociatia de locatari ca sunt cu plata la zi. Am intrebat atunci referitor la incalzire si mi s-a spus ca incalzirea este la comun si se calculeaza de o firma externa pe baza repartitoarelor din apartamente si se achita cu cheltuielile lunare la bloc. In luna noiembrie am dat citirea pentru repatitoare si am primit o factura in valoare de 670 ron cu explicatia ca nu s-au mai citit repartitoarele din 2015. Intrebarea mea este, In momentul in careasociataia de proprietari mi-a dat acea adeverinta in care mi se spune "datorii de bloc: NU" nu era de datoria lor sa verifice daca apartamentul este la zi si cu citirea incalzirii? Mi s-a spus de catre presedinta asociatiei ca ea prin adeverinta semnata "a inteles ca e vorba de fondul de rulment si reparatii". Va rog sa ma lamuriti in aceasta problema. Multumesc Alexandra
Ultima modificare: Marți, 16 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 18:08, 26 Ianuarie 2018
Buna seara. Din pacate situatia continua din ce in ce mai rau deoarece realizez cu indignare ca aceste doua femei nu au nici macar minima capacitate de a intelege ceea ce le explic. Am facut o notificare dupa cum am mentionat deja, am trecut acolo ca solicit afisarea listelor de cheltuieli lunare fara restanta deorece acea restanta nu imi apartine si argumentele mele. In prima faza am fost refuzata deoarece ele nu sunt judecatori pt a-mi inregistra ceva. Dupa doua zile m-au sunat pe rand de cateva ori admin si presedintele pt a-mi spune ca au luat legatura cu fostul proprietar dar ei spun ca nu e datoria lor ei avand de la asociatie adeverinta ca nu au cheltuieli( perfect corect spun eu) si ca ele o sa incerce sa o convinga pe fosta proprietara sa plateasca sau vor imparti cheltuiala la tot blocul ca “e vreo 5-6 ron”. Dar ca si concluzie eu nu trebuie sa achit, repet totul la telefon. Le-am spus atunci ca variantele din punctul meu de vedere sunt: conving vechiul proprietar sa plateasca sau isi asuma adeverinta semnata. Raspunsul administratoarei a fost pe mine nu ma intereseaza eu sunt batrana si abia imi duc zilele nu am ce plati. Vineri m-a sunat sa merg ca mi-au inregistrat notificarea si cand am luat-o am avut surpriza sa imi gasesc notificarea scrisa cu pixul cu “raspunsul asociatiei” care spune asa: datoria este a noului proprietar deoarece ultima citire in apartament s-a facut in aprilie 2016 ( firma terta care se ocupa de cheltuielile cu caldura a spus ca s-a dat atunci o citire cu cate o unitate consumata deci fictiva dar nu stiu de catre cine deoarece proprietara era deja decedata) asadar din august si pana in decembrie muncitorii noului proprietar au lucrat in apartament asadar cheltuiala ii revine noului proprietar, listele de cheltuieli sunt corecte. Sincer mi se pare ireal acest raspuns fara nici o baza reala.
In primul rand ei nu au cerut o citire la zi in momentul in care au semnat adeverinta, in al doilea rand ele presupun ca la mine muncitorii au folosit caldura deoarece nu o pot demonstra neavand citirea la momentul vanzarii, apoi sa imi scrii cu pixul pe notificare e neprofesional :). Sunt extrem de suparata si dezamagita ca acestor persoane li se permite sa faca aceasta activiate de 15 ani dupa cum spun si ele fara sa avem probleme pana acum cu “tine”.
Ultima modificare: Duminică, 21 Ianuarie 2018
cyan, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
solomonalexa a scris:

Raspunsul administratoarei a fost pe mine nu ma intereseaza eu sunt batrana si abia imi duc zilele nu am ce plati.

Ii spuneti administratoarei ca legea nu tine cont de varsta celui care nu isi indeplineste atributiile corespunzator si poate sa fie executa silit, din pensie, din vanzarea apartamentului, metode exista, sa nu isi faca probleme din punctul asta de vedere.

Faceti o sesizare in atentia serv. de relatii cu asociatiile de proprietari si solicitati o verificare a activitatii asociatiei.

Puteti apela la un cabinet de avocati sa notifice asociatia ca in cazul in care nu reglementeaza cheltuielile veti actiona asociatia in instanta. Astfel notificarea va avea un caracter mai oficial si poate le trezeste din prostie.

Cei din conducerea asociatiei si administratorul pot fi sanctionati de primarie pentru neindeplinirea atributiilor.

Tocmai mi s-a refuzat incasarea cheltuielilor pe luna decembrie pe motiv ca trebuie sa faca incasarea cronologic si eu am restanta noiembrie. Se poate sa imi refuze incasarea lunii decembrie? Multumesc
Pentru luna noiembrie este bagata restanta fostului proprietar?
Ii spuneti ca platiti numai cheltuielile curente pentru luna noiembrie care va revin dvs..

Am luna decembrie de achitat si mi-a trecut cu carioca rosie langa +restanta luna noiembrie. Nu a vrut sa imi incaseze luna decembrie fara sa platesc restanta si mi-a spus ca nu platesc ce vreau eu. Am facut o cerere in dublu exemplar in care am cerut inscrierea ca si membru in asociatia de proprietari, copie dupa documentele de constituire ale asociatiei deoarece ma gandeam ca as putea vira in contul asociatiei suma pt cheltuielile pe luna decembrie( nu stiu daca e bine sa fac asta) si am mai cerut incasarea cheltuielilor pr luna decembrie. Mi-a inregistrat-o cu urlete si mi-a spus ca sunt nesimtita ca imi permit sa merg sa platesc cheltuielile cu fetita dupa mine. Nu stiu daca am procedat corect dar e tot ce mi-a trecut prin minte
Ultima modificare: Luni, 22 Ianuarie 2018
solomonalexa, utilizator

Alte discuții în legătură

Citire repartitoare Roger25 Roger25 Buna ziua, Am inteles de la administratorul de pe scara, ca fiecare apartament ar trebui sa dea 10 lei ca sa ni se citeasca repartitoarele, aceasta citire ... (vezi toată discuția)
Iz de fals in administrare - energie termica Tonyde Tonyde Buna ziua. Pe scurt: Administratia are un intelegere cu firma de repartizare a costurilor la caldura. Am primit de la firma respectiva un document, ... (vezi toată discuția)
Plata costuri factura caldura sangel sangel Buna ziua Am mare nevoie de ajutorul dvs. sa ma lamuriti intr-o problema de calculatie costuri caldura. Locuiesc la apartament de bloc 2 camere parter ... (vezi toată discuția)